همزمان با شهادت حضرت رقیه(س) در روز شنبه، ۲٠ مردادماه جاری، ویژهبرنامه «سفره احسان» برای سومین سال متوالی از ساعت ۹ تا ۱۳ در محوطه بیمارستان آیتالله یثربی کاشان برگزار میشود. به همین مناسبت، خبرنگار ایکنا از اصفهان گفتوگویی با مهدی مقدس، مسئول اجرای این برنامه انجام داده است که در ادامه میخوانیم.
ایکنا ـ چند سال است که به برپایی سفره حضرت رقیه(س) میپردازید؟
من مدیر یک آژانس هواپیمایی هستم. از حدود ۲۵ سال پیش، سالی یک مرتبه گروهی را برای برپایی سفره حضرت رقیه(س) به کربلا اعزام میکردیم. اکنون هم هر ماه در کربلا یک سفره برای ایشان میاندازیم؛ اما با شیوع کرونا نتوانستیم به کربلا اعزام داشته باشیم. به همین دلیل ابتدا خواستیم که سفره را در بیمارستان بهشتی کاشان برپا کنیم؛ ولی چون آنجا ۴٠٠ بیمار مبتلا به کرونا بستری بودند، این اجازه به ما داده نشد. به بیمارستان یثربی رفتیم که همجوار بیمارستان بهشتی است.
در آنجا بیماران مبتلا به کرونا بستری نبودند و قرار شد با رعایت پروتکلها در محوطه بیمارستان این سفره را بیندازیم. در همان سال، ۵٠ نفر از این سفره حاجت گرفتند و بعد از آن زمان بود که هر سال از ما درخواست میشود این مراسم را برگزار کنیم.
ایکنا ـ بهیادماندنیترین خاطره شما از برپایی این سفره چیست؟
تقریباً دو سال پیش بود و ما هنوز سفره نینداخته بودیم که یک نفر ناشناس مدام با من تماس گرفت. پس از اینکه جواب دادم، خانمی گفت: «من ۱٠ سال بود که برای درمان ناباروری حتی در کشورهای دیگر اقدام کرده بودم. در نهایت هم نامهای به من دادند، مبنی بر اینکه بچهدار نمیشوم. زندگی ما تمام شد؛ ولی بهدلیل دوستیای که میان من و همسرم وجود داشت، در کنار هم ماندیم. آن روز که شما سفره پهن کرده بودید، من برای عیادت یکی از آشنایان به بیمارستان آمده بودم. صحبتهای قاطع شما را درباره سفره و حضرت رقیه(س) که شنیدم، دلم شکست و شما یک عروسک گرویی به من دادید. اکنون فرزندم در آغوش من است، دست و پا میزند و نمیگذارد که صحبت کنم.»
من با شنیدن صحبتهای آن خانم منقلب شدم و پاسخ دادم: آخر من که قرار نبود کاری انجام دهم، آنکه صاحب سفره است، کار را انجام میدهد که خیلی هم کاردرست است. من حتی وصیت کردهام که وقتی از دنیا رفتم، در کنار مزارم، سفره حضرت رقیه(س) بیندازند.
ایکنا ـ چه چیزی شما را در برگزاری این مراسم مصمم کرده است؟
اجازه دهید قبل از پاسخ به این پرسش، نکتهای عرض کنم و خواهش میکنم که مردم توجه کنند. اگر بعد از برپایی اینگونه برنامهها که برای گرامیداشت ائمه(ع) است، از من نوعی خطایی سر زد، هیچ چیز متوجه ائمه معصومین(ع) نیست و این خطا به من برمیگردد.
وقتی انسان به دنیا میآید، شخصی در گوش راست و چپ او اذان میگوید و نام خدا و حضرات معصومین(ع) را زمزمه میکند. زمانی هم که از دنیا میرویم، شخصی در گوش ما شهادتین میگوید؛ بنابراین زندگی تا مرگ یک مسلمان با یاد و نام ائمه اطهار(ع) همراه است و طبق این فرموده که «وَلاَیَةُ عَلِیِّ بْنِ أَبی طَالِبٍ حِصْنی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنی أَمِنَ مِنْ عَذابی»، اگر بخواهیم ایمن باشیم و در چارچوب باقی بمانیم، باید با اهل بیت(ع) انس داشته باشیم.
دیگر اینکه، ما اگر تا پیش از این هزینهای برای ائمه(ع) انجام میدادیم، اکنون بهدلیل سختی معیشتمان، این حرکت رو به افول گذاشته است. از مردم خواهش میکنم در حد استطاعت مالی و به هر مقدار که میتوانند، برای برپایی مراسم مربوط به ائمه(ع) مبلغی کنار بگذارند تا یاد ایشان پابرجا بماند؛ چرا که به تبع آن دین و شریعت هم میماند و به مجرد اینکه نام و یاد آنان حذف شود، دیگر خدایی نخواهد ماند.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام