کد خبر: 4292909
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۹:۴۲
عاشورا؛ معلم اخلاق/ ۹

حضرت عباس(ع)؛ واسطه فیض حسینی + صوت

همان‌طور که امام حسین(ع) واسطه فیض بین خدا و بندگانش است، حضرت اباالفضل(ع) نیز واسطه فیض میان امام حسین(ع) و محبان ایشان است.

باب‌الحوائج حضرت عباس(ع)به گزارش ایکنا از اصفهان، دفتر آیت‌الله‌العظمی مظاهری به‌مناسبت محرم‌الحرام ۱۴۴۷، به انتشار سلسله دروس اخلاق معظم‌له با عنوان «عاشورا؛ معلم اخلاق» اقدام کرده است که متن این دروس همراه صوت آن‌ها در سایت خبرگزاری ایکنا منتشر می‌شود.

«بسم اللّه الرحمن الرحیم

روز تاسوعا مختص آقا اباالفضل‌العباس(ع) است. شیعه این روز را به این حضرت اختصاص داده؛ زیرا ایشان از دیگر شهدای کربلا افضل است، چه شهدا در صحرای کربلا، چه شهدای پیش از واقعه کربلا و چه شهدای بعد از آن واقعه. امام سجاد(ع) نیز عمو عباس(ع) را افضل از شهدا معرفی کرد. ایشان باب‌الحوائج نیز هست، به این معنا که اگر توسل به امام حسین(ع) ایجاد شود و قرار باشد ایشان به کسی نظر لطف داشته باشد، واسطه فیض‌شان حضرت اباالفضل(ع) است.


بیشتر بخوانید:


همان‌طور که اهل بیت(ع) واسطه فیض این عالم هستند، واسطه فیض امام حسین(ع) نیز حضرت عباس(ع) است؛ بنابراین پاداش خواندن زیارت امام حسین(ع) از طریق حضرت اباالفضل(ع) اعطا می‌شود که مقام بسیار والایی‌ست. همان‌طور که امام حسین(ع) واسطه فیض بین خدا و بندگانش است، حضرت اباالفضل(ع) نیز واسطه فیض میان امام حسین(ع) و محبین ایشان است. این فضیلتی برای حضرت عباس(ع) است؛ یعنی سیدالشهدا(ع) همان‌طور که حضرت اباالفضل(ع) را رئیس لشکر کرده بود، ایشان را واسطه فیض نیز قرار داده است. 

ابالفضل(ع)؛ شیعه واقعی

زیارت حضرت عباس(ع) هم بسیار بافضیلت است، ولی در میان زیارت‌ها بسیار نادر مورد ملاحظه قرار می‌گیرد؛ «اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُ الصّالِحُ الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ وَلاِءمِیرِالْمُؤمِنِینَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ.» عبد صالح و شایسته، مطیع خدا، مطیع پیامبر(ص)، مطیع امیرالمؤمنین(ع)، مطیع امام حسن(ع) و مطیع امام حسین(ع) است؛ به عبارت دیگر، ایشان یک شیعه واقعی است، به این معنا که ما از نظر عقیده، گفتار و کردار شیعه باشیم که در میان انسان‌ها بسیار کم است؛ ولی اهل‌ بیت(ع) در روایات بیان کرده‌اند که شیعیان ما از نظر عقیده، گفتار و کردار باید شیعه باشند؛ یعنی صددرصد از ما متابعت کنند. 

روایتی از الطاف حضرت عباس(ع) وجود دارد. راوی بیان کرده است که پیرمردی عصازنان خدمت امام باقر(ع) ‌رسید و مقابل ایشان نشست، گفت می‌خواهم عقیده خود را به شما بگویم. عقیده من این است که شما را قبول دارم، علاوه بر آن شما را دوست می‌دارم، به شیعیان شما نیز علاقه دارم، دشمنان شما، دشمنان من نیز هستند، دشمنان شیعیان شما نیز دشمنان من هستند. در عمل حلال شما را حلال و حرام شما را حرام می‌دارم. آیا شیعه هستم و نجات پیدا می‌کنم؟

امام باقر(ع) در پاسخ فرمود: «شخصی خدمت پدرم، امام سجاد(ع) رسید و همین سخنان را گفت؛ پدرم فرمود دل خوش دار که در هنگام مرگ، پیامبر(ص)، امیرالمؤمنین(ع) و همه ما نزد تو می‌آییم و تو را به بهشت می‌بریم.»

