کد خبر: 4235612
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۸
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

احداث خانه عالم؛ ضرورت تبلیغ و پویایی مساجد در روستاها

مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س) اصفهان با بیان اینکه فعال شدن مساجد روستاها مستلزم حضور روحانی و مبلغ است، گفت: بر این اساس، تأمین محل اسکان مبلغان و ساخت خانه عالم حائز اهمیت است.

محسن داوری مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س)محسن داوری، مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س) اصفهان در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان در خصوص چالش‌های حضور مبلغان مساجد در روستاها اظهار کرد: اولین مشکل ما در اعزام روحانیون به روستاها، مسئله اسکان بود. آنها می‌بایست حداقل یک ماه در ایامی مانند محرم یا ماه رمضان در منطقه مورد نظر می‌ماندند. توصیه ما این بود که همسران مبلغان نیز همراهشان بروند تا بانوان آن مناطق را هم فعال کنند، کمااینکه اثرگذاری آنها بسیار بیشتر از آقایان است.

وی ادامه داد: از همین‌رو مسئله‌ اسکان بیش از پیش مطرح شد و با توجه به تغییر فرهنگ و روحیات مردم، امکان این نبود که مانند قدیم، مبلغان هر شب را در منزل یکی از اهالی سپری کنند؛ به همین منظور ساخت خانه عالم را هم در دستور کار قرار دادیم.

مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س) تصریح کرد: ساخت مسجد به انضمام حسینیه و خانه عالم، 240 متر را دربرمی‌گیرد که از این میزان، حدود 55 تا 60 متر به خانه عالم اختصاص دارد. پذیرش ساخت خانه عالم از سوی خیرین بسیار سخت بود. با اینکه این طرح را از سال 94 در دستور کار قرار دادیم، ولی آرام‌آرام از سال 97 به مرحله پذیرش عموم رسید.

وی یادآور شد: تا پیش از آن خیرین نسبت به آینده مساجد ساخته‌شده ابراز نگرانی می‌کردند و این پرسش از جانب آنها مطرح می‌شد که آیا این مساجد مورد استفاده قرار می‌گیرند یا خیر؛ با این‌ حال حاضر به پذیرش ساخت خانه عالم نیز نبودند. پاسخ ما به آنها این بود که چنانچه بخواهیم مساجد مورد استفاده قرار گیرند و فعال شوند، نیازمند حضور روحانی هستند. 

داوری توضیح داد: به لطف خدا، امروزه خیرینی که به ما مراجعه می‌کنند، درباره هزینه‌های ساخت مسجد و خانه عالم، هر دو سؤال می‌پرسند. البته این پذیرش به سبب اطلاع‌رسانی و عملکرد ما در این زمینه حاصل شده است. ما در زمینه تبلیغات بسیار ضعیف هستیم، با این حال درحد توانمان اقدام کرده‌ایم. عملکرد ما نیز اگرچه آمیخته به خطا، اما قابل قبول بوده است.

وی با اشاره به اهمیت نقش مبلغان دین بیان کرد: مبنای ما این است که مسجد محور تمام امور باشد و مبلغی که به روستا اعزام می‌شود، نقش امام یا رهبر آنجا را ایفا کند؛ به این صورت که هرکس هر مشکلی دارد، به روحانی روستا مراجعه کند. 

مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س) گفت: در منطقه سرخون واقع در چهارمحال‌وبختیاری، 14 مسجد احداث کرده‌ایم. یک بار که برای سرکشی به آنجا رفته بودم، صدای مداحی زیبایی از یکی از مساجد به گوشم رسید، گمان کردم که نواری در حال پخش است؛ البته آن مسجد جزو مساجد احداثی ما نبود. از کفش‌های بسیاری که جلوی در بودند نیز متوجه شدم جمعیت قابل توجهی داخل هستند.

وی افزود: هنگامی که به آن مسجد وارد شدم، دیدم مبلغ روی چهارپایه ایستاده و جمعیتی از جوانان در حدود 100 نفر دور او حلقه زده و با چشمانی گریان در حال سینه‌زنی هستند. من از حال و هوایی که آن مبلّغ برای مردم ایجاد کرده بود، خوشم آمد و به انتظار ایستادم تا با او صحبت کنم. از لهجه‌اش متوجه شدم که اصفهانی است؛ اما فرصتی برای صحبت به من نداد. با ناراحتی به او تندی کردم که چرا فرصت صحبت ندارد.

داوری اضافه کرد: آن روحانی گفت که تا شب باید به فاصله هر نیم ساعت برای تبلیغ به روستاهای دیگری برود و اگر با من به صحبت بنشیند، خلف وعده می‌شود و این در حالی‌ست که از قبل هم با من قراری نداشته است. من نام آن روحانی مبلغ را بمب انرژی گذاشتم. نامش مهدی عبداللهی و اهل خوراسگان اصفهان بود. بالاخره قرار شد بعد از اتمام برنامه‌ها و در محل اسکان او، یکدیگر را ملاقات کنیم. از قضا محل اسکان ما یکی بود و در ادامه متوجه شدم که او از مبلغان اعزامی ما به مساجد است.

ثمره حضور فعال روحانیت در روستا

وی ادامه داد: آن روحانی توانسته بود بخش و منطقه‌ای را که در آن فعالیت داشت، متحول کند. 40 طلبه پسر و 40 طلبه دختر، حاصل زحمات آقای عبداللهی در آن مناطق بود. همچنين به‌واسطه او، جوانانی هم در منطقه سرخون شروع به فعالیت در مساجد کردند، به‌طوری‌ که تقریباً ارتباط آن منطقه برای انجام امور خیر با بیرون قطع شد و مساجد، پایگاه‌ها و کانون‌های فرهنگی سرخون فعال شدند. 

مدیرعامل مؤسسه خیریه فرهنگی مسجدسازان الزهرا(س) تأکید کرد: در وهله بعد برای اعزام روحانیون به منظور اسکان در خانه عالم و فعال کردن مسجد، تصمیم گرفتیم از ظرفیت‌های بومی هر منطقه استفاده کنیم؛ از همین‌رو اعزام مبلغ به حوزه‌های علمیه استان‌ها و شهرستان‌های مربوطه را در دستور کار قرار دادیم. درخواست ساخت سرویس بهداشتی و تکمیل ساختمان نیز از طرف تعدادی از حوزه‌‌های علمیه مطرح شد.

وی در پایان گفت: رسالت ما واسطه‌گری میان درخواست‌ها و خیرین است؛ از همین‌رو به حوزه‌های علمیه متقاضی اعلام کردیم که درخواست‌های خود را مکتوب کنند. در جلساتی هم که با خیرین داشتیم، برخی از آنها علاقه‌مندی‌شان به تقویت حوزه‌های علمیه بود. ما تاکنون ساخت دو حوزه علمیه را به پایان رسانده و چهار حوزه علمیه را نیز با مبلغ قابل توجهی تجهیز کرده‌ایم.

زهرا مظفری‌فرد

انتهای پیام
captcha