به گزارش ایکنا از اصفهان، نشست آشنایی با مرکز رشد علوم انسانی ماهد امروز، ۱۰ آبانماه با حضور معاون بسیج سازمان علمی و فناوری کشور و جمعی از استادان دانشگاههای اصفهان و تهران به میزبانی این مرکز در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
مرکز رشد ماهد مدتی است که با اهدافی همچون اجرای تحقیقات در زمینه چالشهای پیشروی انقلاب اسلامی، تبدیل ایدههای نوآورانه علوم انسانی به محصول و تبدیل پژوهشها و تحقیقات پراکنده و جزیرهای دانشجویان به هستههای رشدیافته، تأسیس شده و فعالیت خود را آغاز کرده است.
این مرکز چشمانداز اصلی خود را تحقق گفتمانهای زیرساختی ظهور در گفتمان رایج حاکمیت و جامعه قرار داده است.
در این نشست، سردار سرتیپ دوم پاسدار حسین عیسایی، معاون دانش و پژوهش کل سپاه ضمن اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، به شرح سفارشها و توصیههای مهم مندرج در این بیانیه پرداخت و اظهار کرد: اولین توصیه در این بیانیه، توجه وافر به علم بوده و دانش، عامل اقتدار و پیشران انقلاب اسلامی دانسته شده است. در وضعیت حساس کنونی کشور باید به دنبال دانشی بود که اقتدار جمهوری اسلامی را تأمین کند.
وی افزود: نکتهای که در تذکرات مهم مقام معظم رهبری وجود دارد، آن است که علم و دانشی را که حاصل تجربیات بشر و مربوط به علوم فیزیک، شیمی، زیستشناسی، عمران، مکانیک و... است، میتوان از کشورهای پیشرو فراگرفت و از آنها الگوبرداری کرد، همانطور که پیامبر اکرم(ص) نیز فرمود: «دانش را فرا گیرید، ولو آنکه در سرزمین چین باشد.» اما آنچه حائز اهمیت است اینکه، مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی، هرگونه تقلید و الگوبرداری از پیشرفتهای دیگر ملل را ممنوع اعلام کردهاند.
معاون دانش و پژوهش کل سپاه ادامه داد: آنچه در علوم انسانی حائز اهمیت است اینکه، الگوی این علوم باید از مبانی دینی برخاسته باشد. یافتههای علمی در حوزههای سیاست، ادبیات، روانشناسی و... وقتی جایگاه مبرز و قابل اعتماد دارد که از منبع ارزشی والایی همچون تعالیم اسلامی نشئت گرفته باشد.
وی در ادامه به تأکید مقام معظم رهبری بر موضوع مهم تعیین نیازها و مسائل مبتلابه جامعه در حوزه علوم انسانی اشاره کرد و گفت: تعیین نیازها، معضلات و مسائل جامعه، شناخت مبانی آن و طراحی راهبرد رسیدن به مقصد، مؤلفههای ضروری در شکلگیری و ثمردهی یک ایده و طرح علمی است.
عیسایی به اهمیت حضور یک مجتهد در رأس حوزه راهبردی مراکز رشد علوم انسانی اشاره کرد و افزود: حضور یکی از مجتهدان برای نظارت بر منحرفنشدن از مبانی و اصول دینی در رأس پژوهشهای حوزه علوم انسانی الزامی است. ترکیب فضای دانشگاهی در کنار مجتهد و عالم دینی، از ضرورتهای رسیدن به ایده و محصول ارزشی در علوم انسانی است.
وی در بخش پایانی سخنان خود، ضمن تأکید بر پشتیبانی کامل معاونت علمی و پژوهشی سپاه از مرکز رشد علوم انسانی ماهد توصیه کرد: برای شروع پروژههای تحقیقاتی، به شناسایی مسائل و معضلات شهر اصفهان بپردازید و با جذب دانشجویان هر سه مقطع تحصیلی، به حل آن معضلات اقدام شود.
معاون دانش و پژوهش کل سپاه همچنین به رشد معنوی دانشجویان جذبشده در این مرکز، در کنار رشد علمی آنها اشاره کرد و آن را مورد تأکید قرار داد.
یادآور میشود، دانشجویان و استادان دغدغهمند در حوزههای علوم انسانی میتوانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی مرکز نوآوریهای علوم انسانی ماهد به نشانی https://mahedhdc.ir/ و یا با مراجعه به دانشگاه اصفهان، جنب حرمالشهدا، ساختمان شهید چمران برای اعلام همکاری با این مرکز اقدام کنند.
الههسادات بدیعزادگان
انتهای پیام