کد خبر: 4295850
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۴
خواص کاربردی سوره‌های قرآن/ ۱۱

رازهای سوره فتح؛ از دفع بلا تا پیروزی بزرگ + فیلم

پیامبر خدا(ص) سوره فتح را از همه‌ آنچه خورشید بر آن می‌تابد، محبوب‌تر دانست. در فضیلت هم‌نشینی با این سوره می‌توان به دور ماندن از بلاها تا گشایش در کارها و از آرامش قلب تا پیروزی در میدان‌های بزرگ زندگی اشاره کرد.

سوره فتحدر بن‌بست‌های زندگی، گاهی آیه‌ای می‌تواند گشاینده درهایی باشد که حتی فکرش را نمی‌کردیم. در میان سوره‌های قرآن، «سوره فتح» چونان نسیمی‌ است که قفل‌های بسته را می‌گشاید و دل‌های خسته را امید می‌بخشد. پیامبر خدا(ص) این سوره را از همه‌ آنچه خورشید بر آن می‌تابد، محبوب‌تر دانست. در فضیلت هم‌نشینی با سوره فتح می‌توان به دور ماندن از بلاها تا گشایش در کارها و از آرامش قلب تا پیروزی در میدان‌های بزرگ زندگی اشاره کرد. این سوره که چهل‌وهشتمین سوره قرآن و مدنی‌ است، در ۲۹ آیه، پیام‌آور پیروزی و گشایش در امور زندگی دنیوی و اخروی‌ محسوب می‌شود.

فضیلت سوره فتح

پیامبر اکرم(ص) در فضیلت این سوره فرموده‌ است: «هر کس سوره فتح را قرائت کند، همانند کسی‌ است که همراه پیامبر در فتح حضور داشته است.» (مجمع‌البیان، ج ۹، ص ۱۸۱)

در روایت دیگری آمده: «فضیلت قاری سوره فتح همانند آن است که با پیامبر در فتح مکه حضور داشته و یا در بیعت شجره با پیامبر اکرم(ص) بیعت کرده باشد.» (کنزالعمال، ح ۲۶۳۵)

پیامبر اکرم(ص) هنگام نزول سوره فتح به یاران خود فرمود: «سوره‌ای بر من نازل شد که نزد من محبوب‌تر و دوست‌داشتنی‌تر از همه آن چیزهایی‌ است که خورشید بر آن تابیده است.» (کنزالعمال، ح ۲۶۳۵)

سپری برای جان و مال و فرزند

امام صادق(ع) فرموده‌ است: «مال‌ها، زنان و فرزندانتان را با قرائت سوره فتح از تلف و آسیب حفظ کنید؛ زیرا هر کس بر قرائت آن مداومت ورزد، روز قیامت منادی ندا می‌دهد که همه آفریدگان بشنوند: تو از بندگان خالص منی! او را به بندگان شایسته من ملحق کنید، به بهشت نعمت‌های من وارد سازید و از شراب سربه‌مهر که با طعم کافور است، به او بنوشانید.» (ثواب‌الاعمال، ص ۱۱۵)

همچنین از ایشان روایت شده است: «هر کس در شب اول ماه رمضان سوره فتح را قرائت کند، تا سال آینده در حفظ و حراست الهی خواهد بود.» (النوادر، راوندی، ص ۲۵۷)

آثار و برکات سوره فتح

مصونیت از خطرات و کسب عزت اجتماعی: پیامبر اکرم(ص) فرمود: «هر کس سوره فتح را بنویسد و هنگام خواب زیر سرش قرار دهد، از شر دزدان در امان می‌ماند. اگر این سوره را بر کاغذی بنویسد، با آب زمزم بشوید و بنوشد، در نزد مردم جایگاهی پیدا می‌کند که به سخنانش گوش می‌دهند و هر چه را می‌بیند و می‌شنود، ضبط و حفظ می‌کند.» (تفسیرالبرهان، ج ۵، ص ۱۷۷)

ایمنی در خصومت و نزاع: امام صادق(ع) فرمود: «نوشتن سوره فتح و همراه‌داشتن آن در هنگام خصومت، موجب ایمنی می‌شود و درهای خیر و خوبی را بر او می‌گشاید. اگر این سوره را بنویسند، بشویند و از آب آن بنوشند، کسی که ترس دارد، از خوف خود رهایی می‌یابد.» (تفسیرالبرهان، ج ۵، ص ۱۷۷)

در امان ماندن از شر حاکمان: مرحوم کفعمی در المصباح آورده است: «اگر سوره فتح را بنویسند و همراه داشته باشند یا به گردن بیاویزند، از شر حاکم و سلطان در امان می‌مانند. اگر آن را بر دیوار خانه یا حیاط بیاویزند، شیطان به آن نزدیک نمی‌شود؛ همچنین اگر این سوره را بنویسند و پس از شستن، زنی که شیرش کم است، از آن بنوشد، شیرش زیاد می‌شود.» (المصباح کفعمی، ص ۴۵۷)

درمان درد پا: امام محمد باقر(ع) فرموده‌ است: «برای درد پا، آیات ۱ تا ۷ سوره فتح خوانده شود.» (طب‌الائمه، ص ۳۳)

یافتن همسر مناسب: در روایتی آمده است: «آیات ۱ تا ۷ سوره فتح را با زعفران بر لباس دختر بنویسند، برای او همسری مناسب پیدا می‌شود.» (درمان با قرآن، ص ۱۰۰)

ختم مجرب سوره فتح

در منابع معتبر آمده است: «از روز شنبه آغاز کند و هر روز پنج بار سوره فتح را بخواند و در روز جمعه، همین سوره را ۱۱ بار بخواند. پس از هر نوبت، یک بار سوره نصر را تلاوت کند. وقتی آخرین بار را خواند، دعای زیر را ۱۱ بار بخواند و حاجت بخواهد: «یا مفتِّحْ فَتّحْ، یا مفَرِّجْ فَرّجْ، یا میسّر یَسّر، یا مُسَهّلْ سَهِّل، یا مُتَمّمْ تَمّمْ، برحمتک یا ارحم الراحمین.» (مجموع منابع مذکور) 

توصیه رهبر معظم انقلاب برای جبهه مقاومت

همزمان با پیروزی‌های اخیر جبهه مقاومت و ناکامی دشمنان در رسیدن به اهداف پلید خود، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به درخواست راهنمایی در خصوص کسب فتح نهایی برای این جبهه و دفع شر رژیم صهیونیستی، خواندن «سوره فتح»، «دعای چهاردهم صحیفه سجادیه» و «دعای توسل» را توصیه فرمود.

سخن پایانی

سوره فتح، آیات فتح، دعای نصر و ادعیه اهل‌ بیت(ع)، رمز گشایش درهای بسته زندگی فردی و جمعی مسلمانان است؛ باشد که با تمسک به این ذخایر الهی، عزت و پیروزی امت اسلامی همواره پایدار باشد.

امیرحسین شاهی راوندی

انتهای پیام
captcha