کد خبر: 4228645
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۳

نگاهی به داستان‌ها و خرده‌روایت‌های کارآفرینی

بخشی از کتب مرتبط با کارآفرینی، مشتمل بر روایت‌ها و داستان‌هایی از تلاش‌ها و فعالیت‌های مردمی در مسیر تبدیل ایده‌ها به محصولات فناورانه، راه‌اندازی مشاغل بکر و کسب درآمد از آموخته‌ها و مهارت‌هاست.

کتاب «مادر ایران»در تقویم جمهوری اسلامی ایران، ششم مردادماه، روز کارآفرینی و آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای نام‌گذاری شده است. اهمیت این موضوع در حدی‌ است که رهبر معظم انقلاب، آیت‌الله خامنه‌ای کارآفرینی را نوعی عبادت دانسته و می‌فرماید: «کارآفرینی عبادت و ارزش‌آفرینی‌ است و ایران بزرگ امروز بیش از هر زمان دیگر به کار و کارآفرینی نیاز دارد.» بر این اساس، به معرفی تعدادی از کتب مرتبط با کارآفرینی و ایجاد اشتغال در این یادداشت پرداخته می‌شود.

«آرزو، امیر، بابک؛ بازی مهره بزرگ»

این کتاب را سعیدحسین رفیعی تألیف و نشر الگونگار پیشرفت به چاپ آن اقدام کرده است. کتاب، داستان نوجوانی‌ست که به‌طور اتفاقی وارد رشته نساجی در دانشگاه امیرکبیر می‌شود و مسیری از بی‌میلی به این رشته تا توسعه فناوری‌های مبتنی بر نانو مورد استفاده در صنعت نساجی را طی می‌کند. قصه این کتاب، خرده‌روایت‌هایی در مسیر تبدیل ایده به محصولی فناورانه است.

«ترش شیرین»

این کتاب را که پژمان عرب و لیلا پارسافر تألیف کرده‌اند، به مدد انتشارات نشر ایران، چاپ و روانه بازار نشر شده است. در معرفی این اثر چنین آمده که در حرکت به سمت پیشرفت مبتنی بر دانش، لازم است که برقراری نسبت صحیح با مسائل بومی و توانمندی‌های مردم مناطق گوناگون در اولویت بالای نظام مسائل و مجموعه‌های حاکمیتی و علمی فناورانه کشور باشد. حل مسائل مردم باعث ارتقای فناوری، توسعه بازار و رشد مجموعه‌های دانش‌بنیان کوچک می‌شود و زنجیره ارزش قدرتمندی شکل می‌گیرد که از همه طرف برای مردم و کشور بازدهی دارد. نهادهای دانش‌بنیان، بهترین تجربه مردمی‌سازی اقتصاد در این چند دهه هستند و هر میزان این مجموعه‌ها با حل مسائل مردم در استان‌ها و مناطق بومی درگیر شوند، گستره اقتصاد مردمی نیز بیشتر می‌شود.

این کتاب سعی در روایت فعالیتی بکر و موفق دارد؛ روایت مبتکرانه‌ای که از سال‌ها دور و از دل کویری پربرکت شروع شده و تا امروز و به تصویر کشیدن سرزمینی حاصل‌خیز ادامه یافته است.

«مادر ایران»

«مادر ایران» را نورالهدی ماه‌پری نوشته و نشر راه‌یار آن را منتشر کرده است. این کتاب، روایتی داستانی از زندگی پر فراز و نشیب عصمت احمدیان، مادر دو شهید و از بانوان فعال در ستاد پشتیبانی دفاع مقدس اهواز است. این بانوی کارآفرین پس از جنگ به‌صورت جدی به فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی پرداخت و به یکی از بانوان تأثیرگذار در اهواز تبدیل شد. او در حین انجام امور خیریه به دنبال کارآفرینی نیز بوده است.

«راهبرد اقتصادی پیامبر(ص)»

این کتاب را حمید سبحانی صدر تدوین و نشر واژه‌پرداز اندیشه آن را منتشر کرده است. کتاب که حجمی مختصر دارد، بنابر گزارش‌های تاریخی نشان می‌دهد که رسول خدا(ص) براساس آموزه‌های وحیانی، طرح‌ها و راهبردهای تأثیرگذاری برای رشد اقتصادی جامعه اسلامی به اجرا گذاشته‌ بود.

«کارآفرینی برای همه رشته‌ها»

این کتاب را نسرین خدابخشی و صدیقه طوطیان نوشته‌اند و انتشارات جهاددانشگاهی قم آن را چاپ و روانه بازار نشر کرده است.

نویسندگان کتاب به بیان این موضوع پرداخته‌اند که کارآفرینی از ابتدای خلقت بشر همراه او در تمام شئونات زندگی حضور داشته و مبنای تمام تحولات و پیشرفت‌های بشری بوده است. انسان برای زنده ماندن، ادامه زندگی و بهبود کیفیت زندگی همواره کارآفرین بوده است.

«نخل و رعنا»

این کتاب را نیز سعیدحسین رفیعی نوشته و نشر الگونگار پیشرفت آن را منتشر کرده است. «نخل و رعنا» مشتمل بر داستانی واقعی از خانواده‌ کارآفرینی‌ است که به بنیان‌گذاران فناوری کشت بافت خرما در ایران تبدیل می‌شوند.

در بخشی از کتاب چنین آمده است: «در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹، عراق با سودای تصرف خوزستان، جنگ نابرابری را علیه ایران آغاز کرد. دفاع مردم ایران رؤیای صدام‌ حسین، دیکتاتور حاکم بر عراق و حامیانش را به کابوسی هشت‌ساله تبدیل کرد که خسارات و هزینه‌های گزافی به دنبال داشت. از جمله آنها می‌توان به نابودی حدود سه میلیون نخل بارور اشاره کرد. این زخم بزرگ، چیزی نبود که پس از جنگ به راحتی و به‌صورت سنتی ترمیم‌شدنی باشد... .»

«چهل قلپ کار»

کتاب «چهل قلپ کار» را مهدی پیرهادی تألیف و نشر راه‌یار آن را برای گروه سنی نوجوان منتشر کرده است. این کتاب روایت تلاش و  زحمت نوجوانانی‌ است که تلاش می‌کنند تا اولین درآمد خود را از طریق مهارت‌هایی که آموخته‌اند، کسب کنند.

در این کتاب، ۴۰ داستان از کار کردن نوجوانانی نقل شده است که با آموختن مهارتی توانسته‌اند به کسب درآمد برسند و احساسی جدید و استقلالی خوشمزه را تجربه کنند.

الهه‌سادات بدیع‌زادگان

انتهای پیام
captcha