به گزارش ایکنا و به نقل از روابط عمومی سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل این سازمان با اشاره به سیاستهای سازمان متبوع خود در حوزه مرمت و احیای مساجد تاریخی شهر اصفهان اظهار کرد: عملیات مرمت مسجد تاریخی مصلای تخت فولاد با نصب سنگنوشته نستعلیق به خط عبدالرحیم افسر مربوط به سال 1305 هجری قمری همراه شد. این سنگنوشته سالها از سردر مسجد جدا شده بود و در انباری نزدیکی آن پیدا شد.
وی افزود: سبکسازی و مرمت سقف این مسجد شامل جمع کردن آجرفرش پشتبام مسجد و برداشتن خاکهای مازاد بود که بر روی سقف آن سنگینی میکرد؛ زیرا سقفهای مسجد ترک بسیاری خورده بود و باید خاک مازاد بر روی سقف برداشته میشد تا از آسیب هرچه بیشتر به سقف آن جلوگیری شود. در ادامه، قید و پالانهبندی استحکام سقف را به دنبال داشت.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان اضافه کرد: بخش دیگر این پروژه مرمتی، بندکشی مسجد بود که کارشناسان مرمت بهخوبی آن را انجام دادند و در کنار آن، طاقهای سنتی و تیرهای چوبی مسجد که در سالهای اخیر رنگ شده بود، لایهبرداری شد و به شکل گذشته درآمد تا ساختار هویتی و تاریخی مسجد حفظ شود. به این ترتیب، مسجد تاریخی مصلا بهصورت کامل مرمت شد.
وی ادامه داد: در جریان این مرمت، جدارهای بیرونی مسجد و هر نقطهای که دارای ترک بود، در اصطلاح مرمتی دوختودوز و علاوه بر آن، یکسری از لایههای پلاستر سیمانی یا رنگ که بر روی دیوارههای مسجد بود، لایهبرداری شد. سنگفرش کردن ورودی، بندکشی و آجرفرش کردن پیرامون، ایجاد ورودی جدید به حسینیه مجاور مسجد و...، بخش دیگری از عملیات مرمتی این پروژه بود.
ایزدخواستی تصریح کرد: مرمت و نوسازی مسجد تاریخی مصلا بدون هیچ دخل و تصرفی صورت گرفت و در هر دو پروژه مرمتی، نهایت تلاش بهکار گرفته شد تا مرمت بهگونهای باشد که ساختار و شکل تاریخی مسجد هیچ تغییری نکند.
وی گفت: عملیات مرمت این مسجد دو میلیارد تومان هزینه دربر داشت که از محل اعتبارات منطقه 6 شهرداری اصفهان تأمین شد.
انتهای پیام