کد خبر: 4216162
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
در اختتامیه رویدادهای «رشدآوند» و «طلافنگ» مطرح شد

علاج مشکلات فرهنگی در کارهای زیربنایی است

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: اگر امروز در سطح جامعه شاهد رفتارهای نابهنجار و ناشایست هستیم، دلیل آن این است که کار زیربنایی در حوزه فرهنگ انجام نداده‌ایم.

یادبود رویداد ملی «رشدآوند»به گزارش ایکنا از اصفهان، رویداد «رشدآوند» و جشنواره موشن‌گرافیک «طلافنگ»، دو ویژه‌برنامه‌ با گستره ملی بود که فراخوان آنها در سال گذشته از سوی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان منتشر شد. «رشدآوند» با این هدف شکل گرفت که به جمع‌آوری، ارزیابی و معرفی ایده‌هایی بپردازد که تعامل خانواده، مسجد و مدرسه را تقویت می‌کنند. جشنواره «طلافنگ» نیز که در چهار محور آسیب‌های اجتماعی، قصص قرآنی و آیات تبیین، اهمیت نماز در اخلاق و جامعه اسلامی و سبک زندگی اسلامی ایرانی برگزار شد، تلاشی بود برای پیوند تولیدکنندگان موشن و مجموعه‌های فرهنگی. این دو رویداد ملی که برگزیدگان آنها در روزهای پایانی سال گذشته معرفی شده بودند، امروز، 27 اردیبهشت‌ماه با برگزاری آیین اختتامیه در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان و تقدیر از نفرات برتر به ایستگاه پایانی خود رسید. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و مدیر خانه خلاقیت و نوآوری اشراق، از مهمانان این مراسم بودند.

حجت‌الاسلام عبدالرسول احمدیان، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان نخستین سخنران آیین اختتامیه بود. وی به این موضوع اشاره کرد که دفتر تبلیغات اسلامی در کلام مقام معظم رهبری، نماد روشنفکری حوزه معرفی شده است و ادامه داد: در دیدار چهار سال پیش مدیران این مجموعه با رهبر معظم انقلاب، ایشان به زعم من مأموریت ویژه‌ای به دفتر تبلیغات اسلامی محول کرد، مبنی بر اینکه واسطه‌ای برای ارتباط آحاد ملت با مراجع تأثیرگذار فرهنگی باشد.

احمدیان افزود: این مأموریت در دفتر تبلیغات اسلامی به برنامه‌های متنوعی تبدیل شد که دو رویداد «رشدآوند» و «طلافنگ» نمونه‌ای از آنهاست و ما در این رویدادها به دنبال واسطه‌گری منطقی و مطلوب بودیم تا بتوانیم اهالی تأثیرگذار در فکر، فرهنگ و تربیت را به متولیان و سیاست‌گذاران فرهنگی مرتبط کنیم.

وی با تأکید بر اینکه «رشدآوند» و «طلافنگ» با چنین رویکردی طراحی شد، اضافه کرد: در این راستا، دبیرخانه‌ای در دفتر تبلیغات اسلامی ایجاد و تلاش کردیم بین دو گروه یادشده واسطه‌گری مطلوبی داشته باشیم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اظهار کرد: در جشنواره موشن‌گرافیک «طلافنگ»، مجموعه‌های نیازمند محتواهای فرهنگی را فراخواندیم که حدود ۲۰ مجموعه فرهنگی احصا شد و از این تعداد، ۶ یا ۷ مجموعه برای همکاری در این زمینه اعلام آمادگی کردند و شایسته است که در اینجا از حسن همکاری این مجموعه‌ها قدردانی کنم، از جمله ستاد اقامه نماز استان که محتواهای مربوط به بخش نماز را داوری و مدیریت کرد و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و دفتر قرآن و عترت این مجموعه که مدیریت بخش قرآنی جشنواره را به عهده گرفت. بخش مربوط به آسیب‌های اجتماعی هم با مدیریت دفتر تبلیغات اسلامی پیش برده شد.

