به گزارش ایکنا به نقل از اداره ارتباطات رسانهای شهرداری اصفهان، علیرضا نوروزی، مسئول گروه شهر دوستدار کودک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اظهار کرد: گروه شهر دوستدار کودک با هدف پیگیری امور مرتبط در حوزه کودک و نوجوان از سال 1397 با ابلاغ سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان فعال شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای متمادی، اصفهان عهدهدار برگزاری جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان بهمثابه یکی از مصادیق شهر دوستدار کودک بوده است، ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ و پس از بررسیهای میدانی و کارشناسی سازمان شهرداریها، نشان شهر دوستدار کودک از سوی وزارت کشور و یونیسف به شهرداری اصفهان اعطا شد تا شهر اصفهان با عضویت در شبکه جهانی ابتکار شهر دوستدار کودک یونیسف، اولین شهر رسمی دوستدار کودک ایران و سومین شهر دوستدار کودک خاورمیانه و شمال آفریقا در حوزه بینالملل شناسایی شود.
مسئول گروه شهر دوستدار کودک معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان شهر دوستدار کودک را دارای سه بعد دانست و تصریح کرد: این ابعاد، فکرافزاری و سیاستگذاری، سختافزاری و کالبدی و نرمافزاری و ترویجی را شامل میشود و عمده اهداف آن، سختافزاری و کالبدی است.
وی اضافه کرد: نظارت بر طراحی پروژهها در کمیتههای فنی، توسعه انواع فضاهای بازی کودکان در محلات، توسعه اتاقهای مادر و کودک، مناسبسازی، ایمنسازی و ارتقای کیفی فضاهای شهری، ساماندهی بافتها و مراکز موجود مرتبط با کودکان و نوجوانان مانند محلات، محوطههای اسباببازی، پارکهای ترافیک کودکان، کیفیسازی مدارس و مهدهای کودک، شهرهای بازی، خیابانها و نظایر آن از مأموریتهای اصلی و سختافزاری شهر دوستدار کودک است که با در نظر گرفتن خواستهها و نیازهای این گروه سنی، در زیرساخت شهر و برنامهریزی شهری مورد توجه قرار میگیرد.
نوروزی با اشاره به بخشی از اقدامات شهرداری اصفهان در راستای تحقق برنامه اجرایی شهر دوستدار کودک گفت: تشکیل شورای اجرایی شهر دوستدار کودک، تدوین و نظارت بر لوایح و ضوابط مرتبط با کودکان و نوجوانان، تشکیل اتاق فکر شهر دوستدار کودک، برگزاری کارگاههای تخصصی، تدوین و نظارت بر برنامههای سالانه بودجه و طرحهای جامع و تفصیلی با لحاظ کردن حقوق کودکان، از جمله اقدامات فکرافزاری و سیاستگذاری شهر دوستدار کودک است. برای انجام مأموریتهای یادشده، بهزودی شبکه شهر دوستدار کودک در معاونتها و سازمانهای مرتبط تشکیل میشود.
یادآور میشود، مطابق بررسی و ارزیابیهای کمیته ملی شهر دوستدار کودک کشور و پیرو ابلاغ دستورالعمل شهر دوستدار کودک از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در سال ۱۳۹۷، گروههای شهر دوستدار کودک در شهرداریها بهویژه کلانشهرها تشکیل شده است که فعالترین آنها شهرداریهای تبریز، همدان، اراک و تهران هستند. همچنین پیش از این دستورالعمل، شهرداری اصفهان در دیماه ۱۳۹۷ بهمثابه شهر پیشرو در کشور، اولین کنفرانس ملی شهر دوستدار کودک ایران را با مشارکت یونیسف و وزارت کشور برگزار کرد.
انتهای پیام