سند «راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی» رونمایی شد
کد خبر: 3957605
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۷
در اصفهان؛

سند «راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی» رونمایی شد

سند«بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا» در شهرداری اصفهان رونمایی شد.

سند «راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا»رونمایی شد

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، محمد عیدی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، 14 اسفند در جلسه رونمایی از سند بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا، اظهار کرد: پیش از این در جلسه‌ای با عنوان کارگروه گردشگری با حضور همه کنشگران این عرصه و  حسن قاضی، عسگر معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان، قرار بر این شد که حوزه‌های مورد تهدید در ایام شیوع کرونا را بررسی کنیم و به دنبال راهکارهایی باشیم که بتوانیم در حوزه صنایع دستی و صنایع خلاق اصفهان اقدامات و سیاست‌‌هایی را به‌منظور کاهش رکود بیش از حد این صنایع که هویت فرهنگی اصفهان بر دوش آنان است، داشته باشیم.

وی افزود: حوزه معاونت فرهنگی شهرداری در جلسه‌ای با حضور محمد ایزدخواستی، دبیر دفتر یونسکو در شهرداری اصفهان، باطنی، رئیس اداره مهندسی فرهنگی اجتماعی معاونت فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی؛ امامی، دستیار فرهنگی معاونت فرهنگی شهرداری؛ فارسی‌مندان از همکاران شهرداری اصفهان و طلاکش از متخصصین حوزه برنامه‌ریزی شهری، مطالعات ابتدایی در راستای توسعه یک‌سری مباحث در این حوزه را انجام داد.

وی با بیان اینکه حدود یک ماه است که مقاله آماده ارائه است، تصریح کرد: تمام همت دوستان این بوده که سندی روی میز قرار گیرد که بتوانیم بر مبنای آن اقداماتی را در سطح شهر و حتی استان داشته باشیم و چنانچه موفقیت‌آمیز بود آن را به کل کشور تسری دهیم تا همه ایران بتوانند از آن استفاده کنند.

در ادامه این مراسم، دبیر دفتر یونسکو در شهرداری اصفهان گفت: یکی از مهم‌ترین وظایفی که سازمان یونسکو بر عهده دارد پاسداری و حفاظت از میراث ملموس و ناملموس بشری است.

محمد ایزدخواستی اظهار کرد: حوزه صنایع دستی مهم‌ترین حوزه‌ای است که در اصفهان حدود هفت سال پیش به عضویت شبکه شهرهای خلاق جهان در یونسکو درآمد؛ مسئله صنایع دستی به‌عنوان مهم‌ترین حوزه‌های تأثیرگذار در صنعت خلاق کشور قابل تأمل و بررسی بوده که در همین راستا، دفتر کمیسیون ملی با مشارکت شهرداری اصفهان، این مسئله را پیگیری کرد تا به یک نسخه اولیه برسد.

وی تصریح کرد: بعد از شکل گیری پدیده کرونا اقدامات مشابهی در سراسر دنیا برای اخذ ایده و راهکار در این حوزه به‌وجود آمد؛ برای مثال در کشور هندوستان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز صنایع دستی جهان بعد از فراگیری کرونا، دفتر کمیسیون ملی یونسکو در این کشور یک فراخوان جهانی اعلام کرد مبنی بر اینکه وضعیت صنایع دستی ما به‌خاطر رکود گردشگر با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است و از سراسر دنیا تقاضای ایده کرده بود که به فکر صنایع دستی هند باشید تا از دست نرود.

وی ادامه داد: ما نیز در این راستا با همکاری دوستانِ همکار در شهرداری، مطالعاتی را در دو حوزه نظری و کسب تجارب و ارائه ایده‌ها ساماندهی کردیم که در این بین دو دیدگاه وجود دارد؛ نخست اینکه رونق گردشگری باعث رونق صنایع دستی است و دوم اینکه رونق صنایع دستی باعث رونق گردشگری خلاق است که بر اساس دیدگاه اخیر، ضرورت دارد که نگاه ما به صنایع دستی و تعاملات آن با حوزه گردشگری جدی‌تر شود.

وی افزود: با فراگیری بیماری کرونا در کشور، شهرداری اصفهان به‌همراه سایر بخش‌های مربوطه مطالعاتی را در راستای تحلیل رکود بازار صنایع دستی اصفهان در بحران کرونا انجام دادند که همانند سایر کشورها این مطالعات در وضعیت به‌وجود آمده با سرعت زیادی انجام شد.

دبیر دفتر یونسکو در شهرداری اصفهان اظهار کرد: سند بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در بحران کرونا یک نقطه سرآغاز است که باید سایر بازیگران عرصه صنایع دستی و حوزه فرهنگی و اقتصادی آن را به جلو ببرند و بازهم نسخه‌های اصلاحی آن تهیه شود.

ایزدخواستی با بیان اینکه این سند به منظور اخذ ایده و راهکار در حوزه صنایع دستی و گردشگری تدوین شده است، گفت: پژوهش حاضر براساس مطالعات، داده‎‌کاوی‌ها و جلسات اندیشه‌ورزی صاحب‌نظران سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان و دفتر کمیسیون ملی یونسکو - ایران در استان اصفهان در ماه‌های آذر و دی‌ماه سال جاری صورت گرفته است و مرحله تحلیلی آن ادامه دارد.

وی اظهار کرد: این سند به بررسی جامعه‌شناختی مسئله صنایع دستی و رکود ناشی از کرونا، بررسی مسئله رکود با روش 6P در حوزه بازاریابی، تطبیق مدیریت استراتژیک بر بازاریابی دوران رکود صنایع دستی، تحلیل مسائل صنایع دستی اصفهان با کمک ماتریس SWOT و بررسی تجارب سایر کشورها می‌پردازد.

براساس این گزارش، سند بررسی راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی در شش فصل با سه رویکرد جامعه‌شناسی، بازاریابی و مدیریت استراتژیک در راستای ارائه راهکارهای خروج از رکود بازار صنایع دستی تنظیم شده که به‌صورت عمل‌گرایانه بیش از ۱۲۰ راهکار برای بهبود وضعیت صنایع دستی پیشنهاد داده است.

انتهای پیام
captcha