به گفته وی، رویداد «رشدآوند» نیز با همین مدل برگزار شد، به این صورت که دبیرخانه آن در دفتر تبلیغات اسلامی شکل گرفت؛ ولی نهادهای گوناگون مشارکت‌کننده فعال و جدی این رویداد بودند، خصوصاً باید از اداره‌کل آموزش و پرورش استان به صورت ویژه قدردانی کنم که مشارکت جدی در این زمینه داشت.

احمدیان تصریح کرد: طرح‌های تربیت‌محوری که بین مسجد، مدرسه و منزل تعامل ایجاد می‌کنند، هدف رویداد «رشدآوند» بود، با این نگاه که بتوانیم طرح‌های اجراشده و ایده‌های قابل اجرا را شناسایی و احصا کنیم و واسطه‌گری خود را در معرفی آنها به نهادهای تأثیرگذار، متولیان فرهنگی شهر و مجموعه‌های نیازمند انجام دهیم. بنابراین قرار نبود خودمان طرحی معرفی یا اجرا کنیم و امیدوار بودیم که بتوانیم نقش واسطه‌ای خود را به خوبی ایفا کنیم و دبیرخانه‌ای برای حمایت از اجرایی شدن طرح‌ها به وجود آوریم تا کارها به ثمر برسد و نگاه مبتنی بر تکثیرپذیری این ایده‌ها شکل بگیرد.

وی یادآور شد: در رویداد «رشدآوند» معیاری بسیار مهم داشتیم که در داوری همه طرح‌ها لحاظ کردیم؛ درواقع طرح‌هایی در اولویت قرار گرفتند که به مجموعه‌های مالی یا علمی خاص وابستگی نداشتند، به این معنا که طرح‌ها به خودی خود قابل اجرا و قابل تکثیر در نقاط دیگر باشند و نیازمند حمایت مالی ویژه از سوی نهادی نباشند تا در نقطه‌ای دیگر اجرا شوند؛ چون اگر طرحی وابستگی جدی به نهادی داشته باشد، تکثیر نخواهد شد؛ چرا که در این صورت تا وقتی آن نهاد پشتیبان وجود داشته باشد، آن طرح نیز اجرا می‌شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با ابراز امیدواری از اینکه طرح‌ها با چنین نگاهی تکثیر شود و حمایت مجموعه‌های اطلاع‌رسانی از این رویدادها شکل بگیرد، تأکید کرد: هر دو رویداد دبیرخانه ثابتی در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان خواهند داشت؛ ولی موضوعات آنها به تناسب سیاست‌ها و اقتضائات تغییر خواهد کرد.

عبدالرسول احمدیان رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان

موضوع نماز در رأس تولیدات فرهنگی باشد

در ادامه، حجت‌الاسلام ابراهیم رنجبر، رئیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان پشت تریبون قرار گرفت. وی با قدردانی از دفتر تبلیغات اسلامی بابت برگزاری رویدادهای ابتکاری «رشدآوند» و «طلافنگ»، فضای مجازی را جزو فضای عادی زندگی امروزی برشمرد و گفت: اگر بتوانیم معارف دینی و ارزشی را در این فضا منتشر کنیم، کاری بسیار زیباست.

رنجبر از راه‌اندازی سومین مرکز تخصصی نماز بعد از مشهد و قم در اصفهان خبر داد و افزود: یکی از برنامه‌های این مرکز علاوه بر تربیت مبلغ نماز، تولید محتوا ویژه فضای مجازی است.

رئیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان با اشاره به اهمیت و جایگاه نماز در آموزه‌های اسلامی تصریح کرد: بر اساس روایات، تنها چیزی که به‌طور یقینی می‌تواند از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری یا آنها را کنترل کند، نماز است. پیامبر عظیم‌الشأن اسلام در ۱۳ سال اولیه بعثت فقط به مباحث اعتقادی و نماز می‌پرداخت و هیچ کدام از آیات وجوب سایر احکام و آموزه‌ها در مکه نازل نشده است؛ بنابراین نماز اصل مسلمی محسوب می‌شود که اگر اولویت برنامه‌های ما قرار گیرد، می‌تواند تأثیر فراوانی در زندگی دنیا و آخرت‌مان داشته باشد و بسیاری از نابسامانی‌های اجتماعی را به سمت فلاح و صلاح پیش ببرد.

