منافع ناشی از واردات، موجب ضعف تولید داخلی می‌شود
کد خبر: 3961464
تاریخ انتشار : ۰۸ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۴

منافع ناشی از واردات، موجب ضعف تولید داخلی می‌شود

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس گفت: یکی از موانع تولید، تعارض منافع برخی اشخاص با تولیدکنندگان داخلی است که این اشخاص با نفوذ در بدنه سیستم اجرایی و اقدام به واردات و ایجاد انحصار، موجب ضعف و درماندگی تولیدکننده داخلی می‌شوند.

منافع ناشی از واردات و ایجاد انحصار موجب ضعف تولید داخلی می‌شود

حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی، نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، با اشاره به شعار سال 1400 «تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها»، اظهار کرد: برخی موانع تولید، ساختاری است که در قالب مقررات دست‌وپاگیر و چارچوب‌های بی‌ثمر خود را نشان می‌دهد و حتی خود صادرکنندگان این مجوزها نیز معترف هستند که این چارچوب‌ها، دردی را دوا نمی‌کند؛ لذا در این خصوص، هم قوه قضائیه و هم در صورت لزوم، قوه مقننه باید به مقررات‌زدایی اقدام کنند.

وی افزود: مسئله دیگر در خصوص موانع، تعارض منافعی است که موجب ایجاد مانع برای تولیدکنندگان می‌شود. بعضی از این موانع وارد بدنه سیستم اجرایی شده است و چون برخی منافع سرشاری به جیب زده‌اند، خود به مانع تبدیل شده‌اند. در این خصوص نیز قوه قضائیه باید اقدام جدی انجام دهد و مردانه آن را پیش ببرد، همان‌طور که این اقدامات را کلید زده است. قوه مجریه نیز باید در درون خودش تصفیه‌ای انجام دهد. 

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چه این دولت و چه دولت بعدی باید به تصفیه اشخاصی که منافعشان برای تولید ایجاد مانع می‌کند، اقدام کنند. از طرف دیگر، مانع عمده‌ای که همواره وجود دارد، برخی مدیران نالایق و بی‌لیاقت هستند، یعنی اشخاصی که نه خودشان توانایی انجام کارها را دارند و نه به دیگران اجازه انجام کار می‌دهند.

نقدعلی در خصوص موانع تولید که در بدنه سیستم اجرایی نفوذ کرده است، گفت: این موانع مصادیق متعددی دارد و یکی از آنها این است که وقتی تعارض منافع پیش می‌آید، اشخاصی برای منافع خود اقدام به واردات می‌کنند و موجب ضعف و درماندگی تولیدکننده داخلی می‌شوند. مصداق دیگر، انحصار است که از ورود اشخاص متعدد به عرصه تولید جلوگیری می‌کند.

وی بیان کرد: پشتیبانی‌ها از تولید عمدتاً در قالب پیگیری نیازهای تولیدکنندگان و استمرار آن خلاصه می‌شود. همچنین باید به تسهیلاتی اشاره کرد که قوه مقننه و مجریه می‌توانند برای تولید اختصاص دهند. مقام معظم رهبری در پیام نوروزی خود اعلام کردند که صددرصد اختیارات اجرایی و بودجه کشور در اختیار قوه مجریه است، بنابراین کسی که منابع مالی در اختیار دارد، بهتر می‌تواند از تولید پشتیبانی کند، به‌شرط اینکه کار جهادی انجام دهد، اولویت‌سنجی کند و شبانه‌روز پاسخگو و پیگیر باشد. این پیگیری‌ها موجب می‌شود که کارها زودتر پیش برود و با بن‌بست مواجه نشود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: پشتیبانی از تولید به این معناست که هر جا نیازی وجود دارد یا گره‌ای در کار است، مدیران مربوطه مردانه پشت سر تولیدکننده ایستاده و از وی حمایت کنند. مجلس نیز هر جا که نیاز به رفع قوانین باشد، باید به‌فوریت قانون تصویب کند و هر جا که نیاز به نظارت بر دستگاه‌های مربوطه باشد، باید این وظیفه را انجام دهد.

انتهای پیام
captcha