اجرای احکام اسلامی، فقر را ریشه‌کن می‌کند
کد خبر: 3742261
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۸

اجرای احکام اسلامی، فقر را ریشه‌کن می‌کند

گروه معارف- امام جمعه موقت تهران گفت: اگر خمس، زکات و دیگر واجبات الهی به درستی پرداخت شود، حق فقرا داده شده و قوانین الهی به درستی اجرا خواهد شد و فقیری در جامعه باقی نمی‌ماند.

عمل به دستورات قرآنی مانند خمس و زکات، فقر را از جامعه می‌زداید

حجت‌الاسلام محمدتقی رهبر، در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، درباره دیدگاه اسلام درخصوص فقر گفت: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «فقر افتخار من است». ایشان افتخار می‌کردند که دارایی زیادی ندارند تا مردمی که فقیر و ناتوان هستند، احساس حقارت نکنند و ببینند که پیامبر و امیرالمومنین (ع) نیز با ساده‌زیستی و زندگی فقیرانه روزگارشان را می‌گذرانند.
وی ادامه داد: روایاتی وجود دارد که در آن‌ها آمده است که «فقر گاهی به کفر می‌انجامد». زمانی که فقر وارد جامعه شد، دین و اعتقادات مردم سست شده و به کفر می‌انجامد. پس باید برای برطرف کردن فقر از جامعه تلاش کرد تا شکافی میان فقیر و غنی در جامعه به وجود نیاید.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به سخنی از امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه گفت: ایشان به پسرشان محمد حنفیه می‌فرمایند «پسرم، از فقر بپرهیز، چراکه فقر دین انسان را سست می‌کند و تبعات نامطلوبی دارد». در دین اسلام نیز فقر نکوهش شده است تا مردم در جهت فقرزدایی تلاش کنند. اگر خمس، زکات و دیگر واجبات الهی به درستی پرداخت شود، حق فقرا داده شده و قوانین الهی به درستی اجرا خواهد شد و فقیری در جامعه باقی نمی‌ماند.

برای زدودن فقر باید راهکارهای عقلانی ارائه شود

رهبر افزود: در صدر اسلام گاهی حتی فقیری پیدا نمی‌شد که زکات را به او بپردازند. برای زدودن فقر باید راهکارهای عقلانی ارائه شود. در این میان اگر هم کسی فقیر شد سعی کند ناسپاسی و کفران نعمت نکند. امام علی (ع) می‌فرماید: «من نعمتی را ندیدم که یک سو انباشته شده، مگر اینکه حق ضعیفی پایمال شده است».
وی خاطرنشان کرد: اسلام به احسان و نیکوکاری و پرداخت واجباتی مانند خمس و زکات تاکید می‌کند تا فقر از بین برود. شکاف میان غنی و فقیر در جامعه نتیجه بی‌عدالتی و سوءاستفاده از منابع است. امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: «فقر به دین و عقل انسان صدمه می‌زند». فقر تاثیری بسیار منفی بر جامعه می‌گذارد. اگر حقوق‌ها عادلانه باشد و بودجه‌ها عادلانه خرج شود، فقیری باقی نمی‌ماند.
امام جمعه موقت اصفهان در خصوص تفاوت میان زهد و فقر تصریح کرد: زهد یعنی بی‌رغبتی به دنیا؛ انسان زاهد شیفته دنیا نیست و به آنچه که دارد قانع است. زمانی که انسان شیفته دنیا نباشد می‌تواند از دارایی خودش به دیگران نیز کمک کند. در روایات نیز داریم که اهل بیت پیامبر (ص) افطار خودشان را به فقیر می‌دادند.
انتهای پیام

captcha