کد خبر: 4285673
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۴
امام جمعه اصفهان:

وکلا نعمتی برای جامعه هستند

آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد، وکلا را راهنما و نعمتی برای جامعه خواند و گفت: آن‌ها به‌واقع باید قصد کمک به مردم را داشته باشند و کار را بیشتر با نیت کسب درآمد انجام ندهند.

دیدار امام جمعه اصفهان با رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیهبه گزارش ایکنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد در دیدار با رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، ضمن تقدیر از اقدامات انجام‌شده در این مرکز اظهار کرد: اقداماتی که انجام شده، کارهای بسیار خوبی‌ است؛ با توجه به اینکه بیشتر مردم از مسائل حقوقی و قضایی اطلاع ندارند و بنابراین، برای مسائل بسیار جزئی وکیل می‌گیرند و هزینه فراوانی متحمل می‌شوند و البته این خوب است که در صدا و سیما بعضی از مسائل حقوقی جزئی را آموزش می‌دهند. 

وی افزود: به تعبیر امیرمؤمنان(ع)، «در قضاوت دو نفر عالم به یک جاهل رجوع می‌کنند»؛ یعنی افراد می‌دانند که حق با چه کسی‌ است؛ اما قاضی باید با قرائن، شواهد و مدرک، حقیقت را دریابد.

امام جمعه اصفهان با بیان اینکه وکلا نعمتی برای جامعه و راهنما هستند، گفت: در عین حال باید دو مسئله را رعایت کنند؛ در وهله اول به‌واقع قصد کمک به مردم را داشته باشند و کار را بیشتر با نیت کسب درآمد انجام ندهند و از این رو باید گفت وکالت، کار بسیار خطرناکی‌ است و یکی از اموری که باید به وکلا آموزش داده شود، این است که پرونده‌ها را دقیق مطالعه کنند و اگر متوجه شدند حق با فرد نیست، پرونده را قبول نکنند. 

وی اضافه کرد: در وکالت مسئله مهم دیگر این است که وکیل می‌داند پرونده‌ای حل نمی‌شود؛ اما برای پول آن را قبول کند و این به نوعی بازی‌کردن با خدا محسوب می‌شود. 

طباطبایی‌نژاد ادامه داد: در روایت است که پیامبر(ص) به دو نفر که برای قضاوت نزد حضرت آمده بودند، فرمود: «ممکن است هر کدام که بهتر حرف بزند، به نفع او حکم کنم و بنابراین بداند که اگر حق با او نباشد، جایگاهش جهنم است.»

وی اضافه کرد: اگر کسی به نفع دیگران و برخلاف امر خدا کاری انجام دهد، ضرر بزرگی کرده و باید بدانیم که احیای وکلا بالاتر از احیای جامعه است و قرآن کریم نیز می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ لَا يَضُرُّكُمْ مَنْ ضَلَّ إِذَا اهْتَدَيْتُمْ؛ ای اهل ایمان، مراقب خود باشید؛ اگر شما هدایت یافتید، گمراهی کسی که گمراه شده، به شما زیانی نمی‌رساند.»

امام جمعه اصفهان با تأکید بر لزوم هوشیاری در برابر کمین‌گاه‌های شیطان برای انسان، به‌ویژه درباره مال و دارایی تصریح کرد: روایت از امام صادق(ع) است که «شيطان آدمى را همه‌جا مى‌گرداند و چون خسته‌اش كرد، در بزنگاه دارايى برای او كمين مى‌كند و گردنش را مى‌گيرد.» بنابراین باید بتوانیم قضات خوب تربیت کنیم. 

وی امر عدالت را در مجموعه‌های کاری مرکز وکلای قوه قضائیه بسیار مهم دانست و افزود: آنچه در مساجد انجام می‌دهید، سبب رونق مساجد است و یکی از جایگاه‌هایی که پس از دوران کرونا دچار ضعف شد، مساجد است؛ زیرا یکی از خواسته‌های دشمن این است که مساجد خلوت شوند؛ از این رو اجرای برنامه‌هایی مانند میز خدمت و جلسه با وکلا سبب روی‌آوردن مردم و تشویق جوانان به حضور در مسجد می‌شود. 

ثبت جهانی طرح «با وکلا در مساجد»

در ابتدای این دیدار، حسن عبدلیان‌پور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گزارشی از مجموعه اقدامات انجام‌شده در این کانون بیان کرد و گفت: این مجموعه شامل سه بخش وکیل، کارشناس و مشاور خانواده است که هر یک کارکرد خاص خود را دارد.

وی افزود: مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه پس از انقلاب اسلامی تأسیس شد و تربیت وکیل، کارشناس و مشاور خانواده را به عهده دارد. در سال ۱۴۰۰، تعداد وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده این مجموعه، دو هزار نفر بود که در سه سال اخیر، دو برابر این تعداد، نیرو، جذب و تربیت شده است.

رئیس مرکز وکلا با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌ای در خصوص پرونده‌های مرتبط با بیت‌المال اظهار کرد: حق کارشناسی این دست از پرونده‌ها را اخذ نمی‌کنیم و بر این اساس، حدود ۹۰ میلیارد حق کارشناسی را که می‌توانستیم به این واسطه دریافت کنیم، اخذ نکرده و در عین حال، این پرونده‌ها را کارشناسی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در زمینه مشاوره خانواده نیز کار ویژه‌ای انجام و سامانه‌ای به نام «مسیر» طراحی شد. خروجی این سامانه در بازه زمانی کوتاه‌مدت، حدود ۱۵ هزار پرونده‌ای بوده که به طلاق ختم می‌شده و اصلاح ذات‌البین شده است. 

عبدلیان‌پور اضافه کرد: در حوزه وکالت نیز سعی شده وکیل در تراز انقلاب تربیت شود و سامانه اشراف ۱۲۹ را که وکلا و مشاوران خانواده به‌صورت برخط پاسخگوی مشکلات حقوقی مردم هستند، راه‌اندازی و بومی‌سازی کرده‌ایم.

وی از اجرای طرح «با وکلا در مساجد» خبر داد و گفت: این طرح از سوی ریاست قوه قضائیه مورد استقبال و تشویق قرار گرفت و وکلای ما به ۳۰۰ مسجد مراجعه می‌کنند و در طول این مدت، ۱۲ هزار وکیل معاضدتی در مساجد فعالیت کرده‌اند. این طرح حتی در کلیساها نیز به اجرا درآمد و از همین رو، در برزیل، الگوی جهانی ثبت شد.

رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه با بیان اینکه وکلایی که در اختیار مردم هستند، رصد و پایش می‌شوند، افزود: طرحی نیز به نام چله خدمت در حال اجراست که تا عید غدیر ادامه دارد و وکلای ما در بقاع متبرکه حضور می‌یابند و سه هزار وکیل به‌صورت خودجوش برای این طرح ثبت نام کرده‌اند. 

وی یادآور شد: در چند اجلاس بین‌المللی از جمله اجلاس بریکس دعوت شدیم و اخیراً تفاهم‌نامه‌ای نیز با روس‌ها امضا شد که از سوی وکلای این مرکز صورت گرفت.

انتهای پیام
captcha