به گزارش ایکنا از اصفهان، نشست خبری هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان امروز، ۲۱ اسفندماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان برگزار شد.
علی تمنایی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در این نشست اظهار کرد: اصفهان از نظر سابقه قرآنی و فرهنگی، تعدد مراکز قرآنی و مربیان و اساتید قرآن، رتبه برتر را در کشور دارد؛ در شاخصهای بسیاری صاحب رتبه اول است و در بعضی از شاخصها نیز بعد از خراسان رضوی در رتبه دوم قرار دارد.
وی با تأکید بر ایجاد فضای انس و ارتباط با قرآن در جامعه و ترویج این امر افزود: زمانی که آسیبهای اجتماعی به کشور هجوم میآورند، یکی از راههای برونرفت از آنها، پناه بردن به قرآن و اهل بیت(ع) است. نمایشگاه قرآن نیز مانند اعتکاف و آیینهای شبیه به آن، یکی از بستههای فرهنگی بوده و برای افزایش انس و الفت میان افراد جامعه، کاربردی و مؤثر است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان بیان کرد: آییننامه برگزاری نمایشگاه در سراسر استان با همکاری مجموعه نمایشگاهها تدوین شده و رویکرد ادارهکل ارشاد در ماه مبارک رمضان، برگزاری حداقل یک نمایشگاه در هر شهرستان است. ستاد نمایشگاه نیز چهار کمیته اجرایی و پشتیبانی، نظارت و ارزیابی، محتوا و تبلیغات را شامل میشود که در مورد اخیر، نقش اصحاب رسانه بسیار پررنگ است.
وی در خصوص دغدغه مسئولان برگزاری هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان گفت: دغدغه اول، انجام کارهای نو، کیفی و متفاوت یا ایدههای نو با هدف کیفیتبخشی به برنامههاست که در کمیته محتوایی با مسئولیت ادارهکل تبلیغات اسلامی استان دنبال میشود و گزارش آن ارائه خواهد شد. هدف دوم، حضور پررنگ مردم است که با وجود مسافت طولانی به چالشی برای ما تبدیل شده؛ سالهای قبل حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار نفر از نمایشگاه قرآن بازدید کردند که امیدواریم در دوره پیشرو، این آمار رشد بیشتری داشته باشد.
احمدرضا طحانیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان اصفهان در ادامه این نشست با ابراز امیدواری از اینکه برنامهریزیهای انجام شده به برگزاری پربار و مفید نمایشگاه منجر شود، اظهار کرد: نمایشگاه پیشرو نسبت به سال گذشته، بیش از ۵۰ درصد رشد کمی دارد؛ همچنین تلاش شده تا نمایشگاه رویدادمحور باشد و برنامههای متعدد در آن برگزار شود. سعی کردیم تنوع در ترکیب و فضابندی رعایت شود؛ به همین دلیل، بخشی از فضای نمایشگاه به موضوع عفاف و حجاب اختصاص دارد. علاوه بر این، برای برگزاری رویدادهای جانبی، دو استیج و ۶ سالن در نظر گرفته شده است.
همچنین مهدی مسماریان، مدیر کمیته محتوای ستاد برگزاری هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان بیان کرد: شعاری که برای نمایشگاه هجدهم در نظر گرفته شده، «قرآن، خانواده و آرامش» با هدف انس عموم مردم با قرآن است که در راستای محتوای کلی نمایشگاه انتخاب شده و از مشارکتکنندگان درخواست میشود تا محتوایی متناسب با این هدف ارائه کنند. برنامه دیگری که در نظر گرفته شده، برگزاری ۸ محفل قرآنی پیش از اذان مغرب و بعد از افطار است.
وی ادامه داد: برنامههای دیگر شامل نمایش رادیویی با محوریت تجلیل از فعالان قرآنی، اجرای سرودهای ملی، برگزاری همایش روزه اولیها، حضور قرآنآموزان مراکز حفظ ضمن تحصیل، برگزاری مسابقات روزانه همراه با اهدای جوایز با همکاری شهرداری، حضور چهرههای فرهنگی و مدیران کل دستگاههای اجرایی و دعوت از هیئتهای مذهبی است.
در ادامه، علی حاجی زکی، رئیس کمیته نظارت و ارزیابی ستاد برگزاری هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان از تشکیل شورای برنامهریزی این نمایشگاه با حضور نمایندگان ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، استانداری، صدا و سیما و شرکت نمایشگاههای بینالمللی استان خبر داد و اظهار کرد: این شورا شامل کمیتههای محتوا، نظارت و ارزیابی، اجرایی و پشتیبانی و اطلاعرسانی است. در کمیته نظارت و ارزیابی، سه موضوع پیگیری میشود؛ نظرسنجی از مخاطبان نمایشگاه، نظرسنجی از غرفهداران و ارزیابی محتوایی نمایشگاه بهویژه در بخش مربوط به غرفههای ارائه خدمات نمایشگاهی.
وی افزود: ستادی ویژه برای حضور دانشآموزان و اولیای آموزش و پرورش در نمایشگاه تشکیل شده است. ارسال پیامکهای اطلاعرسانی بهصورت انبوه پیگیری شده و انجام خواهد شد؛ همچنین اسقرار اکیپ سیار رادیو برای پخش مستقیم نمایشگاه، استفاده از فضاهای تبلیغ شهری و حضور تشکلها و نهادهای مردمی نیز در دستورکار قرار دارد.
سیدمحمد قلمکاریان، عضو اتحادیه مؤسسات و تشکلهای فرهنگی مردمی قرآن و عترت استان اصفهان نیز در این نشست اظهار کرد: نمایشگاه قرآن بزرگداشت خداست و هر چه در این راستا تلاش شود، ارزشمند خواهد بود. هر چقدر بتوانیم مؤسسات و تشکلهای مردمی را معرفی کنیم، کار ارزشمندی انجام شده است، زیرا نمایشگاه قرآن باعث ایجاد علاقه میان مردم و قرآن میشود؛ همچنین تداوم این علاقه در صورتی خواهد بود که افراد با مؤسسات و تشکلهای مردمی مرتبط شوند. شعار ما این است که هر نفر بتواند عضو یک تشکل قرآنی شود و نمایشگاه، بستری برای ایجاد علاقه و فعال شدن افراد در مسیر قرآن و عترت است.
در پایان نیز حامد شبانی، مسئول اجرایی هجدهمین نمایشگاه قرآن و عترت اصفهان تصریح کرد: امسال حدود 20 مؤسسه قرآنی برای شرکت در نمایشگاه ثبتنام کردهاند که این رقم نسبت به سال گذشته، 100 درصد افزایش داشته است و مهلت ثبتنام نیز تا 20 اسفندماه تمدید شد. مؤسسات شاخصی مانند دارالقرآنالکریم، جامعةالقرآن، مهد قرآن کریم و ولایت و نمایندگی آستان قدس رضوی در نمایشگاه پیشرو حضور خواهند داشت.
وی افزود: برای اولین بار در نمایشگاه هجدهم، کنگره شهدای اصفهان را برگزار خواهیم کرد و غرفهای نیز به یادواره شهدا اختصاص دارد. سالنهای A و B مربوط به مؤسسات و ناشران قرآنی و سالن C مربوط به عفاف و حجاب است. در حد توان تلاش کردیم تا مشکلاتی را که در سالهای قبل وجود داشت، برطرف کنیم، از جمله حذف سیستم صوتی بهطور کلی و اضافه کردن دو سالن همایش به فضای نمایشگاه.
زهراسادات مرتضوی
انتهای پیام