به گزارش ایکنا از اصفهان، صدوبیستوهشتمین سمینار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان با عنوان «از دوره کارشناسی چه میخواهید؟»، روز گذشته، 25 مهرماه به همت انجمن علمی این گروه در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این سمینار، امیر احمدنژاد، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان به موضوع توسعه فردی پرداخت و اظهار کرد: توسعه فردی به فعالیتهایی اشاره دارد که برای بهبود استعدادها، ظرفیتها، قابلیت اشتغال و حتی رشد ثروت فردی طراحی و اجرا میشود.
وی افزود: هر زمان که آگاهانه برای بهبود خود تلاش میکنید، در حقیقت مشغول توسعه فردی هستید. توسعه فردی یا خودسازی شامل فعالیتهایی است که تواناییها و ظرفیت فردی را توسعه میدهد، سرمایه انسانی به وجود میآورد، قابلیت اشتغال را تسهیل میکند و کیفیت زندگی و میزان تحقق رؤیاها و آرزوهای شما را افزایش میدهد. توسعه فردی همچنین موجب ارتقای خودآگاهی و عزت نفس میشود.
مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان بیان کرد: همه شما ظرفیتی در درون دارید که ممکن است از وجود آن باخبر نباشید؛ اما در شرایطی که قرار میگیرید، متوجه آن میشوید و درواقع آن استعداد و ظرفیت زمانی شکوفا میشود که در محیط مناسبی قرار بگیریم. گاهی وقتها از خداوند شاکی میشویم و برای مثال میگوییم چرا استعداد و توانایی خاصی به من نداده است، در حالی که اینطور نیست و درواقع آن گنجی را که خداوند به ما داده است، کشف نکردهایم و نمیشناسیم. خداوند در بسیاری از شرایط برای ما نشانهها و راهنماییهایی قرار میدهد تا متوجه استعدادمان بشویم؛ ولی ما با بیتوجهی از کنار آن گذر میکنیم.
وی گفت: در دوران کارشناسی، توسعه فردی بسیار اهمیت دارد؛ زیرا در طلاییترین دوران سنتان هستید و درواقع این دوران، گل عمر شماست؛ باید ارزش عمر خود را بدانیم و اگر در این دوره بسیار مهم از توانی که داریم، استفاده نکنیم، به ضررمان خواهد بود. حضور همسالان در دوره کارشناسی، بهترین فرصت برای تعامل با دیگر دانشجویان محسوب میشود و همین شباهتها و تفاوتها با دیگران است که زمینه رشد ما را فراهم میکند. بیشترین تجربیات همه ما به دوران دانشجویی مربوط میشود و در دانشگاه امکانات فرهنگی، علمی و کانونهای متعددی وجود دارد. همچنین بهترین کتابخانههای استان در دانشگاه واقع شده و در حیطه ورزشی نیز از بهترین استخرها و سالنهای ورزشی برخوردار است.
احمدنژاد بیان کرد: بسیاری از دانشجویان قصد دارند در آینده شاغل شوند و این تصمیم بسیار خوبی است. معیار شغل خوب، داشتن مهارت محسوب میشود و این معیار مهمتر از مدرک تحصیلی است. بهترین مکان برای کسب مهارت نیز دانشگاه به شمار میرود. مهارت یعنی توانایی انجام کار در زمینهای خاص. مهارت مانند استعداد، ذاتی و درونی نیست، بلکه اکتسابی است و افراد از راه آموزش، در رشتهای خاص ماهر میشوند. متخصصان مهارت را در دو گروه نرم و سخت دستهبندی کردهاند. مهارتهای سخت، قابل اندازهگیری و آموزش هستند، در صورتی که مهارتهای نرم، غیرملموس بوده و به راحتی قابل سنجش نیستند. مهارتهای سخت و نرم در کنار رشته تحصیلی موجب ایجاد فرصت شغلی برای ما میشود.
وی درباره مهارتهای شغلی سخت در رشته علوم قرآن و حدیث گفت: مهمترین مهارتی که در رشته علوم قرآن و حدیث به آن نیاز است، تسلط بر زبان عربی چه در حوزه مکالمه و ترجمه و چه در حوزه بلاغت به شمار میرود. از جمله مهارتهای دیگر، تسلط بر رایانه و زبانهای خارجی، آشنایی با روشهای تدبر در قرآن، اصول مراجعه به تفاسیر و فن تفسیر است که در دوره کارشناسی فرصتهای شغلی مناسبی فراهم میکند. در دانشگاه نیز دورههای گوناگونی برگزار میشود و این مهارتها را آموزش میدهند که بسیار مفید و مناسب است.
مدیر گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه اصفهان درباره مهارتهای شغلی نرم بیان کرد: مهارتهای نرم برای همه مشاغل و در هر شرایطی حتی در زندگی شخصیمان کاربرد دارد. این مهارتها عبارتند از مذاکره، هوش هیجانی، حل مسئله، انعطافپذیری، خلاقیت و انجام کار گروهی. همچنین تفکر انتقادی از دیگر مهارتهای شغلی نرم است که اگر وجود نداشت، دانش پیشرفتی نمیکرد.
وی تصریح کرد: دانشگاه اصفهان، دانشگاه مادر و جامع و جزو 13 دانشگاه برتر ایران به شمار میرود و دارای رشتههای متنوع و برترین صاحبنظران است. دانشگاه بهترین جاییست که انسانها میتوانند بهصورت گروهی در آن فعالیت کنند و هدف ما در گروه علوم قرآن و حدیث نیز فعالیت گروهی و توسعه فردی است.
فاطمه کاظمینی
انتهای پیام