به گزارش ایکنا از اصفهان، نشست صمیمانه و خبری سرپرست فرمانداری ویژه کاشان با خبرنگاران و اصحاب رسانه، روز گذشته، ۲۶ خردادماه در سالن جلسات فرمانداری این شهرستان برگزار شد.
در این نشست که با حضور اصحاب رسانه و خبرنگاران خبرگزاریها، پایگاهها و کانالهای خبری شهرستان کاشان همراه بود، نخست خبرنگاران به طرح دغدغهها و بیان پرسشهای خود پرداختند و در ادامه، حمیدرضا محمدی فشارکی، سرپرست فرمانداری کاشان به بخشی از آنها پاسخ داد. چالش آرد و نان، مسائل آموزشی، کار، آزادراه، مناطق حاشیهای کاشان، معادن و اتباع از جمله مسائل مطرحشده در این نشست بود.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان در ابتدای سخنان خود با تأکید بر این جمله از شهید بهشتی که «دانشجو اذانگوست و اگر اذان نگوید، مردم خوابشان میبرد» نحوه تعامل با اصحاب رسانه را برحسب این سخن تعریف کرد و سپس درباره چالش آرد و نان توضیح داد: این مسئله، موضوعی کشوری و بخشی از سر و صدای ایجادشده برای این است که با اجرای این کار، منافع عدهای به خطر افتاد.
وی با بیان اینکه هوشمندسازی آرد و نان، دستاوردهای بزرگی در پی داشت، افزود: نظام معیوب توزیع آرد و نان با تلاشهای شهید رئیسی سامان گرفت؛ اما حتماً در بخشی از این ساختار سازمانی، نقص هم وجود دارد. کارگروه آرد و نان استان در اولین فرصت بعد از انتخابات به کاشان دعوت میشوند. بر اصحاب رسانه و خبرنگاران لازم است تا با تهیه گزارش و مصاحبه از این کارگروه، بر اساس مصوبات از آن مطالبهگری کنند.
محمدی با بیان اینکه حرکت پیشتاز عمرانی در کاشان متوقف شده است، ادامه داد: چندی پیش، معاون عمران استانداری را به کاشان دعوت کردیم و بیش از ۲٠ مصوبه در حوزه گردشگری، بهداشت و سلامت، جاده و محدوده شهری داشتیم. در اینجا کمیسیون ماده پنج و کارگروه زیربنایی استان با موضوع شهرستان کاشان برگزار شد که بخشی از این اتفاقات نادر است.
وی اضافه کرد: از سویی پس از سفر ریاستجمهوری به استان اصفهان، بخشی از اعتبارات کامل نشد و نسبی بود. ما چیزی در حدود ۱۴۸ میلیارد تومان برای پروژههای ناتمام، اعتبار درخواست کردیم و این کار را به پشتوانه حضور و وجود خیرین شهرستان کاشان انجام دادیم؛ چرا که در شهرستانها هیچ احداثی صورت نمیگیرد، مگر اینکه سهم ادارهکل نوسازی مشخص شود و در اینجا خیرین کاشانی معادل بودجه شهرداری کاشان یعنی افزون بر سه هزار میلیارد تومان سهیم شده بودند. در کاشان، حس مشارکت خیرین بسیار بالاست و این نکتهای بود که من به آن غبطه خوردم.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان با بیان اینکه رویه شهید رئیسی این بود که به تکمیل پروژههای ناتمام بپردازد، گفت: من یک دستور کار اصلی دارم و آن تکمیل مصوبات سفر استاندار به شهرستان کاشان است. بخشی از این مصوبات حتی در حد یک درصد هم پیشرفت نداشته است و من به تأسی از شهید جمهور به سراغ تعریف پروژه جدید نمیروم و مصوبات سفر استاندار در سال ۱۴٠۱ را تکمیل میکنم. بنابراین حضور وزیر آموزش و پرورش طی چند روز اخیر برای مراسم کلنگزنی بزرگترین مجموعه هنرستان کشور در کاشان نیز بر همین مبنا و برای خیرساز کردن این پروژه انجام شد.
وی از سفر معاون وزیر صمت برای تسریع در تکمیل منطقه اقتصادی کاشان همزمان با سفر وزیر آموزش و پرورش خبر داد و افزود: در این دیدار، یک مطالبهگری جدی اتفاق افتاد. سازمان مسئول، پول و امکانات را برای این پروژه تأمین کرده بود؛ اما چون در اولویتش قرار نداشت، ما شاهد حرکتی لاکپشتی بودیم. از سویی میدانیم که مشکل ما در کاشان، قشر کارگر نیست، بلکه قشر فارغالتحصیلانی است که بیکار ماندهاند. راهاندازی منطقه اقتصادی با صنایعی که قرار است در آنجا فعال شود، این معضل را رفع میکند.