وی با اشاره به برگزاری سی‌ویکمین اجلاس سراسری نماز در خراسان شمالی طی سال جاری گفت: آقای قرائتی بعد از برگزاری بیست‌ودومین اجلاس سراسری نماز تصمیم گرفتند اجلاس‌ها را دیگر برگزار نکنند؛ ولی مقام معظم رهبری تأکید کرد که این امر باید ادامه پیدا کند و تنها اجلاسی که بعد از مراسم حج، ایشان برای آن پیام صادر می‌کند، اجلاس سراسری نماز است.

رنجبر اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع نماز، درخواست من از تمام مسئولان و هنرمندان این است که با قصد قربت و با نیت بهره‌مندی از مواهب نماز در زندگی دنیا و آخرت، این موضوع را در برنامه‌های خود قرار دهند و به‌مثابه اولویت اول به آن نگاه کنند. ما نیز در ستاد اقامه نماز آمادگی همفکری و همکاری در این زمینه را داریم و امیدواریم با راه‌اندازی مرکز تخصصی نماز در استان اصفهان به مرکزیت تولید محتوا در سطح کشور تبدیل شویم. همچنین این آمادگی را نیز داریم که تولیدات دینی، به‌خصوص در موضوع نماز را در سطح ملی عرضه و توزیع کنیم.

ابراهیم رنجبر رئیس ستاد اقامه نماز استان اصفهان

در حوزه فرهنگ کارهای زیربنایی انجام نداده‌ایم

آخرین سخنران این مراسم، محمدرضا ابراهیمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان بود. وی در توصیف رویداد «رشدآوند»، آن را جزو اقدامات خردمندانه و پاکی خواند که اثرگذاری ویژه‌ای دارد و سپس ادامه داد: مراکز فرهنگی متعددی در کشور ما وجود دارد که هر کدام وظایف خود را انجام می‌دهند؛ ولی متأسفانه جزیره‌ای عمل می‌کنند و هم‌افزا نیستند، بنابراین به نتیجه کافی نمی‌رسند. خرسندم که با وجود همه مسائل و مشکلاتی که در حوزه فرهنگی، آموزشی و تربیتی وجود دارد، افراد فرهیخته‌ای مانند آقای احمدیان باعث خیر شدند و روابط متقابل خوبی میان آموزش و پرورش با دفتر تبلیغات اسلامی، ستاد اقامه نماز و نهادهای دیگر شکل گرفت.

ابراهیمی تصریح کرد: اگر کار خوب، منظم و عمیق انجام دهیم، قطعاً نتیجه‌بخش است. امروز اگر در سطح جامعه رفتارهای نابهنجار و ناشایست می‌بینیم، دلیل آن این است که کار زیربنایی انجام نداده‌ایم و اگر برای مثال، حجاب و پوشش کمرنگ شده، باید علت و معلول‌ها را پیدا کنیم و راه علاج را می‌توان در چنین رویدادهایی جست‌وجو کرد.

وی افزود: با وجود تبلیغات فراوان دشمن، اگر کار خوب برای نسل جوان و نوجوان خود انجام دهیم، به مدد الهی و عنایت ویژه اهل بیت(ع) نتیجه‌بخش است. در سال گذشته، ۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان استان شهیدپرور اصفهان در مراسم اعتکاف شرکت کردند. این اتفاق مبارک با همکاری و هم‌افزایی رخ داد و همه برای آن پای کار آمدند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان بیان کرد: یکی از کارهای خوبی که باید انجام شود، تربیت مربیانی است که شناخت خوبی از کودک و نوجوان داشته باشند؛ چون قائل به این هستیم که کارهای فرهنگی باید از دوره دبستان و پیش از آن آغاز شود. یکی از کارهایی که شروع کرده‌ایم و باید با قوت و قدرت بیشتری ادامه پیدا کند، تربیت مربی برای دوره پیش از دبستان است. کسانی هم که می‌خواستند آن سند منحوس را اجرا کنند، از همین دوره سنی شروع کردند؛ بنابراین کاری که طی دو سال گذشته انجام داده‌ایم، ساماندهی تمام مدارس پیش از دبستان یا کودکستان‌ها بوده است، محتوا نیز تقریباً آماده شده؛ ولی کسانی که قرار است مربی شوند و محتوا را اجرا کنند، برای ما مهم است و انتظار هم‌افزایی در این زمینه را داریم.

