ابلاغ بخشنامه 15 بندی وزیر تعاون در راستای ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت
کد خبر: 1410067
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹

ابلاغ بخشنامه 15 بندی وزیر تعاون در راستای ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت

گروه سلامت: وزیر تعاون در اجرای سیاست‌های جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری‌، بخش‌نامه‌ای 15 بندی خطاب به معاونان، روسای سازمان‌ها و موسسات وابسته به این وزارتخانه صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) علی ربیعی‌، وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی در اجرای سیاست‌های جمعیتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری‌(مدظله العالی) خطاب به معاونان و روسای سازمان‌ها و موسسات وابسته به این وزارتخانه بخشنامه‌ای صادر کرد که متن کامل بخشنامه بدین شرح است.
معاونان محترم وزیر
روسای محترم سازمان‌ها و موسسات وابسته
ضمن قدردانی از دوراندیشی و توجه مقام معظم رهبری مدظله العالی به آینده ایران اسلامی در ابلاغ سیاست‌های سلامت و نیز سیاست‌های جمعیتی و در راستای تأکیدات رئیس جمهور محترم مبنی بر تلاش وزارتخانه‌ها برای تحقق منویات معظم له موارد ذیل جهت عملیاتی کردن سیاست‌های جمعیتی ابلاغ می‌شود:
۱- در راستای بند ۱ سیاست‌های جمعیتی، سازمان تامین اجتماعی موظف است در ارتباط با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، تسهیلات لازم را در ارتباط با موانع بیمه‌ای فرزند سوم به بعد فراهم کند.
۲- درراستای بند ۲ سیاست‌های جمعیتی، به سازمان تامین اجتماعی تکلیف می‌گردد در ارتباط با پرداخت هزینه ازدواج به بیمه شدگان تامین اجتماعی تسهیلات لازم را فراهم آورد.
۳- در راستای بند ۳ سیاست‌های جمعیتی، معاونت روابط کار موظف است در محیط‌های کار شرایط لازم را برای فعالیت مادران باردار فراهم ساخته تا مادران بتواند بدون دغدغه پس از طی دوران بارداری به محیط کار بازگردند و هیئت‌های تشخیص و حل اختلاف در این زمینه موظف هستند در چارچوب مقررات قانون کار اجازه اخراج پس از بازگشت از زایمان را ندهند.
۴- سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی در جهت بند ۳ سیاست‌های جمعیتی موظف هستند علاوه بر ارائه پوشش موثر بیمه‌ای داروهای ناباروری، ابعاد دیگر در این زمینه را مورد توجه قرار داده و امکانات خود را در جهت حل مشکلات زوج‌های نابارور تمهید کنند.
۵- سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در راستای بند ۴ سیاست‌های جمعیتی مکلف است در کنار آموزش‌های مهارتی برای افراد شاغل و جویندگان کار نسبت به ارائه آموزش‌های منظم و مستمر در جهت ایجاد تعادل در رابطه بین شغل و کیفیت زندگی طراحی‌های لازم را از طریق تدوین استاندارد‌های آموزشی به عمل آورد.
۶- در راستای اجرای بند ۴ سیاست‌های ابلاغی، سازمان تأمین اجتماعی و بیمه سلامت ایرانیان تقویت نظام تامین اجتماعی و نیز در امتداد روند بیمه از سوی سازمان‌ها سعی در قوت بخشی به نظام بیمه‌ای و اعتباربخشی بیشتر به دفترچه‌ها را با جدیت پیگیری و برنامه ریزی نمایند.
۷- سازمان بهزیستی کشور در جهت اصول مندرج در بند ۴ سیاست‌های ابلاغی مکلف به تقویت نظام ارائه مشاوره بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی ایرانی بوده و برنامه ریزی‌های کار‌شناسی شده برای گسترش ابعاد مشاوره و فعالیتی نظیر اورژانس اجتماعی را صورت دهد.