محمدی درباره رفع مسائل آزادراه کاشان، قم توضیح داد: ما مدیرکل راهبری را دعوت کردیم. وی بودجهای معادل دو هزار میلیارد تومان برای بهسازی و ترمیم این آزادراه تعریف کرده است. نیوجرسی و روشنایی این آزادراه به ترتیب در اولویتهای بعدی قرار دارد.
وی با بیان اینکه از اولویتهای دیگر فرمانداری، رسیدگی به مناطق حاشیهای کاشان است، اضافه کرد: در زمینه به وجود آمدن مناطق حاشیهای، دو مجموعه مقصرند؛ اول جهاد، چرا که ساختوسازهای خارج از محدوده و داخل حریم با جهاد است و ما اکنون دو هزار پرونده در این زمینه داریم و سپس شهرداری. راهکار در نظر گرفته شده، یکی اعمال نگاه مرکزیت نظام است که مشکل اماکن تا ۱۵ سال با مسامحه رفع شود و دیگری اماکن زیر ۱۵ سال با نداشتن قابلیت کشت و زرع که جهاد باید پرونده قضایی تشکیل دهد و از دادستان، مجوز لازم را اخذ کند. کاشان باید موسع میشد و نه اینکه مناطق حاشیهای کمبرخوردار در آن شکل میگرفت.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان با بیان اینکه امروز بیش از ۱۲ شهرک، منطقه و ناحیه صنعتی در این شهرستان کار میکنند، ولی درباره معادن مشکلاتی وجود دارد، گفت: در اینجا ارتباطی دوسویه برقرار است؛ هم مالکین معادن حقوقی دارند و هم مردم ساکن در منطقه. گاهی ممکن است ما از مالک معدن مزایایی درخواست کنیم؛ اما چون اتفاق نمیافتد، هجمهای ایجاد میشود. من در اینجا به نظر کارشناسان احترام میگذارم. شورای معادن استان، سازمانی بالادستی برای من محسوب میشود. اگر در آنجا نظرات کارشناسی دریافت و مصوب شود که معدنی با حوزه زیرساختی کاری ندارد و آبهای کشاورزی را تحت تأثیر قرار نمیدهد، وظیفه من این است که مصوبه استان را در نظر بگیرم. اگر شکایتی باقی بود، دستگاه قضا به پذیرش این شکایات میپردازد.
وی با بیان اینکه گلایههایی از سوی شورای شهر جوشقان در این زمینه مطرح شده است، اظهار کرد: سازمان بازرسی بهمثابه دستگاه نظارتی به تازگی در منطقه جوشقان و کامو جلسهای برگزار کرد. اگر اختلافی بین مردم و دستگاه نظارتی رخ داد، رأی دستگاه نظارتی برایم اولویت دارد.
محمدی ادامه داد: درباره موضوع اتباع، نوعی خطکشی با توجه به فرمایش مقام رهبری وجود دارد و آن اینکه ما با اتباع افغانستانی، قرابت دینی و مذهبی داریم. ما در شهرستان، ۷٠ شهید مدافع حرم از اتباع افغانستانی داریم و باید جانب انصاف نسبت به ظرفیت اتباع هم در نظر گرفته شود. اتباع مجاز ساماندهیشده هم هستند، ولی باید فکری به حال اتباع غیرمجاز کرد. «قرارگاه طرد» که دبیر آن نیروی انتظامی است و اداره تعاون و کار هم با آن همکاری دارند، فعال است و ما باید به رئیس قرارگاه طرد استان اصفهان راجع به تعداد نفرات اتباع که در بازه زمانی مشخصی به کشور خودشان فرستاده میشوند، پاسخگو باشیم.
وی در پایان در خصوص سازوکار شعب اخذ رأی کاشان در انتخابات پیشرو توضیح داد: ۲۶۲ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شده است که به ترتیب در کاشان، برزک، نیاسر و قمصر ۲۱۶، ۱۶، ۱۵ و ۱۵ شعبه فعال خواهد بود و افراد میتوانند با در دست داشتن شناسنامه و کارت ملی به نزدیکترین شعبه مراجعه کنند.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام