به گزارش ایکنا از اصفهان، مراسم دعای ندبه، صبح امروز، ششم مهرماه با سخنرانی مربی سواد رسانه و نویسنده کاشانی و با موضوع گرامیداشت ایام دفاع مقدس در هیئت بنیالزهرا(س) کاشان برگزار شد.
سیدمهدی سیدی، مربی سواد رسانه و نویسنده کاشانی در این مراسم با اشاره به آیه ۷۲ سوره نحل اظهار کرد: خداوند در این آیه میفرماید: «وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا وَجَعَلَ لَكُم مِّنْ أَزْوَاجِكُم بَنِينَ وَحَفَدَةً وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ ۚأَفَبِالْبَاطِلِ يُؤْمِنُونَ وَبِنِعْمَتِ اللَّهِ هُمْ يَكْفُرُونَ؛ خدا براى شما از ميان خودتان همسرانى قرار داد و از همسرانتان فرزندان و فرزندزادگان پديد آورد و از چيزهاى خوش و پاک روزیتان داد. آيا هنوز به باطل ايمان مىآورند و نعمت خدا را كفران مىكنند؟»
وی ادامه داد: خداوند در این آیه و چند آیه بعد که همگی با عبارت «وَاللهُ» آغاز میشود، نعمتهای خویش را برمیشمرد و یادآوری میکند که بهواسطه این نعمتها به خدا ایمان بیاوریم.
این مربی سواد رسانه با اشاره به نعمت حیات، عمر و رزق و روزی در این آیات بیان کرد: همچنین میتوانیم از نعمت مهم دیگری نام ببریم که به آن بیتوجهیم و کمتر از آن بهرهمند میشویم و آن چیزی نیست مگر نعمت همسر. «وَاللَّهُ جَعَلَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا...» همسر، نعمت آرامشبخشی محسوب میشود که در تمام ابعاد زندگی به ما یاری میرساند؛ آرامشبخش، همیار، همراه و به تعبیری «کفو» ماست.
وی با بیان اینکه دین به خانواده علاقهمند است و به هر کاری که سبب تحکیم خانواده میشود، سفارش میکند، گفت: نعمت دیگری که در آیه ۷۲ سوره نحل به آن اشاره میشود، «وَجَعَلَ لَكُم مِّنْ أَزْوَاجِكُم بَنِينَ وَ حَفَدَةً...» است. بَنِينَ به معنای فرزند و حَفَدَةً در بعضی از قرآنها نوه معنی شده است؛ ولی در بعضی جاها این معنا را گسترش داده و به خویشاوندان هم تعبیر کردهاند.
سیدی بیان کرد: در ادامه آیه آمده است: «وَرَزَقَكُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ أَفَبِالْبَاطِلِ يُؤْمِنُونَ...» یعنی شما از این روزیها بهرهمند میشوید؛ ولی به سراغ کار دیگری میروید؟ وقتی کلمه بَنِينَ به پسر معنا شود، برخی خرده میگیرند که چرا دختران بهمثابه روزی معرفی نمیشوند، در حالی که در اینجا سه نکته وجود دارد؛ مفسرین میگویند که منظور از بَنِينَ، تمام فرزندان است. اگر این واژه به معنای پسر گرفته شود، کلمه طیبات به معنای دختران و حَفَدَةً هم به معنای نوههای دختری است.
وی با بیان اینکه اگر خداوند، فرزند را بهمثابه نعمت معرفی میکند، پس مقابله با فرزندآوری در حقیقت مقابله با نعمت خداوند است، اظهار کرد: قانون «تنظیم خانواده» مربوط به زمان محمدرضا پهلوی و شعار «فرزند کمتر، زندگی بهتر» متعلق به آن زمان است که متأسفانه ما ادامهاش دادیم. برخی از علما چون شهید آیتالله مطهری با این قانون مقابله کردند. این طرحی استعماری بود که موفق هم شد.
این مربی سواد رسانه به قانون سال ۷۲ یعنی حمایتنکردن از فرزند چهارم اشاره کرد و گفت: اکنون وارد سیاهچاله جمعیتی شدهایم و اگر تا چند سال آتی فکری نشود، تا ۳٠٠ سال دچار مشکل خواهیم بود. جمعیت برای ایران عامل قدرت بهشمار میرود و کشور ما میتواند تا ۱۵٠ میلیون جمعیت داشته باشد.
وی در ادامه با پرداختن به موضوع دفاع مقدس تصریح کرد: امروز در جامعه، جریانی شکل گرفته است که به شدت با مفاهیم دفاع مقدس مبارزه میکند. چرخه اقتصادی شبکه BBC از حق اشتراکی که از مردم انگلستان دریافت میکند، میچرخد و علیه مردم ایران تولید محتوا دارد.
سیدی اضافه کرد: اخیراً در این شبکه، خانم و آقایی کلیپی ساختهاند و راجع به اعزام نوجوانان به جبهه صحبت میکنند؛ سپس درباره حسین فهمیده و الگوسازی این شهید برای نوجوانان و جوانان سخن به میان میآورند و میگویند باید تمام تلاشمان را بهکار بگیریم تا ایران دیگر این کار را انجام ندهد؛ یعنی اجازه ندهید مردم و بهویژه جوانان دغدغه دفاع از ایران را داشته باشند. اکنون ما در هفته دفاع مقدس هستیم و هرچه از زمان جنگ فاصله میگیریم، غفلتهایمان از مفاهیم دفاع مقدس بیشتر میشود.
وی در پایان با بیان اینکه هفته بعد به سالگرد طوفانالاقصی میرسیم، گفت: تاکنون ۴۲ هزار نفر شهید، ۹۲ هزار نفر زخمی و نزدیک به دو میلیون نفر در این جنگ آواره شدهاند. حالا هم دشمن به لبنان طمع کرده است؛ ولی آگاه باشید که در حقیقت طمع آنان به ایران است؛ بنابراین باید به سراغ تبیین فرهنگ شهادت برویم.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام