به گزارش ایکنا از اصفهان، یکصدوشصتمین کرسی تلاوت ویژه طرح «هر مسجد، یک محفل تلاوت» با تلاوت حافظ و قاری ممتاز قرآن، محمد پهلوانی و سخنرانی امام جمعه کاشان، شب گذشته، 22 آبانماه در مسجدالجواد(ع) این شهرستان برگزار شد.
حجتالاسلام سیدسعید حسینی، نماینده ولی فقیه در منطقه و امام جمعه کاشان در این مراسم اظهار کرد: در وصیتنامه حضرت امیرالمؤمنین(ع) در نامه ۴۷ نهجالبلاغه، شش مرتبه تعبیر «الله، الله» بهکار رفته است. ایشان میفرماید: «اللَّهَ اللَّهَ فِي الْقُرْآنِ لَا يَسْبِقُكُمْ بِالْعَمَلِ بِهِ غَيْرُكُمْ؛ مبادا دیگران در عمل به قرآن از شما پیشی بگیرند.»
وی ادامه داد: خواسته امیرالمؤمنین(ع) در آن زمان و خواسته امام زمان(عج) در حال حاضر از ما همین عمل به قرآن است. یکی از آیاتی که قرآن به ما درس میدهد و امروز برای مسئولان باید مدنظر باشد، درباره انتخاب کارگزاران است. دولت با رأی مردم و تنفیذ مقام معظم رهبری قانونی میشود. وزیر کشور، استاندار را تعیین میکند، استاندار به نصب فرماندار میپردازد و تمام وزرا نیز مدیران کل خود را در استانها منصوب میکنند.
امام جمعه کاشان با اشاره به آیه ۵۱ سوره کهف، «... وَمَا كُنْتُ مُتَّخِذَ الْمُضِلِّينَ عَضُدًا...؛ و هرگز گمراهکنندگان را به مددکاری نگرفتم» گفت: وقتی میخواهیم کارگزاری منصوب کنیم، باید شخصی را انتخاب کنیم که متعهد و متخصص بوده و از سویی گمراه نباشد. حضرت یوسف(ع) به پادشاه مصر فرمود: «من را برای وزارت اقتصاد بگذار؛ چرا که حفیظ و علیم هستم» و دو ویژگی تخصص و تعهد را برای خود برشمرد.
وی بیان کرد: در تفسیر نورالثقلین، ذیل آیه ۵۱ سوره کهف آمده است که وقتی ۲۵ سال خانهنشینی مولا تمام و عثمان کشته شد و در عید غدیر سال ۳۵ هجری، مردم با امیرالمؤمنین(ع) بیعت کردند، به ایشان خبر دادند که معاویه حاضر نیست با وی بیعت کند و شرط گذاشته است که اگر در شام یا ولایتی که عثمان به او داده بود، تثبیت شود، با امیرالمؤمنین(ع) بیعت میکند.
حسینی ادامه داد: مغیره که پیامرسان بود، به امیرالمؤمنین(ع) گفت: «... شما هم این کار را انجام بده تا امورت سامان گیرد و اگر بدا برایت حاصل شد، عزلش کن.» حضرت امیر پاسخ داد: «از زمانی که من او را نصب کنم تا زمانی که بدا حاصل شود، ممکن است چند ماه به طول بینجامد، آیا تو تضمین میکنی که تا پایان این مدت، من زنده باشم؟» مغیره نپذیرفت. حضرت ادامه داد: «پس بدان که برای دو روز هم این کار را انجام نمیدهم» و سپس آیه ۵۱ سوره کهف را خواند که باید سرلوحه مسئولان قرار گیرد.
وی درباره جایگاه شهید به آیه ۹۵ سوره نساء اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه میفرماید: «لَا يَسْتَوِي الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ غَيْرُ أُولِي الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ عَلَى الْقَاعِدِينَ دَرَجَةً وَكُلًّا وَعَدَ اللَّهُ الْحُسْنَىٰ وَفَضَّلَ اللَّهُ الْمُجَاهِدِينَ عَلَى الْقَاعِدِينَ أَجْرًا عَظِيمًا؛ هرگز مؤمنانی که بدون عذر از جهاد بازنشستند، با آنان که به مال و جان در راه خدا جهاد کنند، یکسان نخواهند بود. خدا مجاهدان به مال و جان را بر بازنشستگان از جهاد بلندی و برتری بخشیده و همه اهل ایمان را وعده پاداش نیکو فرموده و خداوند مجاهدان را بر بازنشستگان به اجر و ثوابی بزرگ برتری داده است.» «قَاعِدُونَ» در اینجا به معنای نشستگان از مؤمنان و «أُولِي الضَّرَرِ» در تفسیر برهان به معنای کسانی است که زمینگیر هستند و حضور نداشتن این اشخاص در جبهه اشکالی ندارد.
امام جمعه کاشان اضافه کرد: به غیر از این دسته مؤمنان، خداوند درباره کسانی که سالم بودند؛ ولی به جبهه نرفتند، میفرماید: «آنها با کسانی که در راه خدا با اموال و جانهایشان جهاد کردند، مساوی نیستند» و در پایان برای مؤمنان، اجری عظیم وعده میدهد. درباره «عظیم» روایتی وجود دارد. شخصی نزد امیرالمؤمنین(ع) رفت و پرسید: «صفات پیامبر اکرم(ص) را برایم برشمر.» حضرت فرمود: «نعمتهای دنیا را بشمار. میتوانی؟» آن شخص گفت: «نه؛ چون خداوند فرموده است: وَإِنْ تَعُدُّوا نِعْمَةَ اللَّهِ لَا تُحْصُوهَا؛ و اگر بخواهید نعمتهای خدا را شماره کنید، هرگز نتوانید.» امیرالمؤمنین(ع) پاسخ داد: «خداوند درباره چیزی که تو نمیتوانی آن را بشماری، میفرماید: مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ، چطور از من انتظار داری تا اوصاف پیامبری را برای تو بشمارم که خدا دربارهاش فرموده است: وَإِنَّكَ لَعَلَىٰ خُلُقٍ عَظِيمٍ.»
وی در پایان با بیان اینکه خداوند در قرآن، همین صفت عظیم را برای مجاهدین فی سبیل الله هم آورده و امید است که گوارای وجود تمام شهدا، جانبازان و خانوادههای ایثارگران باشد، گفت: تعبیر دیگر امیرالمؤمنین(ع) عبارت است از «اللَّهَ اللَّهَ فِي الْجِهَادِ بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ أَلْسِنَتِكُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ...» در روزهای گذشته شاهد ایثار زنان و جهاد با مالهایشان بودیم. بسیاری با وجود فشار اقتصادی، طلاجات خود را تقدیم جبهه مقاومت کردند و ما هفته گذشته بیش از شش و نیم میلیارد طلا و پول نقد به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم کردیم.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام