فرهنگسازی با اطلاع‌رسانی اقدامات خیرین سلامت
کد خبر: 3501148
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۷
در دیدار مجمع خیرین سلامت و مراجع عظام تقلید بیان شد؛

فرهنگسازی با اطلاع‌رسانی اقدامات خیرین سلامت

گروه سلامت: در دیدار اعضای هیئت امنای مجمع خیرین سلامت ضمن تقدیر از فعالیت‌های این مجمع بر اطلاع‌رسانی فعالیت‌های این نهاد برای فرهنگ‌سازی تاکید شد.

به گزارشخبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،سیدرضا نیری، دبیرکل مجمع خیرین سلامت اعضای هیئت امنای مجمع خیرین سلامت کشور در دیدار با مراجع عظام تقلید، گزارش فعالیت‌های مجمع خیرین سلامت را ارائه دادند.

حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی در این ملاقات اظهار کرد: جامعه در ابعاد گوناگون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی همیشه با کمبودها و کاستی‌هایی مواجه است و خداوند متعال ما را موظف کرده تا برای ساختن جامعه گام برداریم.

وی با بیان اینکه خدا انسان‌ها را مورد امتحان قرار می‌دهد تا هم خود و هم جامعه را بسازند، بیان کرد: پروردگار معروف‌ها و منکرها را معرفی و انسان‌ها را موظف کرده است تا برای زنده نگاه داشتن معروف‌ها و ترک منکرها گام بردارند و تلاش کنند.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی با تاکید بر اهمیت و توجه به مردم و بیان ویژگی‌ها و رشادت‌های ملت ایران در دوران مبارزات انقلاب اسلامی و هشت‌ سال دفاع مقدس عنوان کرد: مردم نیازمند راهنما و رهبر هستند تا این امکانات و استعدادها به فعلیت برسد و همیشه یک مدیریت، راهنما و رهبری در اجتماع لازم بوده است.

وی همچنین با اشاره به وضعیت زندگی مردم در زمان طاغوت و اینکه زیر سیطره استبداد زندگی می‌کردند، اظهار کرد: آن موقع می‌گفتند که همه چیز باید از غرب بیاید و با تبعیت از غرب است که می‌توانیم پیشرفت کنیم و افراد خودباخته در برابر غرب داشتیم.

این مرجع تقلید ادامه داد: امام خمینی(ره) از آغاز نهضت انقلاب اسلامی ایران در سال 42 تلاش کردند که زمینه‌ساز بیداری، هوشیاری و آگاهی مردم شوند و این هوشیاری موجب شد تا در کل کشور مردم به میدان بیایند و در برابر تیرهای طاغوت سینه سپر کنند و این قدرت مردم بود که اوج گرفت و توانستند که رژیم سلطنتی را سرنگون کنند.

آیت‌الله نوری همدانی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه باید وصیت‌نامه شهیدان مورد مطالعه قرارگیرد و زندگی آنان برای نسل جوان بازگو شود، بیان کرد: در هشت سال دفاع مقدس شاهد رشادت‌ها و دلاوری‌های رزمندگان اسلام بودیم و آنها اسلام را به درستی درک کرده بودند و شهیدان به سعادت رسیدند.

وی همچنین با بیان اینکه باید این مردم را شناخت و قدر آنها را دانست، گفت: این توفیق برای شما به وجود آمده است تا به مردم به ویژه در حوزه سلامت خدمت کنید و این خدمت ثواب بسیاری دارد و کار شما که احسان و نیکوکاری است، از این جهت بسیار مهم است.

شهرستان‌ها در اولویت اقدامات حوزه خیرین سلامت

آیت‌الله العظمی سیدعبدالکریم موسوی اردبیلی در دیدار با هیئت امنای مجمع خیرین سلامت نیز عنوان کرد: آنچه انجام می‌دهید بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است؛ سعی کنید با حفظ اولویت در شهرستان‌ها اقدامات خود را پیگیری کنید، افراد خیر زیادی در کشور هستند که لازم است زمینه مشارکت آنها را برای انجام این کارها فراهم کنید.

در ابتدای این دیدار نیز سیدرضا نیری، دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور ضمن ابراز خرسندی از دیدار با آیت‌الله موسوی اردبیلی در رابطه با عملکرد مجمع خیرین سلامت کشور گزارشی ارائه کرد.

وی گفت: مسئله سلامت در کشور بسیار مهم است و ما با توجه به اهمیت موضوع، حدود 10 سال قبل تلاش‌مان را در جهت سازماندهی خیرین سلامت کشور آغاز کردیم و تاکنون حدود 70 هزار نفر عضو مجمع خیرین سلامت هستند. فعالیت‌های ما در سطح کشور با استقبال خوبی مواجه شده است به گونه‌ای که در عرض 5 سال 220 شعبه راه‌اندازی کرده‌ایم.

وی افزود: تاکنون در کل کشور 300 بیمارستان، درمانگاه و خانه بهداشت را راه‌اندازی کرده‌ و تحویل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی داده‌ایم.

زهرا سادات نیری، مسئول موسسه عترت فاطمی نیز در دیدار با آیت‌الله موسوی اردبیلی عنوان کرد: ما حدود 5000 نفر از ایتامی که سادات هستند و در نقاط مختلف کشور زندگی می‌کنند را تحت پوشش قرار داده‌ایم.

نهادهای خیریه کشور یادگار امام خمینی (ره) هستند

در ادامه این دیدارها آیت‌الله العظمی علوی عنوان کرد: امام خمینی (ره) با عمق تفکری که داشتند فرمان تشکیل نهادهای حمایتی و خیریه را در همان ابتدای پیروزی انقلاب صادر فرمودند تا محرومان جامعه مانند سایر مردم از خدمات اجتماعی بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: پس از امام راحل، رهبر معظم انقلاب نیز همین راه را ادامه و با حمایت از نهادهای مردمی و خدمت‌رسان، بسترهای کمک به محرومان جامعه را گسترش دادند.

