مقابله با ائتلاف‌سازی‌های مخرب آمریکا؛ پیام رزمایش مرکب ایران، چین و روسیه
کد خبر: 3867458
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۷
منصوری آرانی مطرح کرد:

مقابله با ائتلاف‌سازی‌های مخرب آمریکا؛ پیام رزمایش مرکب ایران، چین و روسیه

گروه سیاسی ــ‌ رئیس پیشین دانشگاه جنگ با اشاره به مسئله تأمین و تقویت امنیت خلیج فارس و آبراه‌های بین‌المللی به منزله یکی از اهداف اصلی رزمایش «کمربند امنیت دریایی»، گفت: این رزمایش این پیام را به دنیا به ویژه قدرت‌هایی مانند آمریکا ارسال می‌کند که جمهوری اسلامی ایران به شدت مسئله امنیت آبراه‌ها را دنبال می‌کند و نمی‌گذارد آمریکا با مداخله در این منطقه و ایجاد ائتلاف‌های دروغین انرژی و ظرفیت کشورهای منطقه را در مسیر رودررویی با یکدیگر هدر بدهد.

عباسعلی منصوری آرانی، کارشناس مسائل سیاسی و عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره اهمیت رزمایش ایران، چین و روسیه موسوم به «کمربند امنیت دریایی» در دریای عمان و شمال اقیانوس هند گفت: رزمایش‌ها به دو شکل هستند؛ رزمایش مشترک که با همکاری نیروهای مسلح داخل یک کشور انجام می‌شود و رزمایش مرکب که از سوی نیروهای مسلح مجموعه‌ای از کشورها برگزار می‌شود که امری بسیار پیچیده است و نیاز به هماهنگی‌ها و تمرینات فراوانی دارد، زیرا هر یک از این کشورها سلاح‌ها، تاکتیک‌ها و تکنیک‌های متفاوتی دارند. لذا همسو و هماهنگ کردن آن‌ها کار بسیار سختی است.

رزمایش «کمربند امنیت دریایی»؛ نمایش اقتدار نیروی دریایی ارتش

وی افزود: این اولین رزمایش مرکب ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که در گام اول نشانه اقتدار عملیاتی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است که می‌تواند با دو نیروی نظامی قدرتمند جهانی که نیروی دریایی بسیار قوی دارند یک رزمایش را طراحی و اجرا کند.

منصوری آرانی اظهار کرد: از طرف دیگر با تجاربی که در این رزمایش بین این سه کشور منتقل می‌شود می‌توان گام‌های بلندی در راستای امنیت کشتیرانی، مقابله با دزدان دریایی و کمک به تجارت دریایی برداشت که نشان می‌دهد این رزمایش در جهت تأمین و تقویت صلح و امنیت آبراه‌های بین‌المللی برگزار می‌شود و این امر خواست جامعه بین‌الملل است تا یک فضای باثبات در حوزه دریایی برای تجارت و بازرگانی بین‌المللی فراهم شود.

چرا این رزمایش مورد توجه جهانی قرار گرفت

رئیس پیشین دانشگاه جنگ بیان کرد: همکاری این سه کشور در رزمایش‌های آتی می‌تواند ارتقا پیدا کند و کشورهای دیگر هم به آن اضافه شوند و حتی به ایجاد یک ائتلاف منجر شود. این امر هم‌ زمانی اتفاق می‌افتد که سطح همکاری‌ها و روابط این کشورها از سطح معمول فراتر رفته تا به همکاری‌های نظامی منتهی شود. بنابراین این رزمایش از نظر سیاسی، نظامی و حتی اقتصادی دستاوردهای بزرگی خواهد داشت که می‌تواند معادلات جدیدی را در منطقه‌ رقم بزند و به همین دلیل مورد توجه جهانی قرار گرفته است.

وی افزود: این رزمایش این پیام را به دنیا به ویژه قدرت‌هایی مانند آمریکا ارسال می‌کند که جمهوری اسلامی ایران به شدت مسئله امنیت آبراه‌ها را دنبال می‌کند و نمی‌گذارد آمریکا با مداخله در این منطقه و ایجاد ائتلاف‌های دروغین انرژی و ظرفیت کشورهای منطقه را در مسیر رودررویی با یکدیگر هدر بدهد.

حرکت به سمت برگزاری رزمایش مرکب با حضور کشورهای اسلامی

منصوری آرانی درباره هماهنگی در عرصه دیپلماسی و نظامی در تقویت روابط با شرق گفت: دکترین جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی این است که از ظرفیت و توان نظامی، سیاسی، فرهنگی و دیپلماتیک در درجه اول در مسیر تقویت جهان اسلام بره ببرد و قدرت خود را جزئی از جهان اسلام بداند و فارغ از ضرورت روابط با همه کشورها اعم از شرق و غرب، اولویت اول ما باید تقویت روابط با همسایگان و کشورهای اسلامی باشد و در این راستا می‌توان در حوزه نظامی رزمایش‌های مرکب را با ترکیبی از کشورهای اسلامی برگزار کرد.

عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به نظر می‌رسد نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران با برگزاری این رزمایش می‌تواند به منزله یک نشانه امیدبخش برای جهان اسلام باشد تا آنها هم وارد همکاری‌های مشترک با ایران برای تأمین امنیت خلیج فارس و سایر آبراه‌ها در حوزه جهان اسلام شوند و ارتقای همکاری کشورهای اسلامی به این سطح به خودی خود می‌تواند زمینه خروج بیگانگان از جمله آمریکایی‌ها از منطقه و حرکت دنیای اسلام به سمت وحدت همه‌جانبه را فراهم کند.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام
captcha