به گزارش ایکنا از اصفهان، بیستوسومین یادواره ۴٠ شهید شهر جوشقان مرکزی از توابع شهرستان کاشان، شامگاه گذشته، ۱۸ مردادماه در گلزار شهدا و در جوار امامزاده محمداوسط(ع) این خطه برگزار شد.
حجتالاسلام روحالله ترابینسب، از راویان شاخص کشوری و رزمنده مدافع حرم در این یادواره با بیان خاطرهای اظهار کرد: یادواره شهید «سیدمجتبی علمدار» در دانشگاه تهران برگزار شد. ایشان متولد ساری و از جانبازان شیمیایی بود که سال ۱۳۷۵ به شهادت رسید. این شهید تعلق خاطر بسیاری هم به حضرت زهرا(س) داشت. من به این مراسم دعوت شدم. وقتی به آنجا رسیدم، هزار و ۲٠٠ صندلی، خالی بود و فقط ۱۳ نفر حضور داشتند. از آن مجالسی بود که با همین تعداد نفرات، خیلی گرم برگزار شد.
وی با بیان اینکه شهدا انتخاب میکنند، ادامه داد: چند روز بعد، یکی از خانمهایی که در جلسه حضور داشت، خواب شهید را دید که به او گفته بود: «تکتک کسانی را که در جلسه بودند، خودم دعوت کردم.»
این راوی کشوری دفاع مقدس بیان کرد: انسانها در مقابل تکلیفی که خدا برای آنان مشخص میکند، به سه گروه تقسیم میشوند؛ گروه اول، تکلیفستیز هستند و در مقابل قانون خدا قد علم میکنند. گروه دوم، تکلیفگریز هستند؛ یعنی اصل تکلیفی را که بر عهده دارند، قبول میکنند؛ اما حال انجام دادن آن را ندارند و دسته سوم که اهل ادای تکلیف هستند. این دسته خود شامل دو گروه میشوند؛ گروه اول فقط تکلیف شخصیشان را انجام میدهند و گروه دوم، هم به تکلیف شخصی خود پایبند هستند و هم تکلیف دیگران را مشخص میکنند و شهدا در زمره این گروه قرار دارند، مانند شهید محسن حججی ۲۶ ساله.
وی با اشاره به بخشی از وصیتنامه شهید حججی گفت: این شهید در وصیتنامهاش مینویسد: «دوست دارم دو بار در راه خدا شهید شوم؛ یک بار در دفاع از حرم عقیله بنیهاشم، حضرت زینب(س) و یکبار در وقت ظهور به دنیا بازگردم و دوباره در رکاب امام زمان(عج) شهید شوم.»
ترابینسب با بیان اینکه ما ۱٠ ملوان آمریکایی را اسیر گرفتیم، در حالی که به آنها چفیه هدیه میدادیم و کاری با این افراد نداشتیم؛ ولی افسران ارشد آنها از شدت ترس گریه میکردند، افزود: در مقابل، شهید حججی را داریم که ابتدا خنجری در پهلویش فرو کرده بودند و همه فکر کردند شهید شده است؛ اما به دست تکفیریها افتاده بود. او را به الانبار بردند. حدود ۴٠ دقیقه شکنجه کرده بودند تا به شهادت رسید. سپس سر از تن جدا و پیکرش را ارباًاربا کردند. بدنش را سوزاندند و فقط بخشی از پیکر به میهن بازگشت. او تکلیف خود و دیگران را مشخص کرد.
وی با طرح پرسشی ادامه داد: ویژگی این شهدا چیست که بعد از گذشت چندین سال، مردم یاد و نام آنها را فراموش نمیکنند؟ خداوند در آیه ۹۶ سوره مریم میفرماید: «إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا؛ به يقين كسانى كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند، بهزودى خداوند رحمان محبتى براى آنان در دلها قرار مىدهد.»
این راوی کشوری دفاع مقدس تأکید کرد: مودت یعنی علاقه و محبت شدید. ما یک محبت و یک مودت داریم. شهدا چون مودت شدیدی به اهل بیت(ع) داشتند، خداوند این مودت را نسبت به آنان در دل مردم قرار داده است.
یادآور میشود، حرکت کاروان «الی بیتالمقدس» از پایگاه بسیج به سمت گلزار شهدا، سخنرانی فرزند شهید عباس واحدیان، شعرخوانی امیرعباس مزدیانفر و مداحی محمدرضا بذری، از دیگر برنامههای این یادواره بود.
همچنین همزمان با برگزاری این مراسم، یادواره «شکوفههای امید، جهاد و مقاومت» ویژه کودکان و نونهالان با حضور عمو روحانی و اجرای برنامههای جذاب و متنوع در مسجد انصارالحسین(ع) شهر جوشقان مرکزی برگزار شد.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام