به گزارش ایکنا از اصفهان، حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز، ۲۹ شهریورماه در آیین اختتامیه اجلاس علمی کنگره بینالمللی حضرت علی بن باقر(ع) در مشهد اردهال کاشان، ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبر اکرم(ص) و امام صادق(ع) اظهار کرد: نبی اکرم(ص) فردی بود که وحی منزل را قرائت کرد. ایشان وحی را ابلاغ میکرد و هیچ دخالتی در آن نداشت: «وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ، إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ... .»
وی افزود: قرآن در آیات متعدد خطاب به پیامبر(ص) میفرماید که اگر دخالت میکردی، رگ گردن تو را قطع میکردیم: «وَلَوْ تَقَوَّلَ عَلَيْنَا بَعْضَ الْأَقَاوِيلِ، لَأَخَذْنَا مِنْهُ بِالْيَمِينِ، لَقَطَعْنَا مِنْهُ الْوَتِينَ.» به عبارتی، پیامبر(ص) آنچه را خدا میفرمود، بیان میکرد و بیان ایشان، قرآن را شکل داده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه خلقوخو، حیات، سخن و وجود مقدس پیامبر(ص) برای این است که وحی الهی را به مردم برساند، اضافه کرد: وجود ایشان باید مصون از خطا باشد و مردم اطمینان داشته باشند چراغ روشنی که با خود آورده است، تا ابد روشن خواهد بود. خداوند میفرماید: «إِنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا»؛ یعنی اراده کرده تا اهل بیت(ع) را از رجس و پلیدی دور کند. ظرافت این آیه در این نکته است که یک «دفع» و یک «رفع» وجود دارد. رفع پلیدی معیار نیست، بلکه دفع پلیدی معیار است. این آیه میفرماید که پلیدی به معصومین(ع) نفوذ نمیکند.
وی با بیان اینکه وجود شریف پیامبر(ص) در واقعه غدیر باید دستوری را اعلام میکرد که در غیر آن صورت اکمال دین انجام نمیشد، به آیه سوم سوره مائده اشاره کرد و گفت: خداوند در این آیه میفرماید: «الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَ رَضِيتُ لَكُمُ الإِسْلاَمَ دِينا...» پس رضایت خدا، نقطه آغاز بحث ماست که همان ولایتپذیری محسوب میشود. اسلام با ولایت، معنای دینورزی دارد. اگر مناسک و اعمال عبادی ما مقبول است، به این دلیل است که گوهر ولایت در آن وجود دارد.
خاموشی ادامه داد: از سویی در آیه پنج سوره مائده آمده است: «إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ...»؛ یعنی ولی شما در طول پیامبر(ص) و در استمرار ولی منصوب است. آیه مورد بحث دیگر، ۶۷ سوره مائده است که میفرماید: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ...» براساس این آیه، پیامبر(ص) مأمور به ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین(ع) بود که اگر این کار را انجام نمیداد، طبق آیه نخست، دین کامل نمیشد. طبق آیه دوم، پیامبر(ص) سلسله ولایتها را کامل تبیین نکرده بود و طبق آیه سوم، مردم با ائمه(ع) به ستیز برمیخاستند.
وی با بیان اینکه طبق آیه سوم سوره مائده، تمامی صحابه رنج بردند و خانواده بنیهاشم هجرت کردند و به ایران پا گذاشتند، تصریح کرد: اگر ما ۸ هزار بقعه داریم، به این معناست که پیوند هویت ایران با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تاریخی است و اهل بیت(ع) بر سر ما سایهگستر شدند. حال پرسش این است که برای دریافت معارف ولایت باید به کجا مراجعه کنیم؟ در واقع باید به محضر کلام، سیره و تاریخ زندگی اهل بیت(ع) ملتجی شویم، همانگونه که امام رضا(ع) میفرماید: «... اگر مردم کلام نیکوی ما را بشنوند، از ما تبعیت خواهند کرد.»
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه شما در سرزمینی هستید که انقلابی با پرچمداری ولایت در آن صورت گرفته است، گفت: ولی فقیه فقط شاخهای از ولایت محسوب میشود. دشمن تلاش میکند که با جریان اسلام ناب مقابله کند؛ ولی آینده بشریت متعلق به انسانهای پاک خواهد بود. درواقع برای نعمت ولایت حدود هزار و ۴٠٠ سال خون داده شده و این درخت تنومند با خون شهدا آبیاری شده است. پرچم انقلاب اسلامی جهان را فرا گرفته و نام رهبر معظم انقلاب و شهید سلیمانیها، خواب را از چشم طاغوت گرفته است، چنانکه شهید بهشتی(ره) میفرماید: «از ما عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید.»
وی با اشاره به سخنی از پیامبر(ص) بیان کرد: ایشان میفرماید: «من از شما اجری نمیخواهم و اگر اجری بخواهم، برای خودتان است» و آن چیزی نیست مگر مودت. مودت، واجب است؛یعنی مانند عملی واجب باید محبت اهل بیت(ع) را در خود بپروریم. این خاندان معیار دارند؛ ایمان وحدانی، خلوص در راه ایمان و عمل صالح بر اساس آن ایمان که اگر کسی این معیارها را رعایت کند، در خیمه آنها میماند.
زهراسادات محمدی
انتهای پیام