محمد عیدی،، مدیر موزه عصارخانه شاهی وابسته به سازمان فرهنگی، تفریحی شهرداری اصفهان در گفت و گو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، گفت: طرحی با عنوان سحری اصفهان توسط جمعی از پژوهشگران انجام شده است به این صورت که چندین سال پیش مناجاتخوانیهای ماه رمضان پیشکسوتان این عرصه در اصفهان مانند مرحوم استاد قوام جمعآوری و ضبط شده است.
عیدی افزود: این مناجاتها در 18 تراک جمعآوری شده است که همراه کتابی که مناجاتخوانهای اصفهان مانند ملامحسن فیض کاشانی را معرفی کرده است بین بیش از سه هزار علاقهمند در طول ماه مبارک رمضان منتشر خواهد شد.
وی اظهار کرد: قابل توجه است که این مناجاتهای جمعآوری شده در لوح فشرده همراه با شعرها و نتنگاریهای آنها است تا مستندات مکتوبی در این عرصه برای علاقهمندان وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این کار توسط استاد هوشنگ جاوید موسیقی پژوه در حوزه مردم شناسی و فرهنگ عامه هستند انجام میگیرد، گفت: این کار با این هدف که سنت مناجاتخوانی تحت تأثیر روندهای وارداتی قرار نگیرد و در واقع با هدف حفظ و احیای سنتها در مداحی و مناجاتخوانی انجام میشود.
مدیر موزه عصارخانه شاهی اصفهان اظهار کرد: اگر مناجاتهای سنتی ثبت و ضبط نشود ممکن است هر نوع روش به نام سنت جایگزین آن شود و هویت مناجات خوانی از بین برود.