به گزارش ایکنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان، آیتالله سیدیوسف طباطبایینژاد در دیدار با مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اهمیت بهزیستی و لزوم توجه به مشکلات معلولان اظهار کرد: یکی از پیشنهادهایی که به شهرداری دادیم، در خصوص احداث پارک ویژه معلولان بود تا به این واسطه، معلولان و خانوادههای آنها محل تفریح مخصوص به خود داشته باشند.
وی مناسبسازی و ترددپذیری اماکن عمومی برای تردد معلولان را امری مهم خواند و افزود: احداث اماکن مناسب تردد معلولان و ایجاد رمپ در نقاط مورد نیاز بسیار اهمیت دارد؛ چرا که حدود پنج میلیون معلول در جامعه داریم و این در حالی است که بیشتر اماکن عمومی ما برای معلولان مناسبسازی نشده است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان همچنین به مقابله با دستگاههایی اشاره کرد که بهصورت غیرقانونی مجوز راهاندازی مراکز مشاوره میدهند و ادامه داد: اگر در قانون آمده که صرفاً بهزیستی مرجع صدور مجوز برای راهاندازی مراکز مشاوره است و دیگران این مجوز را صادر کنند، خلاف قانون عمل شده و باید در برابر این تخلف ایستاد.
وی با تأکید بر جلوگیری از تخلفات کمپهای ترک اعتیاد تصریح کرد: این کمپها فقط میتوانند معتادانی را که داوطلبانه وارد کمپ میشوند، نگهداری کنند و نگهداری معتاد غیرمتجاهر بدون رضایت فرد و یا خانواده آنها تخلف است.
در ابتدای این دیدار، ناصر چاووشی، مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در گزارشی از عملکرد این مجموعه اظهار کرد: عمده فعالیتهای بهزیستی در استان اصفهان مرتبط با معلولان است که 93 هزار معلول در استان تحت پوشش این مجموعه قرار دارند و امور مربوط به آموزش و توانمندسازی، بهداشت، تحصیل، تأمین کمک توانبخشی، اشتغال، مسکن، ازدواج و پرداخت مستمری برای این افراد از طریق بهزیستی پیگیری میشود.
وی افزود: 66 مرکز شبانهروزی ویژه ۴۵۰۰ نفر از معلولانی که امکان نگهداری آنها در منزل وجود ندارد، فعال است. هزینه ماهیانه نگهداری هر یک از مددجویان در این مراکز به حدود 15 میلیون تومان میرسد. همچنین ۱۲۲ مرکز روزانه در سطح استان خدمات مرتبط با توانمندسازی، آموزش و مراقبتهای درمانی را برای ۴۶۰۰ مددجو عرضه میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بخش دیگر فعالیتهای این مجموعه را مربوط به سلامت اجتماعی بیان کرد و گفت: این بخش مربوط به افراد آسیبدیده اجتماعی و یا افراد در معرض آسیب از جمله دختران فراری، زنان مورد خشونت خانگی، کودکان کار، اطفال و کودکان بیسرپرست یا بدسرپرست و شیرخوارگاهی است. همچنین خانوادههای دارای فرزندان چندقلو نیز تحت پوشش بهزیستی هستند.
وی ادامه داد: ۳۹ مرکز نگهداری کودک و نوجوان در سطح استان فعال است و تعداد 500 نفر در این خانهها زندگی میکنند. در 10 سال اخیر نیز حدود یک هزار و 800 کودک از طریق فرآیند فرزندخواندگی به خانوادههای متقاضی واگذار شدهاند و در حال حاضر نیز سه هزار نفر در استان متقاضی فرزندخواندگی هستند.
چاووشی همچنین از فعالیت مرکز اورژانس اجتماعی در استان خبر داد و اضافه کرد: تیمهای مرکز اورژانس اجتماعی در موارد مربوط به کودکآزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری، اقدام به خودکشی، دختران فراری یا بیخانمان و دیگر آسیبهای اجتماعی دارای فوریت، اقدام میکنند.
وی تأکید کرد: بخش دیگر فعالیتهای بهزیستی مربوط به حوزه پیشگیری است که شامل عموم جامعه و مراکز مشاوره میشود. حدود 300 مرکز مشاوره و کلینیک خانواده در استان وجود دارد که بهزیستی بهطور مستمر از این مراکز بازدید و بر عملکرد آنها نظارت میکند و در صورت مشاهده تخلف، اقدامات قانونی لازم صورت میگیرد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان بیان کرد: 44 گروه همیار سلامت در سطح استان فعالیت میکنند و در حال عرضه آموزش و خدمات مددکاری هستند. در زمینه غربالگری نیز خدمات مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج و فرزندآوری برای پیشگیری از تشکیل جنین معلول انجام میشود.
وی پرداخت وامهای اشتغالزایی، تهیه مسکن، تسهیلات ازدواج، جهیزیه، هزینه تحصیلی و بیمه را بخشی از اقدامات حمایتی بهزیستی برای معلولان برشمرد و ادامه داد: در دو سال اخیر و در دولت شهید رئیسی، رشد جهشی در زمینه خدماترسانی اتفاق افتاد؛ به لحاظ تعداد مددجویان مستمریبگیر، 67 درصد رشد و همچنین افزایش حق مستمری رقم خورد و میزان کمکهزینههای تحصیلی نیز رشد 500 درصدی داشت.
چاووشی افزود: بخشهایی از قانون حمایت از حقوق معلولان که بر اساس مطالبات این قشر تصویب شد، اجرایی نشده و مسئلهای که بیشتر مورد مطالبه معلولان قرار دارد، پرداخت حداقل حقوق قانون کار به افراد معلول با شرایط ویژه و ازکارافتاده است.
وی تصریح کرد: در زمینه مناسبسازی و ترددپذیری، اصفهان شهر دوستدار سالمند نامگذاری شده و در شهر جدید بهارستان نیز پارک ویژه معولان در حال احداث است. چند شهر بهخصوص شهرهای تازهاحداث نیز در حال مناسبسازی برای معلولان هستند.
انتهای پیام