۸- معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت متبوع در راستای تحقق بند ۵ سیاست‌های ابلاغی، برنامه ریزی مناسب برای ترویج فرهنگ کار همراه با سبک مصرف کالاهای ایرانی را با رویکرد توسعه اشتغال پیگیری نموده و نیز معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال در جهت تقویت نام و نشان تجاری کالاهای ایرانی موانع رشد کارآفرینان در این زمینه را برطرف نماید.
۹- در راستای بند ۶ سیاست‌های جمعیتی، معاونت رفاه اجتماعی اجرای طرح امنیت غذایی را با هدف گذاری برای خانواده‌های کم توان مورد اهتمام قرار داده و به ویژه با توجه به اهمیت هزار روز اول زندگی در جهت سلامتی جسمی و روحی کودکان مراقبت‌ها و برنامه ریزی‌های لازم در این خصوص تمهید نماید.
۱۰- سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری در جهت اجرای بند ۷ سیاست‌های ابلاغی، ضمن اهتمام به تکریم هر چه بیشتر سالمندان و بازنشستگان، برنامه ریزی‌های لازم را برای توسعه امور درمانی و کاهش هزینه‌های درمان، سهولت و عدالت در دسترس و همچنین امور رفاهی با روش‌های گوناگون از جمله توسعه خانه‌های امید در شهر‌ها را پیگیری نماید.
۱۱- در راستای بند ۶ سیاست‌های جمعیتی، معاونت رفاه اجتماعی با فعال کردن شورای ساماندهی کودکان در معرض آسیب و شورای سالمندان و جهت دهی این شورا‌ها با سیاست‌های ابلاغی جمعیت و نیز در جهت اجرایی شدن مصوبات شوراهای مذکور تلاش لازم را معمول دارند.
۱۲- در راستای بند ۸ سیاست‌های جمعیتی، معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای بر اساس یک نیازسنجی نوین و با توجه به تغییرات فن آوری در عرصه نیروی کار و تغییرات فرهنگی، اقدام لازم برای آموزش‌های تخصصی متناسب با نیازهای جامعه و استعداد‌ها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال موثر و مولد را فراهم کند.
۱۳- سازمان بیمه عشایر و روستاییان مکلف است در راستای بند ۱۰ سیاست‌های ابلاغی، گسترش بیمه روستاییان و عشایر، موانع موجود را بررسی کرده و همچنین سازمان بیمه سلامت در جهت ارتقای بیمه همگانی سلامت ایرانیان تقویت سرانه بیمه روستاییان و عشایر را مد نظر قرار دهد.
۱۴- در راستای بند ۱۱ و ۱۲ سیاست‌های ابلاغی، سازمان تامین اجتماعی موظف است تمهیدات لازم برای بیمه اجتماعی هموطنان خارج از کشور را فراهم نموده و از طریق تشکیل دفتر بیمه ایرانیان خارج از کشور زمینه امنیت روانی و تأمین اجتماعی آنان جهت بازگشت به ایران، برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
۱۵- موسسه کار و تامین اجتماعی و موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی مکلف هستند پژوهش‌های مداوم را جهت اجرایی کردن سیاست‌های جمعیتی و حمایتی با تأکید بر ایجاد اشتغال و رفاه و بیمه اجتماعی با شاخص‌های بومی و اجتماعی در برنامه‌های پژوهشی سال ۱۳۹۳ قرار دهند.
علی ربیعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی

انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مادر
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۰۴ - ۰۱:۲۷
0
0
بند 16- آقای وزیر فکر نکردند که مادران پس از زایمان فرزندان 6 ماهه را چکونه به مهدهای کودک بسپارند ؟! پس مصوبه مجلس در مورد 9 ماه شدن مرخصی زایمان چه موقع به سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ می شود ؟! چرا به آرامش روحی مادران و سلامت عاطفی کودکان توجه جدی و عملی نمی شود؟!!!
captcha