سیاست رسانه‌ها آگاهی‌بخشی در حوزه تفکر سیاسی باشد
کد خبر: 3968471
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۸
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان:

سیاست رسانه‌ها آگاهی‌بخشی در حوزه تفکر سیاسی باشد

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: سیاست راهبردی رسانه و تریبون‌های فرهنگی اجتماعی باید آگاهی‌بخشی در حوزه اندیشه و تفکر سیاسی و تلاش برای واسطه قرار دادن اندیشه و تفکر بین احساس پاک و کنشگری‌های سیاسی باشد.

سیاست رسانه‌ها آگاهی‌بخشی در حوزه تفکر سیاسی باشد

به گزارش ایکنا، به نقل از روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، حجت‌الاسلام محمد قطبی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان، امروز 11 اردیبهشت‌ماه با بیان اینکه گفتمان مقاومت برآمده از یکپارچه بودن امورات دینی و دنیوی است، اظهار کرد: بر این اساس، این گفتمان کوشش می‌کند دنیا و امورات دنیوی را نیز بر پایه احکام و آموزه‌های دینی استوار سازد و از سوی دیگر، گفتمان مذاکره امورات دنیایی را لزوماً متکی و مبتنی بر امورات دینی نمی‌داند و دَم‌خور شدن و تکرار کردن الگوهای مدیریت جهانی را بدون نیاز به انطباق شرعی می‌داند.

وی با بیان اینکه اکنون این پرسش به میان می‌آید که آحاد جامعه کدام گفتمان را می‌پسندند و از آن حمایت می‌کنند، گفت: اگر شاخص حمایت مردم را در آیین‌ها، رویدادها و مناسک سیاسی اجتماعی بدانیم، حکایت از گفتمان مقاومت دارد و اگر شاخص حمایت را تعداد مرتبه‌های رأی‌آوری در انتخابات بدانیم، کمی نتیجه متفاوت خواهد شد.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: حال باید بررسی کرد که کدام یک از این نمودها و بروزها از عمق خواسته مردم است و کدام یک برآمده از هیجان‌های سیاسی و اجتماعی است.

مردم پای گفتمان مقاومت و انقلاب ایستاده‌اند

وی افزود: به‌نظر می‌رسد مردم متدین و فهیم ایران از همان سال‌های آغازین که پای امام خمینی(ره) و نظریاتش ایستادند و انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند و حتی در دفاع مقدس و تحریم‌ها و تهدید‌های دشمن، پابه‌پای نظام اسلامی پیش آمده و در همه احوالات بر مبنای تکلیف شرعی از نظام دفاع کردند، در عمق جان و ضمیر خود گفتمان مقاومت را پذیرفته‌اند و علت اینکه در انتخابات گاهی آرای‌شان دچار تزلزل شده را باید در جای دیگر جست‌وجو کرد.

حجت‌الاسلام قطبی با اشاره به اینکه در اغلب انتخابات ریاست‌جمهوری، نامزدهایی که رأی آورده‌اند، روحانی و دانش‌آموخته حوزه علمیه بودند و به قولی شاگرد امام(ره) و حوزه محسوب می‌شده‌اند، تصریح کرد: این موضوع حکایت از آن دارد که مردم در میدان انتخابات نیز نگاه اصلی و امیدشان امتداد تفکر امام و آرمان‌های انقلاب بوده است، اگرچه برخی از منتخبین لزوماً این جریان را تحکیم نبخشیده‌اند و مردم را ناکام ساخته‌اند.

وی بیان کرد: ثانیاً در طول این سال‌ها گفتمان نظام و انقلاب و مبانی اندیشه سیاسی اسلام به‌درستی برای مردم بیان نشده است و آحاد جامعه از شنیدن این‌گونه مباحث محروم بوده‌اند؛ مردم را با فیلم‌ها و سریال‌های ترجمه شده غربی و شرقی و کپی‌سازی نمونه‌های برنامه‌های فراغتی و بی‌خاصیت غربی، سرگرم و مباحث بصیرتی و اندیشه‌ای را که حق مسلم مردم است، از ایشان دریغ کرده‌ایم، حتی خطبا و سخنرانان هم به‌طور جدی به این موضوعات مهم نپرداخته‌اند.

مباحث علمی و اندیشه‌ای مهجور مانده است

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: امروز مباحث علمی و اندیشه‌ای در حوزه‌های فلسفه سیاسی، فقه سیاسی و کلام سیاسی در مجامع علمیِ حوزوی و دانشگاهی مهجور و کم‌رونق مانده است، این ماجراها موجب شده مردم از یک سو، عمق اندیشه و تفکّر سیاسی اسلام را به‌درستی نشناسند و از سوی دیگر، نامزدهای حوزوی و با ایجاد حسّ تعلّق به امام و اندیشه‌های او از مردم رأی بگیرند.

حجت‌الاسلام قطبی بر ضرورت پرداختن رسانه‌ها به مباحث فکری و اندیشه‌ای تأکید کرد و گفت: این‌جاست که تکلیف رسانه‌ها و تریبون‌های فرهنگی و اجتماعی بیش از پیش سنگین شده و انتظار می‌رود به‌جای سرکوفت رقبا و پرداختن به دعوا و مشاجرات سطحی و روبنایی، به طرح مباحث علمی و اندیشه‌ای بپردازند و آگاهی و اندیشه جامعه را عمق ببخشند.

وی با اشاره به وجود تفکر انقلابی در میان مردم ایران، تصریح کرد: تنها راه کشاندن آن ایمان و تدین مردمی که در آیین‌ها و رویدادها و مناسک مذهبی و اجتماعی از جمله راهپیمایی، تشییع و دلبستگی به شهدا عیان است، به عرصه مشارکت سیاسی و تأثیرپذیریِ جریانِ حکمرانی از آن حقیقت دینیِ مردمی، این است که اندیشه و تفکر، در جامعه بین «احساس پاک» و «رفتار سیاسی» مردم واسطه شود.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در جایی فرمودند که به جوانان امروزی اعتماد بیشتری دارند و تشریح کردند که علت آن، عمق فهم این جوانان است، یعنی اینکه آگاهانه عمل می‌کنند و شبیه پدرانشان که صرفاً احساس پاک داشتند نیستند، این نقل به مضمون است، ولی یک حقیقت است.

حجت‌الاسلام قطبی اضافه کرد: اینک سیاست راهبردی رسانه و تریبون‌های فرهنگی اجتماعی باید آگاهی‌بخشی در حوزه اندیشه و تفکر سیاسی و تلاش برای واسطه قرار دادن اندیشه و تفکر بین احساس پاک و کنشگری‌های سیاسی باشد؛ در واقع اگر آگاهی و اندیشه به‌درستی در جامعه نهادینه شود، می‌تواند آن احساس پاک تدین اجتماعی را به عرصه مشارکت سیاسی بکشاند و دوام نظام و انقلاب را تضمین کند و این رسالت اصلی و محوری رسانه و تریبون‌های فرهنگی و اجتماعی است.

انتهای پیام
captcha