مرتضی پدریان، کارشناس مسائل اجتماعی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از اصفهان، با بیان اینکه شبکههای اجتماعی دارای کارکردهای مثبت و منفی خاص خود است، اظهار کرد: تهدیدات این شبکهها زمانی میتواند برجسته شود که به گسترش مفاسد اجتماعی دامن بزند و آسیبهای مخربی را به بدنه اجتماعی تحمیل کند.
وی با بیان اینکه گسترش ناهنجاریهای اخلاقی، برهم زننده حرمتهای اجتماعی و زیر پا گذاشتن ارزشهای اخلاقی حاصل کارکردهای منفی شبکههای اجتماعی است، افزود: استفاده نابجا از این شبکهها میتواند افراد را به ناهنجاریهای اخلاقی و ضد ارزشی تشویق کند.
این کارشناس مسائل اجتماعی ادامه داد: گسترش شایعه در جامعه یکی از تبعات و کارکردهای منفی استفاده از شبکههای اجتماعی است که این شایعهپراکنیها میتواند نظام فکری جامعه را دچار ترس، استرس و ناامیدی کند.
پدریان بیان کرد: شبکههای اجتماعی یک ابزار ارتباط جمعی تلقی میشوند که این ابزار و سایر ابزارهای مشابه فی نفسه دارای اثرات خوب و منفی نیستند، بلکه نحوه استفاده انسان از این ابزارها است که به آنها کاربردهای مثبت و منفی میدهد.
وی بیان کرد: تولید محتوای غنی در زمینههای دینی، اخلاقی، فکری و اطلاعرسانی باهدف تعاملات فکری و فرهنگی که طرح آنها در فضای اجتماعی مورد نقد، موافقت و یا مخالفت قرار میگیرد، میتواند به شبکههای اجتماعی کارکرد مثبت بدهد.
این کارشناس مسائل اجتماعی با بیان اینکه روشهای مبارزه برای مقابله با شبکههای اجتماعی پاسخگو نیست، بیان کرد: مسئولان فرهنگی باید با بهرهگیری از محتوای علمی و صحیح و با استفاده از شبکههای اجتماعی، اقدام به بالا بردن آگاهی مردم کنند، که این مهم میتواند در ارتقای فرهنگی جامعه سهیم باشد.