کد خبر: 4232962
تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۳
در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد

وحدت و همدلی؛ مهم‌ترین اصل در پویایی مساجد

امام‌جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) گازرگاه کاشان گفت: مهم‌ترین اصل برای رشد و پیشرفت فعالیت‌های یک مسجد، وحدت و همدلی میان سه‌ ضلع امام‌جماعت، هیئت‌امنای مسجد و نمازگزاران است.

مسجد امیرالمؤمنین(ع) گازرگاه کاشانخبرنگار ایکنا از اصفهان به‌مناسبت روز جهانی مسجد، گفت‌وگویی با حجت‌الاسلام مرتضی برزی، امام جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) محله گازرگاه کاشان انجام داده است که یکی از مساجد شاخص این شهرستان به‌شمار می‌رود. در ادامه، متن این گفت‌وگو تقدیم نگاه خوانندگان می‌شود.

ایکنا ـ چند سال است که امام‌جماعت مسجد امیرالمؤمنین(ع) هستید و کدام اقدامات سبب شده تا این مسجد به یکی از مساجد شاخص شهرستان کاشان تبدیل شود؟

هفت سال است که امام‌جماعت این مسجد هستم. اقداماتی که در این مدت به انجام آنها اهتمام داشته‌ایم، در چند حوزه تقسیم‌بندی می‌شود؛ نخست، اقدامات جهادی شامل شناسایی خانواده‌های نیازمند منطقه و تشکیل گروه جهادی برای ساخت‌وساز یا بازسازی خانه برای خانواده‌های نیازمند که در این راستا، تاکنون چهار خانه احداث و ۱۲ خانه تعمیر شده است. 

دوم، تأسیس صندوق قرض‌الحسنه برای مسجد و اعطای وام در موارد گوناگون، از جمله تأمین هزینه درمان بیماران خاص. سوم، اهتمام به کارهای عام‌المنفعه نظیر دعوت از پزشکان متخصص و عمومی، همکاری با خانه‌های بهداشت و برگزاری جلسات مشاوره‌ای. 

چهارم، اقدامات فرهنگی از خادمی مسجد گرفته تا گفتن تکبیر، اذان و... از سوی نوجوانان. در این مسجد حتی هیئت نوجوانان تشکیل شده است که صفر تا صد کارهای آن از سوی خود این گروه انجام می‌شود. جذب نوجوانان نیز از طریق برقراری ارتباط محکم با مدارس منطقه صورت می‌گیرد.

ما دو نوع یادواره شهدا هم برگزار می‌کنیم؛ یادواره‌های عمومی و یادواره تخصصی. برپایی یادواره تخصصی شهید حسن طوقانی، نوجوان بسیجی ورزشکار کاشانی با نام «پهلوان سعید» ویژه پسران و یادواره «زینب کمایی»، شهید شاخص دانش‌آموزی، ویژه دختران از سویی و اجرای طرح «یک روز خوب» دو مرتبه در سال در مدارس در روز جمعه، در شناخته شدن و جذب قشر نوجوان به این مسجد نقش مؤثری داشته است. 

پنجم، برگزاری کلاس‌های تخصصی نظیر آموزش قرآن در دو حوزه صوت‌ و لحن و روخوانی و روان‌خوانی، آموزش زبان انگلیسی و کلاس‌های ورزشی با حضور برترین استادان کشوری و ششم، فعالیت قوی در فضای مجازی با ارائه گزارش‌های تصویری، اطلاعیه‌ها و کلیپ از اقدامات مسجد که زمینه اعتمادسازی در میان خانواده‌ها را بیش از پیش محقق کرده است.

ایکنا ـ مسجد امیرالمؤمنین(ع) محله گازرگاه چقدر تا تبدیل شدن به مسجد تراز انقلاب اسلامی فاصله دارد؟

الگوی حرکتی ما بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مسجد تراز انقلاب اسلامی تعریف شده است. ما در این مدت سعی کردیم مسجد را از حالت نمازخانه خارج و آنچه را مدنظر رهبر معظم انقلاب در خصوص تربیت جوان مؤمن انقلابی است، محقق کنیم. از این بابت که وقتی امام زمان(ارواحنا فداه) ظهور می‌کند، مسجد را پایگاه خود قرار می‌دهد؛ پس می‌توانیم بگوییم که سربازسازی در مسجد را به‌مثابه یکی از اهداف خود در اولویت قرار داده‌ایم. 

از سویی، کار در مسیر الی‌الله نهایت ندارد و هر چقدر هم که سعی کنیم، باز هم کم است. برای گسترش فعالیتمان با کمبود مکان مواجهیم. مسجد امیرالمؤمنین(ع) بزرگ است؛ اما یک‌تکه ساخته شده و برای برگزاری بعضی از کلاس‌ها از فضای مدارس استفاده می‌کنیم؛ بنابراین مسجد در زمینه ساخت‌وساز هنوز کار زیادی دارد.

علاوه بر این، اگرچه در زمینه قرآنی فعالیت‌های تخصصی و نوین حتی در سطح کشوری انجام می‌شود، مثل اجرای شیوه جدید و مبتکرانه‌ای برای قرائت قرآن در ماه مبارک رمضان در این مسجد؛ اما باید برای همه سطوح و گروه‌های سنی، کلاس‌های آموزش قرآن برگزار کنیم. 

ایکنا ـ به نظر شما، سه‌ضلعی امام‌جماعت، هیئت‌امنا و نمازگزاران چگونه می‌تواند در رشد و پیشرفت فعالیت‌های یک مسجد سهیم باشد؟ 

برای تحقق این امر، وحدت و همدلی، مهم‌ترین اصل محسوب می‌شود؛ همان چیزی که در مسجد امیرالمؤمنین(ع) شاهد آن هستیم؛ یعنی هیئت‌امنا متشکل از جوانان بسیجی، هیئتی و پایگاهی است و برچسب‌هایی چون بسیجی‌ها، هیئتی‌ها و... مطرح نیست. 

همچنین فعالیت مستمر امام‌جماعت اهمیت دارد. فعالیت من در مسجد، در طول شبانه‌روز و به‌صورت مستمر است. در گذشته، زمینی کنار این مکان با نام «خانه عالم» وجود داشت که برای تأمین هزینه‌های مسجد آن را فروختند. رفت‌و‌آمد از منزل تا مسجد زمان‌بر است و اگر خانه‌ای کنار اینجا در نظر گرفته شده بود، تمام‌وقت در خدمت مسجد بودم.

زهراسادات محمدی

انتهای پیام
captcha