امامزاده شاه سید‌ علی‌اکبر (ع)؛ وعده‌گاه دوستداران اهل بیت(ع)
کد خبر: 3464469
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰

امامزاده شاه سید‌ علی‌اکبر (ع)؛ وعده‌گاه دوستداران اهل بیت(ع)

گروه اجتماعی: بقاع‌ متبرکه یکی از بارزترین شاخصه‌های فرهنگی و مذهبی شهرستان شهرضا هستند، وجود بقعه امامزاده شاهرضا(ع) از بقاع برجسته ملی و همچنین، وجود بقعه امامزاده شاه سید‌علی‌اکبر از بقاع برجسته استان اصفهان در شهرضا وعده‌گاه دوستداران اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرنگار  خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از شهرضا، اگر از شهرستان شهرضا به‌سمت شهرستان اصفهان حرکت کنید، پس از طی مسافتی در حدود 10کیلومتر در سمت راست این مسیر به جاده‌ای می‌رسید که تابلویی مسیر «روستای امامزاده شاه سیدعلی‌اکبر» را نشان می‌دهد.
پس از ورود به این جاده و پس از گذشتن از میدان تازه تأسیس میوه و تره بار شهرضا، به یک دو راهی می‌رسید، این مسیر مستقیم به روستای «اسفه» می‌رسد، در این روستا خانه‌ای تاریخی وجود دارد که به عقیده اکثر مورخان، منزلی است که آیت‌الله شهید مدرس حدود 10 سال از عمر خود را در آن گذرانده است. اما در مسیر سمت چپ جاده و پس از طی مسیری در حدود 8 کیلومتر روستایی به نام امامزاده شاه سید علی اکبر است که در آن بقعه «شاهزاده علی‌اکبر» وجود دارد.
شاهزاده علی‌اکبر، برادر امام هشتم شیعیان حضرت امام رضا(ع) است. ایشان از جمله سادات علوی بودند که پس از پذیرش مقام ولایت عهدی مأمون عباسی از سوی امام رضا(ع) از مدینه به‌سوی خراسان حرکت کردند. پس از آنکه مأمون عباسی در اقدامی شنیع، حضرت امام رضا(ع) را به شهادت رساند، دستوری را نیز مبنی بر قتل‌ عام تمامی سادات علوی داد و به‌دنبال صدور این فرمان، جمع کثیری از سادات علوی از جمله امامزادگان در حال سفر به خراسان به شهادت رسیدند که «امامزاده علی‌اکبر» نیز یکی از آن‌ها بود.
بنا بر روایت منابع تاریخی، شاهزاده علی اکبر(ع)، به همراه فرزند دوازده ساله‌اش سید اسماعیل و همسرش که باردار بوده، پس از رسیدن به دامنه کوهی مشرف به روستای فعلی«شاهزاده علی‌اکبر»، به دست عمال حکومت عباسی به شهادت می‌رسند.
بر سنگ مزار ایشان چنین نوشته شده که «در حال فرار از دست مأموران حکومتی در جوار کوه پناه می‌گیرند، اما مأموران جای آن‌ها را یافته و او و همسرش را که در حال زایمان بوده به شهادت می‌رسانند». هم‌اکنون در قسمت پائین مزار امامزاده دو سنگ قبر است که یکی مربوط به همسر و دیگری مربوط به فرزند ایشان است.
قدمت اصلی بنای امامزاده، به دوران شاه عباس اول صفوی باز می‌گردد، در اطراف حیاط آستان، مقبره‌هایی به چشم می‌خورد که قدیمی ترین آن ها تاریخ 920 هجری‌قمری را نشان می‌دهد. زائران این مکان در بدو ورود با گنبدي بسيار عالي و زيبا، منقوش با كاشي معرق و به سبک معماری دوره صفوی مواجه می‌شوند. گنبد بنا استوانه‌ای شکل است و به همراه سایر اجزاء بنا با ظرافت خاصی و بر اساس معماری حرم شاه‌چراغ در شیراز ساخته شده است. اين گنبد بر روي قبر امامزاده شاه سيدعلي‌اكبر(ع) قرار دارد. ساختمان گنبد و ضريح از دوره صفويه است که گنبد آن با كاشي نره پوشيده شده است.
در مقابل ایوان کوچک بنای اصلی این امامزاده، گلستان شهدای روستای امامزاده شاه سید‌علی‌اکبر قرار دارد. این روستا به‌ویژه در ایام بهار از آب و هوایی دلنشین و مطبوع برخوردار است که مسافران می‌توانند علاوه بر زیارت آستان مقدس امازاده علی اکبر، از آب هوای مطبوع آن نیز در این فصل بهره‌مند شوند.
گزارش از عباس صادقی/ خبرنگار ایکنا در شهرضا
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
jafar
|
Japan
|
۱۳۹۴/۱۰/۱۹ - ۰۸:۳۷
0
0
سلام علیکم
خسته نباشید

لطفا تاریخ انتشار و روز انتشار خبر را نیز در صفحه عناوین خبر اصفهان به نمایش درآورید.
مراجعه کنید به سایت قبلی ایکنا
captcha