به گزارش ایکنا از اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه اصفهان در افتتاحیه اجلاس مدیران استانی حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور که امروز، 15 مهرماه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: یکی از کارهای بسیار بزرگی که در نظام جمهوری اسلامی انجام شد، تأسیس مدارس علمیه بانوان بود که با هدف تربیت استاد خوب صورت گرفت؛ چنانکه اکنون آموزش و پرورش به بانوان تحصیلکرده در حوزه علمیه نیاز دارد و همگان نیز اذعان دارند کسانی که در حوزه علمیه درس میخوانند، از نظر فضل و سواد و سایر جنبهها، بر دیگران مقدماند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته، 80 درصد پذیرفتهشدگان در حوزه علمیه از بانوان بودند، گفت: کاری بسیار ارزشمند است که بتوانیم بانوان را به این مسیر جذب کنیم تا صاحب سواد دینی شوند و آیه «...فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ» شامل بانوان نیز میشود. با توجه به اینکه آیه یادشده به قوم اشاره میکند، شاید منظور زبان هر قوم است؛ بانوان نیز زبان خاص خودشان را دارند و خیر است که یکدیگر را راهنمایی و هدایت کنند.
امامجمعه اصفهان ادامه داد: طی مدتی که در سوریه حضور داشتم، یکی از کارهایی که انجام دادیم، تأسیس دانشگاهی برای بانوان بود و در مناطق شیعهنشین، چهار مدرسه علمیه راهاندازی کردیم. معمولاً از روحانیون این مناطق درخواست میکردیم تا همسران خود را نیز در مدیریت این مدارس سهیم کنند.
وی افزود: جالب است بدانید که در کشورهای عربی، بانوان پای منبر نمیآیند و مانند ایران نیست که در مجالس مذهبی، بخش مستقلی برای بانوان در نظر گرفته شود؛ لذا این قشر از بسیاری مسائل حتی ساده آگاهی و اطلاع نداشتند و اولین مدرسهای که در زینبیه تشکیل دادیم و تعدادی از بانوان مناطق شیعهنشین را در آنجا گرد آوردیم، این مسئله کاملاً مشهود بود. جالب است که در این چهار سال، حدود 20 نفر از این بانوان، مبلغ شدند و علاقهمند بودند که با همین عنوان شناخته شوند. این افراد بعد از فراگیری علوم دینی، به تشکیل مجالس مخصوص بانوان و سخنرانی برای آنها اقدام میکردند که نکتهای بسیار مهم است.
طباطبایینژاد تصریح کرد: به هر حال تا زمانی که در خانوادهها بانوان دغدغه تدین نداشته باشند، کمتر پیش میآید که فرزندان نیز متدین تربیت شوند و عمده ارتباط فرزندان با مادرشان است. اگر بتوانیم بانوان مبلغ تربیت کنیم، بسیار ارزشمند است؛ ولی نکتهای که میخواهم بر آن تأکید کنم، این است که بعضاً باعث اتلاف وقت آنها در این مسیر میشویم و خواندن درسهایی مانند مکاسب و خارج برای بانوان لزومی ندارد.
وی یادآور شد: زمانی به مرحوم گلپایگانی عرض کردم که اگر بانوان یک سال در درسهای طلبگی حاضر شوند، از 50 سال پای منبر حاضر شدن فراگیری بیشتری پیدا میکنند؛ بنابراین چه اشکالی دارد که برای آموزش و ارتقای درک و فهم آنها هزینه کنیم؟ یکی از راههای تبلیغ نیز همین است که بانوان را در حوزههای علمیه تربیت کنیم و خوبی آن هم این است که لازم نیست آنها را به درس خواندن تشویق کنیم و خودشان این کار را انجام میدهند؛ ولی ضرورت دارد برای بانوان در خصوص دروس فقهی، حدی مشخص و بیشتر موضوعات تربیتی و اعتقادی و مفاهیم قرآن و نهجالبلاغه به آنها آموزش داده شود. اگر بانوان بتوانند تحریرالوسیله امام(ره) را به خوبی فرا گیرند، قطعاً عروه را نیز خواهند فهمید و همین اندازه برای آنها کفایت میکند.
امامجمعه اصفهان گفت: متأسفانه حوزه علمیه قم نیز که در رأس همه مدارس علمیه قرار دارد، در زمینه تبلیغ بسیار کم فعالیت کرده است. کشور ما چندقومیتی محسوب میشود؛ ولی با این حال چند طلبه عربزبان توانمند که بتوانند در کشورهای عربی تبلیغ و سخنرانی کنند، تربیت نکردهایم. باید مدرسه تبلیغ در قم راهاندازی شود و مبلغ بهویژه از میان بانوان تربیت کند؛ تبلیغ یک فن است و اینطور نیست که کسی با صرف خواندن متنی بتواند این کار را انجام دهد. وقتی از تبلیغ صحبت میکنیم، ابتدا باید مبلغ تربیت کرده باشیم و متأسفانه ما مبلغساز نیستیم.
محبوبه فرهنگ
انتهای پیام