کد خبر: 4272135
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۹
نسیم حکمت/ ۸

ریا باطل‌کننده انفاق است

یکی از شرایط انفاق این است که باید در راه خدا باشد و اگر برای ریا باشد، ریا نوعی شرک به خدا محسوب می‌شود و افرادی که مال خود را انفاق می‌کنند، اما برای ریا این کار را انجام می‌دهند، به قیامت ایمان ندارند.

درس‌های معرفتی امام جمعه اصفهان ویژه رمضان ۱۴۴۶به گزارش ایکنا از اصفهان، «نسیم حکمت» عنوان درس‌های معرفتی آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان ویژه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۶ است که هر روز در پایگاه اطلاع‌رسانی ایشان منتشر و در سایت خبرگزاری ایکنا بازنشر می‌شود.


بیشتر بخوانید:

انفاق سبب تغییر روحیه انسان می‌شود

ضرورت انفاق پیش از روز قیامت

انفاق از مصادیق شکر نعمت خداست

فقر و دارایی امتحان الهی است

نمازگزار اموال خود را با نیازمند شریک می‌شود

رمضان؛ مسابقه‌ای تا رسیدن به رضای خدا

رمضان؛ ماه تمرین خداپرستی


خداوند ثواب انجام کار خوب را ۱۰ برابر قرار داده است و درباره انفاق می‌فرماید: «مثل کسانی که در راه خدا و به قصد خدا انفاق می‌کنند، مانند دانه‌ای‌ست که در خاک پنهان کنید و از آن ۷ خوشه بیرون آید و هر خوشه‌ای ۱۰۰ دانه داشته باشد.»

این به آن معناست که انفاق و کمک رشد می‌کند و خداوند متعال آن را ۷۰۰ برابر می‌سازد و در آخر آیه نیز می‌فرماید: «وَاللَّهُ يُضَاعِفُ لِمَنْ يَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ؛ خدا برای هر که بخواهد، مضاعف می‌کند و بیش از این خواهد داد.»

انفاق شرایطی دارد؛ یکی از شرایط این است که باید در راه خدا باشد و اگر برای ریا باشد، ریا نوعی شرک به خدا محسوب می‌شود، همچنان که برخی حسینیه، مسجد و مدرسه می‌سازند، فقط برای آنکه مردم بگویند این فرد خیر و خوبی‌ست. 

قرآن کریم با صراحت می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَىٰ»؛ یعنی شرط کمک‌کردن این است که اگر کمکی و انفاقی کردید، به یاد نداشته باشید، فراموش کنید، اذیت نکنید، منت نگذارید و پس از آن برای ریاکاری نیز نباشد.

خداوند در آیه ۲۶۴ سوره بقره می‌فرماید: «كَالَّذِي يُنْفِقُ مَالَهُ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ»؛ یعنی مانند افرادی که مال خود را انفاق می‌کنند، اما برای ریا این کار را انجام می‌دهند، نباشید، چرا که این افراد به قیامت ایمان ندارند. 

در ادامه می‌فرماید: «مثل چنین افرادی مثل کسانی‌ست که روی سنگ خارا گیاه و بذر می‌کارند و ناگهان بارانی می‌آید و همه آن را از بین می‌برد؛ اما برخلاف آن گروه، افرادی که در راه خدا انفاق می‌کنند، مانند کسانی هستند که دانه را در خاک خوب می‌کارند و گیاه آن رشد می‌کند.» 

همه اعمال خوب و بد انسان به نیت بستگی دارد و پیامبر اسلام(ص) می‌فرماید: «الْأَعْمَالُ بِالنِّيَّاتِ.» هر انسانی به نیتی که کرده است، می‌رسد و سپس می‌فرماید اگر نیت کردید که دنیا به دست آورید، دنیا به دست خواهید آورد. 

در داستان یوسف و زلیخا نیز هر دو به سمت در می‌دویدند؛ اما یوسف برای فرارکردن به سمت خدا و زلیخا برای ارتکاب گناه می‌دوید؛ بنابراین عمل هر دو یکسان، اما نیت‌های آن‌ها متفاوت بود. 

برای هر چه نیت کنیم، به همان می‌رسیم؛ یعنی اگر برای خدا نیت کرده‌ایم، به خدا می‌رسیم و اگر برای مردم نیت کرده‌ایم، به آن دست می‌یابیم و داشتن نیت خالص نیز کار بسیار عظیمی‌ست.

انتهای پیام
captcha