کد خبر: 4252667
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۵
در فصل دوم «بی‌بی جان» تأکید شد

ترسیم چهره زنانه مقاومت در جنگ روایت‌ها

یک راوی و پژوهشگر مقاومت با اشاره به سفر خود به سوریه گفت: روایت جبهه مقاومت از نگاه یک زن، هدف اصلی ما از حضور در سوریه بود و صحبت با بانوان خانواده‌های لبنانی که به سوریه نقل مکان کرده بودند نیز احساس می‌شد تا چهره زنانه جنگ از قلم نیفتد.

فصل دوم بی‌بی جان در حوزه هنری اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، در واپسین روزهای پاییزی و شانزدهمین روز از آذرماه، جمعی از مهاجران افغانستانی همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا(س) در عمارت تاریخی سعدی، حوزه هنری اصفهان گردهم آمدند. «بی‌بی جان» عنوان فصل دوم این گردهمایی و محفلی برای خاطره‌‌گویی رزمندگان و شهدای فاطمیون در اصفهان بود. 

پس از اجرای نمایش محیطی در حیاط عمارت سعدی با محوریت پیاده‌روی اربعین که البته قرابت چندانی با محفل آن روز نداشت، ادامه مراسم در زیر سقف عمارت رقم خورد. پس از تلاوت قرآن، سرود ملی ایران و افغانستان در فضا طنین‌انداز شد و ادای احترام این دو ملت درهم تنیده را در پی داشت. 

سعید معتمدی، مدیر دفتر فرهنگ پایداری حوزه هنری استان اصفهان در ابتدای این محفل اظهار کرد: آموزش نگارش و جمع‌آوری خاطرات رزمندگان و شهدای فاطمیون از سوی اعضای محفل «بی‌بی جان» و همچنین برگزاری دوره آموزشی روایتگری برای جانبازان فاطمیون از برکات چنین محفل‌هایی بوده است.

وی افزود: هرچقدر این حرف‌ها و خاطرات ناگفته بماند، افراد دیگری به شیوه‌های دیگری آن‌ها را بیان می‌کنند. امیدوارم به مدد این جلسه و این ایام بابرکت، کمک‌حال رزمندگان فاطمیون باشیم و گامی به جلو برداریم. 

در ادامه، جان‌مراد احمدی، مدیر انتشارات دارخوین گفت: شهدای مدافع حرم از مظلومیت و قداست خاصی برخوردارند؛ اما مظلومیت شهدای فاطمیون فراتر از شهدای ایرانی بود. آن‌ها از کشوری ثالث به‌سوی جبهه‌ها می‌شتافتند و به شهادت می‌رسیدند. پس از بازگشت پیکرهایشان نیز مصائب و مشکلات خود را داشتند.

وی بیان کرد: پس از شهادت اولین شهید مدافع حرم اصفهان، جلسه‌ای در انتشارات برگزار کردیم که ماحصل آن تصویب طرحی با عنوان «هر شهید مدافع حرم، یک کتاب» بود. شعار ما این بود که کتاب‌ هر شهید برای چهلمین روز از شهادتش تولید شده باشد. رویکردمان کمی بود، نه کیفی.

مدیر انتشارات دارخوین یادآور شد: ما در استان‌ اصفهان، به‌روزترین ناشری هستیم که برای شهدای مدافع حرم اصفهانی از یک تا بعضاً سه کتاب به چاپ رسانده‌ایم. برای شهدای مدافع حرم خارج از اصفهان نیز تولیداتی داشته‌ایم که از جمله آن‌ها می‌توان به کتابی درباره شهید مجید قربانخانی اشاره کرد.

وی افزود: تاکنون 35 عنوان کتاب با محوریت شهدای فاطمیون اصفهان و دو مجلد نیز به‌صورت مجموعه خاطرات به همت نشر دارخوین تولید شده است.

نقش بانوان در تربیت نسل جدید مقاومت

سپس شبنم غفاری حسینی، راوی و پژوهشگر دفاع مقدس و مقاومت با اشاره به سفر خود به سوریه، در خصوص نقش زنان در جبهه مقاومت بیان کرد: ما اکنون با جنگ روایت‌ها و جنگ رسانه‌ای روبه‌رو هستیم. با توجه به سخنان مقام رهبری ممکن است در آینده جای مظلوم و ظالم عوض شود. روایت جبهه مقاومت از نگاه یک زن، هدف اصلی ما از حضور در سوریه بود؛ همچنين صحبت با بانوان خانواده‌های لبنانی که به سوریه نقل مکان کرده بودند نیز احساس می‌شد تا چهره زنانه جنگ از قلم نیفتد.

وی ادامه داد: ما در سوریه با خانواده‌های شهدای سوری و افغانستانی، اعضای حزب‌الله و همچنین تعدادی از جانبازان حادثه انفجار پیجرها در لبنان نیز گفت‌وگو کردیم. سرچشمه تفکرات آن‌ها ریشه در مکتب امام خمینی(ره) داشت. علاقه افراد به مکتب امام(ره) به‌گونه‌ای بود که حتی نام جهادی‌ بسیاری از آنها سیدخمینی بود.

این راوی و پژوهشگر دفاع مقدس و مقاومت گفت: جوانان مقاومت کتاب‌های امام خمینی(ره) همچون چهل حدیث را نیز خوانده بودند و نه فقط از منظر احساسی، بلکه از نظر تفکری نیز با ایشان مأنوس بودند.

وی بیان کرد: نسل کنونی جوانان حزب‌الله اگرچه از نظر ظاهری با نسل پیشین خود متفاوت هستند؛ اما شاید بتوان گفت از نظر اعتقادی جایگاه بهتری از نسل پیشین خود دارند. تربیت و انتقال اعتقاد در نسل‌های گوناگون آن‌ها به درستی انجام شده که نقش بانوان در این راستا بسیار مؤثر بوده است.

غفاری حسینی ادامه داد: ما در محله زینبیه و نزدیک حرم سکونت داشتیم و مشاهده می‌کردیم که بانوان هیچ‌وقت عزاداری نمی‌کردند، بلکه با شنیدن خبر شهادت عزیزانشان به حرم حضرت زینب(س) پناه می‌بردند. یکی از خروجی‌های این سفر، انتشار خرده‌روایت‌هایی در کانال راوینا (روایت مردم ایران) در پیام‌رسان‌های بله و ایتا بود که همچنان نیز در حال انتشار است و ان‌شاءالله به‌صورت کتاب تولید خواهد شد.

در دقايق پایانی این برنامه، سخی رحیمی، از رزمندگان و جانبازان اعصاب و روان تیپ فاطمیون نیز به نقل جملات کوتاهی که برآمده از دل بود، بسنده کرد.

یادآور می‌شود، محمد خادم، اجرای این برنامه و شعرخوانی در محفل «بی‌بی جان» را برعهده داشت. پایان‌بخش این مراسم نیز با مداحی غضنفر فیاض، از جوانان مهاجر افغانستانی همراه بود.

زهرا مظفری‌فرد

انتهای پیام
captcha