کد خبر: 4288054
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۵
شهردار اصفهان:

گذر صنایع دستی محلی دائمی برای معرفی هنرهای سنتی است

علی قاسم‌زاده گفت: گذر صنایع دستی، همیشگی و هدف از ایجاد آن، آشنایی مردم با هنرهای سنتی و کمک به پیشرفت صنایع دستی است.

علی قاسم‌زاده شهردار اصفهانبه گزارش ایکنا از اصفهان، علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان امروز، ۲۲ خردادماه در آیین بهره‌برداری از «گذر صنایع دستی» در پارک شهید رجایی اصفهان در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۲۵۰۰ کارگاه و مرکز تولید صنایع دستی در سطح شهر وجود دارد و حدود ۱۰۰ هزار نفر در زمینه تولید و فروش این محصولات فعالیت می‌کنند که این تعداد به معنای فعالیت پنج درصد جمعیت کل شهر در یک عرصه است.

وی افزود: ما باید در عرصه صنایع‌ دستی به سمت اوج‌گرفتن و روز به روز بهتر‌شدن حرکت کنیم. اتفاقاتی همچون ایجاد گذر صنایع دستی به پیشرفت این هنر کمک می‌کند. در میدان نقش‌ جهان، رنگ صنایع‌ دستی غالب است و امیدواریم با رونق گردشگری در اصفهان، وضعیت این بازار نیز تغییر کند.

شهردار اصفهان تصریح کرد: رونق بازار صنایع‌ دستی راهی به‌جز رونق عرصه گردشگری ندارد. باید تلاش کنیم تا اصفهان باز هم مهد گردشگری شود. اقتصاد را عرضه و تقاضا شکل می‌دهد و با اجبار نمی‌توان چیزی را حل کرد. ما باید کمک کنیم تا صنعت گردشگری در اصفهان توسعه یابد و امکان حضور گردشگران را در این شهر تسهیل کنیم.

وی ادامه داد: وقتی گردشگر با ارز از بازار صنایع دستی اصفهان خرید کند، این عرصه را گسترش می‌دهد. در اصفهان، ارتقا و گسترش صنایع دستی با هنرهای گوناگون در طبیعت این عرصه وجود دارد؛ برای نمونه فیروزه‌کوبی هنر اصیل مردم اصفهان نیست؛ ولی امروزه یکی از بهترین آثار فیروزه‌کوبی را در اصفهان مشاهده می‌کنیم، به‌طوری که حتی بهتر از مبدأ آن، یعنی نیشابور تولید می‌شود‌.

قاسم‌زاده با بیان اینکه هنرمندان اصفهانی با استعداد ذاتی خود، هنر این شهر را از نظر فرم، اندازه و تنوع پویا نگه‌ داشته‌اند، گفت: آثار امروز با ۵۰ سال گذشته متفاوت است و این نشان از زنده‌بودن عرصه صنایع‌ دستی اصفهان دارد‌. گذری که امروز از آن بهره‌برداری شد، همیشگی است؛ ولی هنرمندان آن به تناسب موقعیت‌ها تغییر می‌کنند؛ زیرا ظرفیت گذر برای حضور هنرمندان محدود است، اگرچه ۲۰۰ رشته هنری در عرصه صنایع‌ دستی داریم. هدف از ایجاد گذر نیز آشنایی مردم با صنایع‌ دستی اصفهان است.

زهراسادات مرتضوی

انتهای پیام
captcha