رزمندگان دفاع مقدس روحیه معنوی خود را مدیون روحانیت بودند
کد خبر: 4058199
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۴

رزمندگان دفاع مقدس روحیه معنوی خود را مدیون روحانیت بودند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه عامل پیروزی ما در دفاع مقدس، عوامل معنوی و روحانی بود، گفت: گروه‌های مختلفی در تقویت این عوامل اثرگذار بودند، ولی پررنگ‌ترین نقش در این زمینه را روحانیت ایفا کرد.

مجتبی ذوالنور نماینده مردم قم در مجلس

به گزارش ایکنا از اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در کنگره شهدای روحانی و طلبه استان اصفهان که امروز، ۲۹ اردیبهشت‌ماه در گلستان شهدای اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی در زمانی به پیروزی رسید که دنیا میان دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود؛ یک بخش زیر سیطره ابرقدرت شرق و مکتب کمونیسم و بخش دیگر، تحت سلطه غرب و مکتب کاپیتالیسم قرار داشت، حیات مستقل ملت‌ها بی‌معنا بود و هر حکومت برای دوام و بقا باید به یکی از ابرقدرت‌ها متصل می‌شد.

وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی این موازنه قدرت را بر هم زد و شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی و نه شرقی،‌ نه غربی مردم، اردوگاه‌های شرق و غرب را به وحشت انداخت، تا جایی که تمام توان خود را برای سرکوب انقلاب به کار گرفتند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ۱۱۲ شبکه رادیویی تمام توان تبلیغاتی خود را ضد انقلاب اسلامی متمرکز کردند و گروهک‌های ضدانقلاب را به جان مردم انداختند تا با شعارهای تجزیه‌طلبانه، کشور را با مشکل مواجه کنند. خلق عرب در خوزستان، اشرار در شرق، گروه‌های مسلح گنبد و ترکمن‌صحرا، درگیری‌های مسلحانه اتحادیه کمونیست‌های ایران در آمل، درگیری‌های خلق مسلمان در شمال غرب و گروهک‌های کوموله، دموکرات و... در ایلام، کرمانشاه و غرب، هیچ استان امنی در مرز کشور باقی نگذاشته بود، به‌گونه‌ای که فقط در طول بحران کردستان، چهار هزار و ۲۰۰ شهید تقدیم شد و کشور ناگزیر از نگهداری ۴۰ هزار نیرو در مرزها و ارتفاعات کردستان بود‌.

وی با اشاره به اینکه گروهک‌های ضد انقلاب مثل حزب توده و منافقین با انفجارها و درگیری‌های مسلحانه با مردم‌ باعث شهادت ۱۷ هزار شهید ترور شدند، گفت: همه این‌ها در کنار تحریم‌ها، عملیات روانی و تبلیغاتی و بایکوت سیاسی کشور، جنگی تمام‌عیار و همه‌جانبه در طول هشت سال به ایران تحمیل کرد، به‌گونه‌ای که در هیچ زمینه‌ای از ابعاد تجهیزاتی، تسلیحاتی و پشتیبانی نسبت به دشمن برتری نداشتیم، همه دنیا پشت سر دشمن صف کشیده و تمام تجهیزات شرق و غرب در جبهه دشمن خودنمایی می‌کرد‌.

حجت‌الاسلام ذوالنور با اشاره به علت اضمحلال دشمن در این نبرد نابرابر، تأکید کرد: تنها عاملی که در این جنگ نابرابر باعث شکست دشمن و درخشش جمهوری اسلامی در دنیای امروز شد، معنویت و عوامل روحانی بود. ولایت‌مداری، ایثار، خداباوری، دشمن‌شناسی، آخرت‌گرایی و بصیرت از عوامل پیروزی رزمندگان به شمار می‌رفت که گروه‌های مختلفی در ایجاد، تقویت و تعمیق این عوامل معنوی اثرگذار بودند، ولی روحانیت به‌عنوان عظیم‌ترین، سازمان‌یافته‌ترین و فعال‌ترین نهاد متکفل معنویت، پررنگ‌ترین و اساسی‌ترین نقش را در این زمینه ایفا کرد.

وی با بیان اینکه نقش روحانیت در دفاع مقدس در چند محور قابل بررسی است، گفت: اولین محور، تأثیرگذاری کلی بود که به امام(ره) و شخصیت‌های طراز اول و محبوب کشور اختصاص داشت. در سخت‌ترین شرایط جنگ، فقط یک جمله از ایشان کافی بود تا شرایط تغییر کند و در واقع، فرمان ولی‌فقیه برای همه در آن شرایط، تکلیف‌آفرین و فصل‌الخطاب محسوب می‌شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دومین محور نقش روحانیت را پشتیبانی از جنگ خواند و ادامه داد: مساجد، نمازهای جمعه، روضه‌های خانگی و مراسم‌ها در اختیار روحانیت قرار داشت و آنها فریاد مظلومیت رزمندگان بودند که مردم را به کمک و خالی نگذاشتن میدان تشویق می‌کردند.

وی با اشاره به محور مسئولیت و مدیریت روحانیون در جنگ، بیان کرد: در کنار ارکان مختلف مدیریت جنگ، واحدهای فرهنگی، عقیدتی، اعزام مبلغ و نمایندگی ولی‌فقیه بخش بزرگی از بار مسئولیت مدیریت جنگ را به دوش داشتند و گاه نقشی ایفا می‌کردند که فرماندهان قادر به ایفای آن نبودند؛ شهید عبدالله میثمی، نماینده امام(ره) در قرارگاه خاتم و شهید مصطفی ردانی‌پور از جمله این افراد بودند.

حجت‌الاسلام ذوالنور با بیان اینکه طلاب و روحانیون در محور رزمی نیز نقش مؤثری داشتند، افزود: خیل عظیمی از آنها، روحانی بودن خود را اعلام نمی‌کردند، چرا‌که مانع حضورشان در خط مقدم و رزم می‌شد و بسیاری از همین طلاب به‌صورت گمنام به شهادت رسیدند و در شمار روحانیون شهید قرار نگرفتند.

وی تصریح کرد: روحانیت در دفاع مقدس از این نظر اثرگذار بود که خود در میانه میدان می‌ایستاد و مردم را نیز به حضور و مشارکت فرامی‌خواند. بنابراین، قادر به همراه ساختن آنها با خود بود.

انتهای پیام
captcha