کد خبر: 4230619
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۹
ایکنا گزارش می‌دهد

«خبر خوب»؛ از گشودن گره‌ها تا امیدآفرینی و سازندگی

گره‌گشایی از مسائل و مشکلات مردم و امیدآفرینی و سازندگی برای آنها، دغدغه یک خبرنگار در تهیه «خبر خوب» است.

خبر و خبرنگاریمی‌دانیم که خبر خوب می‌تواند نمادی از امید و تغییر به‌شمار رود و تأثیر مثبتی بر روحیه افراد و فضای اجتماع داشته باشد. افراد ممکن است با وجود آن از خوشحالی، احساس تأیید و افتخار برخوردار شوند و حتی می‌تواند در تسریع بهبود یک روند سلامتی نیز اثر بگذارد. خبرنگار ایکنا از اصفهان به‌مناسبت روز خبرنگار، در گزارشی به رسالت یک خبرنگار در تهیه «خبر خوب» پرداخته و این موضوع را از دریچه نگاه دو خبرنگار پیشکسوت کاشانی بررسی کرده است.

محمد ملک‌آبادی، خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «پیام کاشان» مصداق خبر خوب را پرداختن به جانبازان هشت سال دفاع مقدس می‌داند و می‌گوید: برای تهیه خبر خوب به اندازه‌ای سوژه خبری زیاد است که انتخاب یک سوژه از میان آنها، کار را برای خبرنگار سخت می‌کند. البته نه اینکه کار سخت شود، بلکه وقتی قرار است فقط یک انتخاب داشته باشیم و نتوانیم از همه گزینه‌ها استفاده کنیم، کار سخت می‌شود.

با همه این تفاصیل، یک موضوع برای تهیه خبر خوب، پرداختن به جانبازان قطع نخاعی و شیمیایی است که سال‌هاست روی تخت و در چهاردیواری خانه زندانی هستند و لحظه به لحظه زندگی و نفس کشیدن آنها درد و رنجی است که تحمل و با آن زندگی می‌کنند؛ اما دریغ از یک احوال‌پرسی مسئولانی که میز و صندلی خود را مدیون آنان و همرزمان شهیدشان هستند.

نباید فقط مسئولان را خطاب قرار دهیم و راه دوری نرویم، همه ما فراموشکار هستیم و آنها را که زندگی‌شان فدای آسایش و امنیت ما شده، خیلی وقت است به فراموشی سپرده‌ایم. 

کدام خبرنگار و رسانه از جانبازان شیمیایی، خبر و گزارشی تهیه کرده است؟ روز خبرنگار از صدها راوی خبر تجلیل می‌شود. این تعداد خبرنگار اگر هر کدام سالی فقط یک خبر و گزارش از جانبازان عزیز تهیه کرده بودند، هر سه روز باید یک خبر از جانبازان شیمیایی و قطع نخاعی منتشر می‌شد تا به همه یادآوری کند که آنها هم زنده هستند و نفس می‌کشند.

به‌جای اینکه خدای ناکرده خبر شهادت جانبازان قطع نخاعی و شیمیایی را منتشر و رشادت‌های آنها را بعد از شهادتشان منعکس کنیم، بیاییم تا زنده هستند، به ملاقات آنها برویم و پای درد‌ دلشان بنشینیم و بنویسیم، تصویر آنها را بگیریم و منتشر کنیم.

فراموش نکنیم خانواده این جانبازان که دهه‌هاست عزیزان خودشان را تر و خشک می‌کنند هم کمتر از جانبازانشان نیستند. آنها همیشه چشم به راهند تا یک نفر زنگ خانه‌شان را به صدا درآورد و از آنان سراغی بگیرد و حال‌ و احوالی بپرسد. این کمترین انتظار جانبازان و خانواده آنها از ماست.

امیدواری و حرکت رو به جلو در «خبر خوب»

حرمت‌سادات متولی نوش‌آبادی، بانوی فعال و پیشکسوت عرصه خبر کاشان نیز می‌گوید: شاید در پاسخ پرسشتان که چه خبری خوب محسوب می‌شود، باید گفت خبر خوب در هر منطقه و شهری به شرایط خاص و حاکم بر آن با توجه به نیازها و اولویت‌هایش بستگی دارد.

