حجتالاسلام علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در گفتوگو با ایکنا از اصفهان اظهار کرد: با توجه به اینکه ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد مسئولیت بزرگداشت دهه کرامت را برعهده دارد، فعالیتهای مربوط به این مناسبت با محوریت نکوداشت مقام دختر و حضرت معصومه(س) انجام میشود. حضرت معصومه(س) به لحاظ معنوی و دانش مورد تجلیل ائمه معصوم(ع) قرار گرفته است و در دوره خود، شخصیت ممتاز و موفقی بود. ما با محوریت محتوایی از زندگی آن حضرت، جشنهایی در سطوح گوناگون برگزار میکنیم.
وی افزود: پیشبینی ما این است که در دهه کرامت، حدود ۵۰ هزار مسجد در سراسر کشور، مراسم جشن روز دختر را برگزار کنند. این جشنها در مدارس، دانشگاهها و بقاع متبرکه نیز برگزار خواهد شد. روز اول ذیالقعده که مصادف با امروز، نهم اردیبهشتماه است، موعد اصلی برپایی این جشنها در مساجد سراسر کشور بهشمار میرود.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در ادامه بیان کرد: ما مساجد را خانه مردم تعریف کردهایم. وقتی میگوییم خانه مردم، یعنی این مکان برای پدران، مادران، پسران و دختران است.
وی مساجد را از بهترین مکانها برای حضور دختران دانست و تصریح کرد: مساجد از امنترین مکانهایی هستند که خانوادهها میتوانند دستهجمعی یا بهصورت جداگانه در آنها حضور پیدا کنند. دختران و پسران میتوانند در فعالیتهای فرهنگی و هنری مشارکت داشته باشند. این فعالیتها شامل هنرهای فردی، مانند هنرهای تجسمی، شعر و ادبیات و هنرهای جمعی مانند گروههای سرود، فیلم و نمایش است.
ملانوری تأکید کرد: مخاطب اصلی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد، نسل نوجوان است، بهویژه دانشآموزان دوره متوسطه دوم که هنوز بهطور حرفهای فعالیت خود را شروع نکردهاند. بدیهیست که برای پذیرش دختران هیچ محدودیتی وجود ندارد، بهویژه در فصل تابستان که فرصت کاملی برای فعالیت مساجد فراهم است، پرورش فرهنگی بانوان در کانونهای مساجد انجام میشود.
وی با بیان اینکه کانونهای تخصصی بانوان در مساجد وجود دارد، گفت: ما دارای هزار و ۳۰۰ کانون تخصصی بانوان هستیم. در این کانونها، مدیریت برعهده خانمهاست و عمده فعالیتها به آنان اختصاص دارد؛ اما این به معنای ممنوعیت حضور آقایان نیست. بانوان بیشترین میزان فعالیت داوطلبانه را در این کانونها دارند. دلیل این امر، ایجاد فرصتهای بیشتر برای حضور بانوان یا تنوع در انتخاب موضوعات است.
رئیس ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور ادامه داد: بانوان میتوانند در ردههای مدیریتی مساجد و در مقام مخاطب فعال حضور پیدا کنند؛ بنابراین مساجد نهتنها برای آقایان، بلکه برای بانوان نیز فضایی مناسب فراهم کردهاند.
وی مساجد را برای ایفای نقش اجتماعی بانوان مکانی حائز اهمیت دانست و اضافه کرد: خانه محل اصلی رشد و پرورش است و مادر نقش محوری خانواده را برعهده دارد. مساجد بهمثابه فضایی تکمیلی برای خانه عمل میکنند. هیچ مرکز فرهنگی، آموزشی یا علمی نمیتواند نقش خانواده را نقض کند، مانند کودکی که به مدرسه میرود، مدرسه نقش خانه را منتفی نمیکند. به همین ترتیب، مساجد و فرهنگسراها نیز محلهای تکمیلی برای تربیت و آموزش هستند.
ملانوری گفت: مساجد میتوانند فضایی برای افرادی باشند که جویای مهارتهای اضافی هستند؛ افرادی که میخواهند عبادت خود را در فضایی بهتر انجام دهند یا تمرین با جمع بودن را بیاموزند. ما به مهارتهای جمعی نیاز داریم و مساجد یکی از بهترین مکانها برای آموزش این مهارتها و تکمیلکننده نقش خانواده است.
عطیه حیدری
انتهای پیام