بنابر گفته راوی، پیرمرد بسیار خوشحال شد و اشک شوق ریخت تا حدی که غش کرد. امام باقر(ع) با دست خود، او را به هوش آورد. پیرمرد به‌واسطه بدن مبارک امام تیمم کرد؛ سپس اجازه مرخص‌شدن گرفت، هنگامی که عصازنان می‌رفت، امام همزمان با نگاه‌کردن به او، فرمود: «هر کس بهشت می‌خواهد، از این پیرمرد الگو بگیرد.»

فضیلت ابالفضل(ع) به چیست

از شما تقاضا می‌کنم که تصمیم بگیرید تا شبیه حضرت عباس(ع) شوید، به این ترتیب که صبح به صبح این زیارت را بخوانید: «اَلسّلامُ عَلیک أیهَا الْعَبْدُ الصّالِحُ الْمُطِیعُ للّه وَلِرَسُولِهِ وَلاِءمِیرِالْمُؤمِنِینَ وَالْحَسَنِ وَالْحُسَینِ.» این‌همه فضیلت برای ایشان از این بابت است که اطاعت خدا را کرد و مطیع پیامبر(ص)، مطیع امیرالمؤمنین(ع)، مطیع امام حسن(ع) و مطیع امام حسین(ع) بود و لازمه شیعه‌بودن را داشت؛ پس من نیز باید به او شباهت بیابم تا امام حسین(ع) که حضرت اباالفضل(ع) را بسیار دوست داشت، مرا نیز بسیار دوست داشته باشد. این کار، سخت، ولی واجب و لازم است. شیعه اعتقادی و شعاری بسیار خوب و عالی‌ست. ما به شکر خدا تا سرحد عشق، حسین(ع) را دوست داریم و امروز در اصفهان غوغایی‌ است. 

همان‌طور که پیش از این گفتم، ثواب عزاداری شما حداقل یک حج و یک عمره صحیح، مقبول و مبرور است تا خدا آن را آفرین بگوید. چنین حجی بسیار کم است؛ ولی خداوند برای عزاداری‌های امام حسین(ع) چنین ثوابی در نظر گرفته است. فقط باید به گذشتگان دعا کنیم که تشیع را آوردند و ما نیز شیعه اعتقادی و شعاری شدیم. علاقه به این مجالس، تبرک به عزای حسین(ع) و... بسیار با ارزش است و جای شکر دارد؛ ولی شیعه عملی اباالفضل(ع) است. 

کسانی که شیعه عملی باشند و کاملاً از ائمه(ع) اطاعت کنند، نمره اول این کار حضرت اباالفضل(ع) است و ما نیز باید سعی کنیم که در این سطح قرار بگیریم. بیایید از امروز، ایشان را شفیع خود قرار دهیم و برای خود، فرزندانتان و دیگران دعا کنید تا شفیع شما شود و در مقابل، در شما دگرگونی ایجاد شود. بگویید ما شیعه اعتقادی و شیعه شعاری هستیم؛ ولی شیعه عملی نیستیم، از شما می‌خواهیم کمک کنید تا دگرگونی در زندگی‌مان ایجاد شود.

ختم حضرت عباس(ع)

خواهش دیگر نیز این ختم است که به حضرت عباس(ع) مشهور است؛ یعنی ۱۳۳ مرتبه به عربی یا فارسی بگویید: «یا كاشِفَ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَیْنِ اِكْشِفْ كَرْبى بِحَقِ اَخْیكَ الْحُسَیْنِ.» ای حضرت عباس، به حق برادرت امام حسین(ع)، غم و غصه ما شیعیان را رفع کن. گرفتاری‌های اجتماعی، سیاسی و هم و غم ما را رفع کن. اگر بیشتر از این تعداد هم انجام شود، مشکلی ندارد؛ ولی از نظر حروف ابجد، عباس عدد ۱۳۳ است و نباید کمتر از این تعداد باشد؛ بنابراین این ختم نیز برای رفع گرفتاری‌ها، شفای بیماران، برآمدن حاجات، زیارت کربلا و... بسیار مجرب است.

همان‌طور که در سجده زیارت عاشورا بر مصیبت حسین(ع) حمد خدا را می‌کنید، معنای بسیاری دارد؛ در حالی که باید برای حضرت عباس(ع) گریه کنیم، بدانیم که دست عنایت ایشان باید بر سر همه ما و ایران عزیز باشد؛ پس لازم است که شما هم از ایشان بخواهید.

کد
انتهای پیام
captcha