به‌صورت کلی می‌توان گفت خبر خوب آن است که دغدغه‌اش، گره‌گشایی از مسائل و مشکلات مردم و عامل امیدآفرینی و سازندگی برای آنها باشد.

اما خبر خوب برای منطقه فرهنگی بزرگ کاشان با شاخصه دارالمؤمنینی، ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی، هنری، علمی و مذهبی آن نیز می‌تواند خبری باشد که عمق این ظرفیت‌های عظیم را تبیین و احیا کند و بتواند زمینه‌ای برای رشد و بالندگی فرهنگ و تمدن غنی دیار نخستین‌ها و پایگاه تمدن بشری قرار دهد.

خبر خوب برای کاشان با ظرفیت‌های متعدد گردشگری، مذهبی، طبیعی و تاریخی، با وجود علما، شعرا، فقها، ادبا، هنرمندان، صنعتگران، خیران و مفاخر بزرگ و مشهور آن در سطح ملی و بین‌المللی، خبری است که مردم این دیار را به داشته‌های غنی و پیشینه سراسر افتخار آن آگاه و برای ساختن شهری پویا و بالنده با استفاده از این میراث گرانبها ترغیب کند.

خبر خوب در این شهر این است که فرهنگ و تمدن اسلامی، آداب و سنن و آیین‌های بومی آن با شاخصه دارالمؤمنینی به فراموشی سپرده نشود و در کاشانی که روزگاری مردم آن در صبح روزهای جمعه بر سر دروازه شهر، حضور حضرت قائم و صاحب‌الزمان(عج) را انتظار می‌کشیدند، امروز برایشان بی‌حجابی، بی‌غیرتی و بی‌اخلاقی عادی نشود.

برای این شهر خبر خوب، خبری است که حریم آثار و اماکن تاریخی آن دستخوش تغییرات سبک زندگی نوین نشود و دیدن خانه‌ها و مساجد زیبای تاریخی یک رؤیا نباشد.

خبر خوب برای کاشان با طلایه‌داری ولایتمداری و شهادت‌طلبی مردمان آن در دعوت از سفیر امامت و ولایت، ضرب سکه در قدیم، لقب عروس مساجد خاورمیانه و عروس باغ‌های ایرانی، شاعری که طبعش از آب روان زلال‌تر و قبیله‌اش یک گل سرخ است، آن است که لطافت و شادابی آب و گل و گیاه آن خشک و خزان نشود و تولید و کارآفرینی و سازندگی‌اش در بستر بی‌درایتی و بی‌تدبیری به افسانه تبدیل نشود.

خبر خوب برای کاشان که دانشمند ریاضی‌دانش، منجم بود و پروینی چون سپیده در دامن خود پرورش داد و مهد تربیت علما، فقها، سیاستمداران، اندیشمندان و شاعران بنام بود، خبری به غایت نیکو از همه این برگ‌های زرین افتخار در ایران و خارج از کشور است.

برای کاشان خبر خوب، خبری است که درختان عروس باغ تاریخی آن دیگر سر در گریبان خزان نکنند و چشمه سلیمانیه آن همیشه رونده باشد تا عطر گام‌های مرد علم، سیاست، حکمت، تدبر و دانایی را در رگ‌های شهر جاری و ساری کند.

در نهایت، خبر خوب راهبردی برای درست دیدن و درست روایت کردن خبر محسوب می‌شود، آن هم فارغ از اینکه از خوبی‌ها یا بدی‌ها خبر دهد. در دنیای رسانه‌ای امروز، خبر می‌تواند مهم‌ترین و کلیدی‌ترین محصول ارتباطی باشد که در هدایت افکار عمومی اثرگذار است. با توسعه فناوری و تنوع رسانه‌ای، به مخاطبی نیاز داریم که پیوند ناگسستنی با اخبار برقرار کند و خبر، جزو جدایی‌ناپذیر زندگی او شود؛ اما آنچه اهمیت دارد، نتیجه و اثری است که خبر باید در راستای رشد و بالندگی جامعه داشته باشد. خبر خوب، علاوه بر نگاه و بیان هنرمندانه، باید ناظر بر ویژگی‌هایی باشد که در نهایت امیدواری و حرکت رو به جلو از آن استخراج شود.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام
captcha