آیت‌الله العظمی علوی گرگانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کمک به محرومان عبادت الهی است، اظهار کرد: همه انسان‌ها تا زمانی که زنده‌اند در برابر جامعه پیرامون خود مسئول بوده و باید در حد توان برای رفع مشکل‌های مردم به خصوص قشرهای ضعیف تلاش کنند.

وی با بیان اینکه بازنشستگی و تمام شدن دوره خدمت دلیل خوبی برای رها کردن مسئولیت‌های اجتماعی نیست، افزود: افراد جامعه هر کدام نسبت به موقعیتی که در آن قرار دارند، باید برای رفع مشکل‌های محرومان و حمایت مادی و معنوی از آن‌ها تلاش کنند.

همچنین در این دیدار دبیرکل مجمع خیرین سلامت کشور عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب همواره تاکید دارند که دولت‌ها سیاست‌گذار و مردم مجری فعالیت‌های اجتماعی در سطح کشور باشند.

سیدرضا نیری ادامه داد: بر اساس اولویت‌بندی‌های صورت گرفته، موضوع سلامت از جمله مهم‌ترین حوزه‌هایی است که لازم است مردم در آن حضوری فعال داشته باشند.

وی بیان‌ کرد: مجمع خیرین سلامت کشور پس از سال‌ها فعالیت و کسب تجربه‌های ارزشمند، تلاش کرده است تا با استفاده از ظرفیت‌های مردمی به کمک دولت‌ها بیاید و سطح سلامت افراد جامعه را ارتقاء دهد.

نیری با اشاره به اینکه مجمع خیرین سلامت در حال حاضر 220 شعبه فعال در سطح کشور دارد افزود: شش هزار معتمد در شهرها و استان‌های مختلف در قالب شبکه‌ای سراسری مسئولیت خدمت‌رسانی به مردم را در حوزه سلامت به عهده گرفته‌اند.

دبیرکل این مجمع با بیان اینکه 70 هزار خیر در سراسر کشور در مجمع خیرین سلامت عضو هستند، گفت: این نهاد حمایتی توانسته است با جذب 40 هزار میلیارد ریال از محل کمک‌های مردمی، چهار هزار و 300 مرکز درمانی، بیمارستان، درمانگاه و خانه بهداشت را در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور قرار دهد.

مشاور وزیر بهداشت افزود: مجمع خیرین سلامت با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی ارتباط خوبی دارد و با همکاری آن‌ها در بسیاری از شهرها از جمله زابل، بیرجند و شهرکرد برای آسان شدن دسترسی مردم به خدمات حوزه سلامت، مراکز درمانی و بیمارستان تاسیس کرده است.

وی ادامه داد: مجمع خیرین سلامت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و تشکیلات منسجم در سطح کشور با تمام توان برای ارتقای سطح سلامت مردم به ویژه در منطقه‌های محروم تلاش خواهد کرد.

اقدامات خیرین به جامعه اطلاع‌رسانی شود

آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی نیز در این دیدار با تشکر از اقدامات خیرخواهانه و عام‌المنفعه مجمع خیرین سلامت خواستار ادامه روند خدمت‌رسانی به مناطق کم‌برخوردار شد و عنوان کرد: اقدامات انجام شده در مجمع خیرین سلامت لازم است که اطلاع‌رسانی شده تا مردم در جریان فعالیت‌های و اقدامات انجام شده قرار گیرند.

این مرجع عالم تشیع با اشاره به لزوم اقدامات خیر در حوره سلامت برای رفع کمبودهای این بخش، افزود: این اقدامات باید تداوم پیدا کند و فرهنگ خیر نیز در جامعه فراگیر شده و گسترش یابد.

مسائل فرهنگی مبتنی بر آموزه‌های دینی در مناطق محروم تقویت شود

آیت‌الله سیدمحمد سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) و امام جمعه موقت قم نیز در دیدار با دبیر کل و اعضای هئیت امنای مجمع خیرین سلامت کشور و موسسه عترت فاطمی اظهار کرد: مراکز خیریه برای ترغیب انگیزه خیرین، نباید در خدمت‌رسانی به مردم هیچ تفاوتی قائل باشند.

امام جمعه موقت قم بر ضرورت حضور هیئت‌های فرهنگی در مناطق محروم و کم‌برخوردار تاکید کرد و گفت: مراکز خیریه باید درون خود تشکیلات فرهنگی داشته باشند، زیرا پند و موعظه در کنار کمک‌رسانی به دیگران بسیار موثر است.

سعیدی همچنین افزود: باید برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان به خصوص در مناطق محروم و مرزی، مسائل فرهنگی مبتنی بر آموزه‌های دینی را تقویت کنیم.

حجت‌السلام والمسلمین شهرستانی، نماینده آیت‌الله العظمی سیستانی نیز اظهار کرد: اقدامات خیرین سلامت اقدامات مناسبی بوده و لازم است که این اقدامات در مناطق کمتر توسعه یافته نیز تداوم داشته باشد.

گفتنی است سیدرضا نیری در دیدار با آیت‌الله شبیری زنجانی به اختصار گزارشی از روند کار مجمع را به اطلاع ایشان رساند آیت‌الله شبیری زنجانی نیز از اقدامات مجمع خیرین سلامت تشکر و برای آنها در ادامه روند خدمت‌رسانی آرزوی توفیق کردند.

captcha