کد خبر: 4247503
تاریخ انتشار : ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۲
با اعتبار 15 میلیارد تومانی

تالار تیموری اصفهان احیا می‌شود

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از اجرای طرح مرمت و احیای تالار تیموری، یکی از سه بنای تاریخی باقی‌مانده از دوره تیموری در اصفهان خبر داد.

تالار تیموری اصفهانبه گزارش ایکنا و به نقل از روابط عمومی سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان از اجرای طرح مرمت «تالار تیموری» خبر داد و اظهار کرد: این بنای تاریخی در خیابان استانداری و در مجموعه دولت‌خانه صفویه قرار دارد و قدیمی‌ترین بنای تاریخی واقع در این مجموعه است.

وی ادامه داد: تالار تیموری قبل از تراکمه در زمان سلطنت فرزندان تیمور بر عراق و فارس در قسمتی از باغ نقش‌جهان ساخته‌ شد و گمان می‌رود از میرزا رستم بن میرزا عمو شیخ بن امیر تیمور باشد.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به اهمیت تالار تیموری به لحاظ معماری و تاریخی گفت: این بنای باعظمت در دوره تیموری کارکردی اداری یا تفرجی داشته که به‌طور دقیق مشخص نیست؛ اما در دوره صفویه به استقرار دفاتر دیوانی اختصاص پیدا کرد و میدان چهار حوض در مقابل آن ساخته شد که از طریق بازار مسگران به میدان نقش‌جهان متصل می‌شود.

وی تصریح کرد: این بنای تاریخی در دوران پهلوی در اختیار ارتش بود و سپس به تملک شهرداری اصفهان درآمد و در دهه 60 از طرف شهردار وقت اصفهان در اختیار یکی از استادان دانشگاه اصفهان قرار گرفت و در نتیجه این اقدام، در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۶۷ موزه تاریخ طبیعی اصفهان در محل تالار تیموری تأسیس شد. پس از فوت مؤسس موزه، این بنا به‌ مرور متروکه و در سال‌های اخیر به فرسودگی آن افزوده شد.

ایزدخواستی با بیان اینکه تالار تیموری یکی از بناهای تاریخی اصفهان است که به ثبت ملی رسیده، اضافه کرد: در اثر مرمت‌نشدن و متروکه‌بودن تالار تیموری در سال‌های اخیر، در حال حاضر این بنای تاریخی با آسیب‌های فراوانی همچون نم‌زدگی، نشست پی و حرکت دیوارها همراه بوده و هم‌اکنون عملیات برداشت و آسیب‌شناسی آن از سوی سازمان نوسازی و بهسازی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه مطالعات و طرح مرمت تالار تیموری تا یک ماه آینده به اتمام می‌رسد، گفت: عملیات مرمت اضطراری این بنای تاریخی ارزشمند از هفته آینده آغاز می‌شود و هم‌اکنون بودجه 15 میلیارد تومانی برای عملیات مرمت آن در سال جاری در نظر گرفته‌ شده است و احتمالاً 25 میلیارد تومان دیگر در بودجه سال آینده برای تکمیل این اثر در نظر گرفته خواهد شد.

مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان تصریح کرد: عملیات مرمت و احیای تالار تیموری همچون سایر طرح‌های مرمت و احیای سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان به‌گونه‌ای خواهد بود که به ساختار و هویت تاریخی بنا لطمه‌ای وارد نشود و یکی دیگر از مکان‌های ارزشمند تاریخی شهر اصفهان در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام
captcha