وی با قدردانی از همه کسانی که کارهای خردمندانه، قانون‌مدار و زیربنایی انجام می‌دهند، دو رویداد «رشدآوند» و «طلافنگ» را از جمله آنها دانست و گفت: این قبیل کارها قطعاً نتیجه خوبی در تمام حوزه‌ها خواهد داشت. هنر محملی است که ما می‌توانیم ارزش‌های خود را در قالب آن به اذهان و افکار جامعه منتقل کنیم. نمونه آن، تشکیل چند هزار گروه سرود در سال گذشته بود که فوق‌العاده اثرگذار و نویدبخش آینده‌ای بهتر از اکنون است.

محمدرضا ابراهیمی مدیرکل آموزش و پرورش استان اصفهان

پایان‌بخش آیین اختتامیه، تقدیر از برگزیدگان رویداد «رشدآوند» و جشنواره «طلافنگ» در دو بخش نفرات برتر و شایسته تقدیر بود. اسامی این افراد به شرح زیر است:

رویداد ملی «رشدآوند» (اولین رویداد ایده‌پردازی و ظرفیت‌شناسی الگوهای موفق تعامل خانواده با مسجد و مدرسه)

الگوپردازان برتر:

ـ بشیر خالقی‌پور از اصفهان

ـ اسما آقابابائیان از نجف‌آباد

ـ حجت‌الاسلام صادق دهقانی از تهران

ـ سیدعلی موسوی از داران

ـ رضا کیانی از اصفهان

الگوپردازان شایسته تقدیر:

ـ محمدرضا جمالی از فارس

ـ سیده‌شیما انوشه از البرز

ـ امین رضوانی از اصفهان

ـ حسین عمومهدی از اصفهان

ـ ستاره موسوی از اصفهان

ایده‌پردازان برتر:

ـ میلاد جعفری از تهران

ـ حجت‌الاسلام سیدرضا مرتضوی از قم

ـ سوده برزویی از تهران

ـ زینب رضایت از اصفهان

ـ سیده‌فرشته حیدری از دهلران

ایده‌‌پردازان شایسته تقدیر:

ـ فهیمه‌سادات شهیدی از اصفهان

ـ رامین اسلامی از اصفهان

ـ زهرا شیرزادی از اصفهان

ـ علیرضا آیینه‌وند از تویسرکان

ـ حجت‌الاسلام حسین ناصری از اصفهان

نخستین جشنواره ملی موشن‌گرافیک «طلافنگ» (با مشارکت اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، ستاد اقامه نماز و جامعة‌المصطفی‌العالمیه)

نفرات برگزیده

بخش آسیب‌های اجتماعی:

ـ حمیدرضا شمسایی: موشن‌گرافی کشف حجاب

ـ مریم طالبی باغ ابریشمی: مریم و ماری

ـ سالار خیاط‌پور: آسیب‌های تک‌فرزندی

بخش سبک زندگی اسلامی ایرانی:

ـ مصطفی کاروان: جنگ نرم

ـ بابک برهانی: انتخابات

ـ احمد رضایی: حقوق همسایه

بخش قصص قرآنی و آیات تبیین:

ـ علی نوربخش: استجابت دعا

ـ احمد رضایی: ماه رمضان، ماه قرآن

ـ علی صادقیان: شفاعت

بخش جایگاه نماز در جامعه اسلامی:

ـ علیرضا حبیبی: نماز باحال‌تر (اثر برگزیده)

ـ سعید خراسانی: نماز و آسیب‌های اجتماعی (اثر شایسته تقدیر)

بخش بهترین سناریو:

فهیمه نخودیان: سناریوی فلفلی‌ها

بخش بهترین گویندگی:

ـ محسن دلیران در موشن‌گرافی کشف حجاب

بخش بهترین فیلمبرداری و تدوین:

ـ حسن ماهان: سبک زندگی حسینی

انتهای پیام
captcha